Katkarapu-vuohenjuustopiirakka

arvosana4/5

(2)arviota
10 Palaa

Perunamuusijauhe helpottaa ruoanlaittoa. Leivo herkullinen katkarapu-vuohenjuustopiirakka, jonka taikina saa mehevyyttä turkkilaisesta jogurtista. Piirakan täytteessä on muun muassa pakastekatkarapuja, vuohenjuustoa ja ranskankermaa. Koristele piirakka tillillä ja nauti raikkaan salaatin kanssa.

Ainekset

MääräAinesosa

Pohja

100 gperunamuusijauhetta
2 dltäysjyvävehnäjauhoja
100 gmargariinia tai voita
3/4 dlturkkilaista jogurttia

Täyte

2 kplpakastekatkarapuja (à 180 g)
1 kplruukku tilliä
1 rklrouhittua roseepippuria
100 gvuohenjuustoa
150 granskankermaa
2 kplkananmunaa

Valmistus

  1. 1

    Valmista pohja. Yhdistä muusijauhe ja jauhot. Nypi ne yhteen kuutioidun margariinin tai voin kanssa. Lisää jogurtti ja sekoita tasaiseksi. Painele taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Valuta sulaneista katkaravuista neste siivilässä kevyesti lusikalla painaen. Jaa katkaravut pohjalle. Lisää silputtu tilli, roseepippuri ja paloiteltu juusto. Sekoita ranskankerma ja kananmunat. Kaada seos täytteen päälle. Paista 200-asteisen uunin alatasolla 35–40 minuuttia tai kunnes täyte hyytyy.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 rkl Rouhittua roseepippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Elina Jyväs
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä