Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kaurapatongit

Fork and knife
3 Kappaletta
Fork and knife
3 Kappaletta

Ainekset

2 dl
Maustamatonta jugurttia
1 dl
Vettä
25 g
Hiivaa
2 rkl
Sokeria tai siirappia
1 tl
Suolaa
6 - 7 dl
Kauraista sämpyläjauhoa
1/2 dl
Sulatettua margariinia

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Lämmitä jogurtti ja vesi kädenlämpöiseksi ja liota hiiva nesteeseen. Lisää sokeri ja suola. Alusta taikinaan jauhot ja lisää loppuvaiheessa sulatettu margariini tai öljy. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi lämpimässä, vedottomassa paikassa. Jaa taikina kolmeen osaan ja leivo osista ranteen paksuisia patonkeja. Pyöräytä patongit lopuksi sämpyläjauhoseoksessa ja nosta leivinpaperoidulle pellille. Vedä pintoihin terävällä veitsellä viillot ja kohota lämpimässä peitettynä. Paista patonkeja 250 asteessa keskitasolla 10-12 minuuttia.

Miltä maistui?
Resepti:
Yhteishyvä
Kuvat:
SOK
Julkaistu: 29.12.2004
|
Muokattu: 1.4.2022

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.