Keftavartaat - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Keftavartaat

???
Annokset
4
Mehevät jauhelihavartaat saavat uutta makua tuoreesta inkivääristä ja garam masala -mausteseoksesta. Tarjoile kepakot esimerkiksi pitaleipien ja lisäkkeiden kanssa.
Jaa Somessa

Ainekset

1 kpl
(400 g) jauhelihaa
1 kpl
Sipuli
1 kpl
Valkosipulinkynsi
1 rkl
Öljyä
1 rkl
Raastettua tuoretta inkivääriä
1 1/2 tl
Garam masala -mausteseosta
2 rkl
Korppujauhoja
4 rkl
Ruokakermaa
1 kpl
Kananmuna
1 tl
Suolaa
2 rkl
Hienonnettua persiljaa

Näin teet

1

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipulit öljyssä raastetun inkiväärin ja mausteseoksen kanssa. Anna seoksen hieman jäähtyä. Sekoita kulhossa kaikki mureketaikinan ainekset. Muotoile taikinasta kostutetuilla käsillä tasakokoisia paksuja tankoja. Paista kepakot öljyssä ruskeiksi. Työnnä puutikut kepakkoihin kypsentämisen jälkeen. Voit myös kypsentää kepakkoja 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Tarjoile esimerkiksi pitaleipien ja lisäkkeiden kanssa.

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Laura Riihelä
Julkaistu: 25.9.2012
Muokattu: 15.5.2019