Kaurateeleivät

arvosana4/5

(5)arviota
10 Kappaletta

30 min (josta 15 min aktiivista)

Leivo helpot ja nopeat teeleivät väli- tai iltapalalle. Herkuttele nämä kaurateeleivät uunituoreina, sillä leivinjauheella kohotetut teeleivät ovat parhaimmillaan leivontapäivänä.

Ainekset

MääräAinesosa
3 dlvehnäjauhoja
2 dlkaurahiutaleita
1 1/2 tlleivinjauhetta
1/2 tlsuolaa
2 dlkevytmaitoa
1/2 dlrypsiöljyä

Valmistus (Uuni 225°C)

  1. 1

    Sekoita kaikki aineet kulhossa. Ota taikinasta nokareita ja taputtele leipäsiksi leivinpaperille pellille. Jos taikina on tarttuvaista, jauhota tai öljyä kätesi.

    MääräAinesosa
    3 dlvehnäjauhoja
    2 dlkaurahiutaleita
    1 1/2 tlleivinjauhetta
    1/2 tlsuolaa
    2 dlkevytmaitoa
    1/2 dlrypsiöljyä
  2. 2

    Paista teeleipiä 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Teeleivät ovat parhaimmillaan samana päivänä. Nauti ne esimerkiksi levitteen ja juuston tai marmeladin kanssa.

Vinkki! Lisää teeleipätaikinaan juustoraastetta tai yrttimaustetta.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Ninna Lindström
14.1.2022
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä