Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kaurateeleivät

timer-icon30 min
Fork and knife
10 Kappaletta
Leivo helpot ja nopeat teeleivät väli- tai iltapalalle. Herkuttele nämä kaurateeleivät uunituoreina, sillä leivinjauheella kohotetut teeleivät ovat parhaimmillaan leivontapäivänä.

Ainekset

3 dl
vehnäjauhoja
2 dl
kaurahiutaleita
1 1/2 tl
leivinjauhetta
1/2 tl
suolaa
2 dl
kevytmaitoa
1/2 dl
rypsiöljyä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Sekoita kaikki aineet kulhossa. Ota taikinasta nokareita ja taputtele leipäsiksi leivinpaperille pellille. Jos taikina on tarttuvaista, jauhota tai öljyä kätesi.

3 dl
vehnäjauhoja
2 dl
kaurahiutaleita
1 1/2 tl
leivinjauhetta
1/2 tl
suolaa
2 dl
kevytmaitoa
1/2 dl
rypsiöljyä
2

Paista teeleipiä 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

3

Teeleivät ovat parhaimmillaan samana päivänä. Nauti ne esimerkiksi levitteen ja juuston tai marmeladin kanssa.

Vinkki! Lisää teeleipätaikinaan juustoraastetta tai yrttimaustetta.

Miltä maistui?(4 arviota)
Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Ninna Lindström
Julkaistu: 14.1.2022
|
Muokattu: 14.1.2022

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

131

549

5,7 g

0,6 g

15,5 g

0,8 g

1,7 g

3,6 g

0,6 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli