Katkarapu-hernebruschettat | Suolaiset leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Katkarapu-hernebruschettat

timer-icon15 min
Fork and knife
16 Kappaletta
Fork and knife
16 Kappaletta
Pakasteherneistä syntyy helposti bruschettaleipästen päälle maistuva levite. Viimeistele bruschettat katkaravuilla. Tarjoa mehevät pienet leivät alkupaloina tai kahvipöydän suolaisina tarjottavina.

Ainekset

1 kpl
Vaalea leipä
1/2 dl
Oliiviöljyä

hernelevite

1 kpl
(200 g) pakasteherneitä
2 rkl
Oliiviöljyä
2 rkl
Hienonnettua minttua
1/2 kpl
Limetin raastettu kuori ja puristettu mehu
Suolaa
Rouhittua mustapippuria

lisäksi

300 g
Kuorittuja katkarapuja
1/2 kpl
Limetin mehu
Suolaa
Rouhittua mustapippuria

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Sulata katkaravut. Valmista levite. Keitä herneitä muutama minuutti. Huuhtele siivilässä kylmällä vedellä ja valuta. Siirrä kulhoon ja lisää loput ainekset. Soseuta sauvasekoittimella niin, että osa herneistä jää hieman rouheisiksi.

Leikkaa leivästä 16 pientä viipaletta ja sivele ne öljyllä. Paahda 225-asteisessa uunissa kunnes ovat kullanruskeita.

Valuta katkaravut ja mausta limetinmehulla, suolalla ja pippurilla. Levitä leiville levitettä ja lisää pinnalle katkarapuja.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 23.3.2015
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

239

57

4,6 g

0,6 g

0,8 g

0,1 g

0,2 g

2,9 g

0,1 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 rkl Hienonnettua minttua,

Suolaa,

Rouhittua mustapippuria,

Limetin mehu,

Suolaa,

Rouhittua mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli