Katkarapuvokki

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
2 rkl(seesami)öljy
1 kplvalkosipulin kynsi
1 rkltuoretta inkivääriraastetta
450 gpakastevokkivihanneksia
2 kplkatkaravun makuisia nuudeleita
180 gpakastekatkarapuja

Kastike:

1 rklmaissijauhoja
3 rkl(seesami)öljyä
1 kplnuudelipussin mausteet
1 rklmakeaa thai chilikastiketta
1 tlsoijaa

Valmistus

  1. 1

    Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Kuori ja raasta inkivääri. Paista valkosipulia, inkivääriä ja vokkivihanneksia öljyssä noin 10 minuuttia. Liota nuudeleita kuumassa vedessä noin 5 minuuttia. Valuta niistä vesi lävikössä. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja lisää kastike ja nuudelit vokkiin. Jatka vokkaamista 10 minuuttia, kunnes vihannekset ovat kypsiä, mutta rapeita ja kunnes nuudelit saavat hieman väriä. Lisää lopuksi sulaneet katkaravut ja jatka vokkaamista muutama minuutti.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
23.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä