Katkarapu-hernebruschettat

Arvostele resepti
16 Kappaletta

15 min

Pakasteherneistä syntyy helposti bruschettaleipästen päälle maistuva levite. Viimeistele bruschettat katkaravuilla. Tarjoa mehevät pienet leivät alkupaloina tai kahvipöydän suolaisina tarjottavina.

Ainekset

MääräAinesosa
1 kplvaalea leipä
1/2 dloliiviöljyä

Hernelevite

1 kpl(200 g) pakasteherneitä
2 rkloliiviöljyä
2 rklhienonnettua minttua
1/2 kpllimetin raastettu kuori ja puristettu mehu
suolaa
rouhittua mustapippuria

Lisäksi

300 gkuorittuja katkarapuja
1/2 kpllimetin mehu
suolaa
rouhittua mustapippuria

Valmistus

  1. 1

    Sulata katkaravut. Valmista levite. Keitä herneitä muutama minuutti. Huuhtele siivilässä kylmällä vedellä ja valuta. Siirrä kulhoon ja lisää loput ainekset. Soseuta sauvasekoittimella niin, että osa herneistä jää hieman rouheisiksi.

    Leikkaa leivästä 16 pientä viipaletta ja sivele ne öljyllä. Paahda 225-asteisessa uunissa kunnes ovat kullanruskeita.

    Valuta katkaravut ja mausta limetinmehulla, suolalla ja pippurilla. Levitä leiville levitettä ja lisää pinnalle katkarapuja.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 rkl Hienonnettua minttua, Suolaa, Rouhittua mustapippuria, Limetin mehu, Suolaa, Rouhittua mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
19.7.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä