Katkarapu-vuohenjuustopiirakka

Nappaa talteen!
Perunamuusijauhe helpottaa ruoanlaittoa. Leivo herkullinen katkarapu-vuohenjuustopiirakka, jonka taikina saa mehevyyttä turkkilaisesta jogurtista. Piirakan täytteessä on muun muassa pakastekatkarapuja, vuohenjuustoa ja ranskankermaa. Koristele piirakka tillillä ja nauti raikkaan salaatin kanssa.
| Pohja | |
|---|---|
| 100 g | perunamuusijauhetta |
| 2 dl | täysjyvävehnäjauhoja |
| 100 g | margariinia tai voita |
| 3/4 dl | turkkilaista jogurttia |
| Täyte | |
| 2 kpl | pakastekatkarapuja (à 180 g) |
| 1 kpl | ruukku tilliä |
| 1 rkl | rouhittua roseepippuria |
| 100 g | vuohenjuustoa |
| 150 g | ranskankermaa |
| 2 kpl | kananmunaa |
- 1.
Valmista pohja. Yhdistä muusijauhe ja jauhot. Nypi ne yhteen kuutioidun margariinin tai voin kanssa. Lisää jogurtti ja sekoita tasaiseksi. Painele taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Valuta sulaneista katkaravuista neste siivilässä kevyesti lusikalla painaen. Jaa katkaravut pohjalle. Lisää silputtu tilli, roseepippuri ja paloiteltu juusto. Sekoita ranskankerma ja kananmunat. Kaada seos täytteen päälle. Paista 200-asteisen uunin alatasolla 35–40 minuuttia tai kunnes täyte hyytyy.
Katkarapu-vuohenjuustopiirakka
arvosana4/5
Perunamuusijauhe helpottaa ruoanlaittoa. Leivo herkullinen katkarapu-vuohenjuustopiirakka, jonka taikina saa mehevyyttä turkkilaisesta jogurtista. Piirakan täytteessä on muun muassa pakastekatkarapuja, vuohenjuustoa ja ranskankermaa. Koristele piirakka tillillä ja nauti raikkaan salaatin kanssa.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Pohja | |
| 100 g | perunamuusijauhetta |
| 2 dl | täysjyvävehnäjauhoja |
| 100 g | margariinia tai voita |
| 3/4 dl | turkkilaista jogurttia |
Täyte | |
| 2 kpl | pakastekatkarapuja (à 180 g) |
| 1 kpl | ruukku tilliä |
| 1 rkl | rouhittua roseepippuria |
| 100 g | vuohenjuustoa |
| 150 g | ranskankermaa |
| 2 kpl | kananmunaa |
Valmistus
- 1
Valmista pohja. Yhdistä muusijauhe ja jauhot. Nypi ne yhteen kuutioidun margariinin tai voin kanssa. Lisää jogurtti ja sekoita tasaiseksi. Painele taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Valuta sulaneista katkaravuista neste siivilässä kevyesti lusikalla painaen. Jaa katkaravut pohjalle. Lisää silputtu tilli, roseepippuri ja paloiteltu juusto. Sekoita ranskankerma ja kananmunat. Kaada seos täytteen päälle. Paista 200-asteisen uunin alatasolla 35–40 minuuttia tai kunnes täyte hyytyy.
Ravintosisältö
234
Energiaa kcal
979
Energiaa kj
14,9 g
Rasvaa
9,1 g
Tyydyttynyttä rasvaa
18,1 g
Hiilihydraatteja
1,3 g
Sokereita
1,2 g
Kuituja
6,2 g
Proteiinia
0,3 g
Suolaa
234
Energiaa kcal
979
Energiaa kj
14,9 g
Rasvaa
9,1 g
Tyydyttynyttä rasvaa
18,1 g
Hiilihydraatteja
1,3 g
Sokereita
1,2 g
Kuituja
6,2 g
Proteiinia
0,3 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 rkl Rouhittua roseepippuria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























