Kaurapuuropannari
40 min (josta 10 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Hyödynnä ylijäänyt kaurapuuro ja pähkinäpussin jämät pannukakussa. Puuro lisää pannarin kuitupitoisuutta, pähkinät ja karpalot tuovat mukavasti purutuntumaa.
| 2 dl | kaurapuuroa |
| 2 dl | maitoa |
| 2 kpl | kananmunaa |
| 1 dl | vehnäjauhoja |
| 1 rkl | sokeria |
| 1 tl | vaniljasokeria |
| 1/4 tl | suolaa |
| 1/2 dl | cashewpähkinöitä |
| 2 rkl | kuivattuja karpaloita |
| Lisäksi | |
|---|---|
| 2 tl | margariinia |
- 1.
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Vuoraa uunivuoka (noin 20 x 30 cm) leivinpaperilla. Voitele paperi kevyesti margariinilla. Yhdistä kaurapuuro ja maito. Sekoita kananmunat, vehnäjauhot ja mausteet joukkoon. Kaada taikina vuokaan.
- 2.
Rouhi pähkinät kevyesti veitsellä. Ripottele pähkinärouhe ja karpalot taikinan pinnalle.
- 3.
Paista pannukakkua uunin alaosassa noin 25 minuuttia, kunnes pinta on kauniin ruskea. Tarjoa pannari esimerkiksi pakastemarjoilla höystetyn hillon kanssa.
Kaurapuuropannari
Hyödynnä ylijäänyt kaurapuuro ja pähkinäpussin jämät pannukakussa. Puuro lisää pannarin kuitupitoisuutta, pähkinät ja karpalot tuovat mukavasti purutuntumaa.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 2 dl | kaurapuuroa |
| 2 dl | maitoa |
| 2 kpl | kananmunaa |
| 1 dl | vehnäjauhoja |
| 1 rkl | sokeria |
| 1 tl | vaniljasokeria |
| 1/4 tl | suolaa |
| 1/2 dl | cashewpähkinöitä |
| 2 rkl | kuivattuja karpaloita |
Lisäksi | |
| 2 tl | margariinia |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Vuoraa uunivuoka (noin 20 x 30 cm) leivinpaperilla. Voitele paperi kevyesti margariinilla. Yhdistä kaurapuuro ja maito. Sekoita kananmunat, vehnäjauhot ja mausteet joukkoon. Kaada taikina vuokaan.
Määrä Ainesosa 2 tl margariinia 2 dl kaurapuuroa 2 dl maitoa 2 kpl kananmunaa 1/4 tl suolaa 1 rkl sokeria 1 dl vehnäjauhoja 1 tl vaniljasokeria - 2
Rouhi pähkinät kevyesti veitsellä. Ripottele pähkinärouhe ja karpalot taikinan pinnalle.
Määrä Ainesosa 1/2 dl cashewpähkinöitä 2 rkl kuivattuja karpaloita - 3
Paista pannukakkua uunin alaosassa noin 25 minuuttia, kunnes pinta on kauniin ruskea. Tarjoa pannari esimerkiksi pakastemarjoilla höystetyn hillon kanssa.
Ravintosisältö
193
Energiaa kcal
807
Energiaa kj
8,3 g
Rasvaa
2,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
20,3 g
Hiilihydraatteja
7,3 g
Sokereita
1,0 g
Kuituja
8,5 g
Proteiinia
0,6 g
Suolaa
193
Energiaa kcal
807
Energiaa kj
8,3 g
Rasvaa
2,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
20,3 g
Hiilihydraatteja
7,3 g
Sokereita
1,0 g
Kuituja
8,5 g
Proteiinia
0,6 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 dl Kaurapuuroa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























