Katkarapu-vuohenjuustopiirakka | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Katkarapu-vuohenjuustopiirakka

Fork and knife
10 Palaa
Fork and knife
10 Palaa
Perunamuusijauhe helpottaa ruoanlaittoa. Leivo herkullinen katkarapu-vuohenjuustopiirakka, jonka taikina saa mehevyyttä turkkilaisesta jogurtista. Piirakan täytteessä on muun muassa pakastekatkarapuja, vuohenjuustoa ja ranskankermaa. Koristele piirakka tillillä ja nauti raikkaan salaatin kanssa.

Ainekset

pohja

100 g
Perunamuusijauhetta
2 dl
Täysjyvävehnäjauhoja
100 g
Margariinia tai voita
3/4 dl
Turkkilaista jogurttia

täyte

2 kpl
Pakastekatkarapuja (à 180 g)
1 kpl
Ruukku tilliä
1 rkl
Rouhittua roseepippuria
100 g
Vuohenjuustoa
150 g
Ranskankermaa
2 kpl
Kananmunaa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Valmista pohja. Yhdistä muusijauhe ja jauhot. Nypi ne yhteen kuutioidun margariinin tai voin kanssa. Lisää jogurtti ja sekoita tasaiseksi. Painele taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Valuta sulaneista katkaravuista neste siivilässä kevyesti lusikalla painaen. Jaa katkaravut pohjalle. Lisää silputtu tilli, roseepippuri ja paloiteltu juusto. Sekoita ranskankerma ja kananmunat. Kaada seos täytteen päälle. Paista 200-asteisen uunin alatasolla 35–40 minuuttia tai kunnes täyte hyytyy.

Resepti:
Elina Jyväs
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 27.12.2012
Muokattu: 15.5.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

979

234

14,9 g

9,1 g

18,1 g

1,3 g

1,2 g

6,2 g

0,3 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 rkl Rouhittua roseepippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli