Katkarapu-hernebruschettat
15 min

Nappaa talteen!
Pakasteherneistä syntyy helposti bruschettaleipästen päälle maistuva levite. Viimeistele bruschettat katkaravuilla. Tarjoa mehevät pienet leivät alkupaloina tai kahvipöydän suolaisina tarjottavina.
| 1 kpl | vaalea leipä |
| 1/2 dl | oliiviöljyä |
| Hernelevite | |
|---|---|
| 1 kpl | (200 g) pakasteherneitä |
| 2 rkl | oliiviöljyä |
| 2 rkl | hienonnettua minttua |
| 1/2 kpl | limetin raastettu kuori ja puristettu mehu |
| suolaa | |
| rouhittua mustapippuria | |
| Lisäksi | |
| 300 g | kuorittuja katkarapuja |
| 1/2 kpl | limetin mehu |
| suolaa | |
| rouhittua mustapippuria | |
- 1.
Sulata katkaravut. Valmista levite. Keitä herneitä muutama minuutti. Huuhtele siivilässä kylmällä vedellä ja valuta. Siirrä kulhoon ja lisää loput ainekset. Soseuta sauvasekoittimella niin, että osa herneistä jää hieman rouheisiksi.
Leikkaa leivästä 16 pientä viipaletta ja sivele ne öljyllä. Paahda 225-asteisessa uunissa kunnes ovat kullanruskeita.
Valuta katkaravut ja mausta limetinmehulla, suolalla ja pippurilla. Levitä leiville levitettä ja lisää pinnalle katkarapuja.
Katkarapu-hernebruschettat
Pakasteherneistä syntyy helposti bruschettaleipästen päälle maistuva levite. Viimeistele bruschettat katkaravuilla. Tarjoa mehevät pienet leivät alkupaloina tai kahvipöydän suolaisina tarjottavina.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kpl | vaalea leipä |
| 1/2 dl | oliiviöljyä |
Hernelevite | |
| 1 kpl | (200 g) pakasteherneitä |
| 2 rkl | oliiviöljyä |
| 2 rkl | hienonnettua minttua |
| 1/2 kpl | limetin raastettu kuori ja puristettu mehu |
| suolaa | |
| rouhittua mustapippuria | |
Lisäksi | |
| 300 g | kuorittuja katkarapuja |
| 1/2 kpl | limetin mehu |
| suolaa | |
| rouhittua mustapippuria | |
Valmistus
- 1
Sulata katkaravut. Valmista levite. Keitä herneitä muutama minuutti. Huuhtele siivilässä kylmällä vedellä ja valuta. Siirrä kulhoon ja lisää loput ainekset. Soseuta sauvasekoittimella niin, että osa herneistä jää hieman rouheisiksi.
Leikkaa leivästä 16 pientä viipaletta ja sivele ne öljyllä. Paahda 225-asteisessa uunissa kunnes ovat kullanruskeita.
Valuta katkaravut ja mausta limetinmehulla, suolalla ja pippurilla. Levitä leiville levitettä ja lisää pinnalle katkarapuja.
Ravintosisältö
57
Energiaa kcal
240
Energiaa kj
4,6 g
Rasvaa
0,6 g
Tyydyttynyttä rasvaa
0,9 g
Hiilihydraatteja
0,1 g
Sokereita
0,2 g
Kuituja
2,9 g
Proteiinia
0,1 g
Suolaa
57
Energiaa kcal
240
Energiaa kj
4,6 g
Rasvaa
0,6 g
Tyydyttynyttä rasvaa
0,9 g
Hiilihydraatteja
0,1 g
Sokereita
0,2 g
Kuituja
2,9 g
Proteiinia
0,1 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 rkl Hienonnettua minttua, Suolaa, Rouhittua mustapippuria, Limetin mehu, Suolaa, Rouhittua mustapippuria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























