Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kaurapuuropannari

timer-icon30 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Hyödynnä ylijäänyt kaurapuuro ja pähkinäpussin jämät pannukakussa. Puuro lisää pannarin kuitupitoisuutta, pähkinät ja karpalot tuovat mukavasti purutuntumaa.

Ainekset

2 dl
Kaurapuuroa
2 dl
Maitoa
2 kpl
Kananmunaa
1 dl
Vehnäjauhoja
1 rkl
Sokeria
1 tl
Vaniljasokeria
1/4 tl
(¼ tl) suolaa
1/2 dl
Pähkinöitä tai siemeniä
2 rkl
Kuivattuja karpaloita tai rusinoita

Lisäksi

2 tl
Margariinia

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Säädä uuni 200 asteeseen. Vuoraa uunivuoka (noin 20 x 30 cm) leivinpaperilla. Voitele paperi kevyesti margariinilla.  Yhdistä kaurapuuro ja maito. Sekoita kananmunat, vehnäjauhot ja mausteet joukkoon. Kaada taikina vuokaan.

2 tl
Margariinia
2 dl
Kaurapuuroa
2 dl
Maitoa
2 kpl
Kananmunaa
1/4 tl
(¼ tl) suolaa
1 rkl
Sokeria
1 dl
Vehnäjauhoja
1 tl
Vaniljasokeria
2

Rouhi pähkinät kevyesti veitsellä. Ripottele pähkinärouhe ja karpalot tai rusinat taikinan pinnalle.

1/2 dl
Pähkinöitä tai siemeniä
2 rkl
Kuivattuja karpaloita tai rusinoita
3

Paista pannukakkua uunin alaosassa noin 25 minuuttia, kunnes pinta on kauniin ruskea.  Tarjoa pannari esimerkiksi pakastemarjoilla höystetyn hillon kanssa.

Miltä maistui?
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 16.8.2018
|
Muokattu: 6.10.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

197

825

9,3 g

2,0 g

18,8 g

7,0 g

1,0 g

9,0 g

0,2 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 dl Kaurapuuroa,

0,25 tl (¼ tl) suolaa,

2 rkl Kuivattuja karpaloita tai rusinoita.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli