Kaurapuuropannari

Arvostele resepti
4 Annosta

40 min (josta 10 min aktiivista)

Hyödynnä ylijäänyt kaurapuuro ja pähkinäpussin jämät pannukakussa. Puuro lisää pannarin kuitupitoisuutta, pähkinät ja karpalot tuovat mukavasti purutuntumaa.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
2 dlkaurapuuroa
2 dlmaitoa
2 kplkananmunaa
1 dlvehnäjauhoja
1 rklsokeria
1 tlvaniljasokeria
1/4 tlsuolaa
1/2 dlcashewpähkinöitä
2 rklkuivattuja karpaloita

Lisäksi

2 tlmargariinia

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Kuumenna uuni 200 asteeseen. Vuoraa uunivuoka (noin 20 x 30 cm) leivinpaperilla. Voitele paperi kevyesti margariinilla.  Yhdistä kaurapuuro ja maito. Sekoita kananmunat, vehnäjauhot ja mausteet joukkoon. Kaada taikina vuokaan.

    MääräAinesosa
    2 tlmargariinia
    2 dlkaurapuuroa
    2 dlmaitoa
    2 kplkananmunaa
    1/4 tlsuolaa
    1 rklsokeria
    1 dlvehnäjauhoja
    1 tlvaniljasokeria
  2. 2

    Rouhi pähkinät kevyesti veitsellä. Ripottele pähkinärouhe ja karpalot taikinan pinnalle.

    MääräAinesosa
    1/2 dlcashewpähkinöitä
    2 rklkuivattuja karpaloita
  3. 3

    Paista pannukakkua uunin alaosassa noin 25 minuuttia, kunnes pinta on kauniin ruskea.  Tarjoa pannari esimerkiksi pakastemarjoilla höystetyn hillon kanssa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 dl Kaurapuuroa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
16.8.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä