Keftavartaat

Mehevät jauhelihavartaat saavat uutta makua tuoreesta inkivääristä ja garam masala -mausteseoksesta. Tarjoile kepakot esimerkiksi pitaleipien ja lisäkkeiden kanssa.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1 kpl(400 g) jauhelihaa
1 kplsipuli
1 kplvalkosipulinkynsi
1 rklöljyä
1 rklraastettua tuoretta inkivääriä
1 1/2 tlgaram masala -mausteseosta
2 rklkorppujauhoja
4 rklruokakermaa
1 kplkananmuna
1 tlsuolaa
2 rklhienonnettua persiljaa

Valmistus

  1. 1

    Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipulit öljyssä raastetun inkiväärin ja mausteseoksen kanssa. Anna seoksen hieman jäähtyä. Sekoita kulhossa kaikki mureketaikinan ainekset. Muotoile taikinasta kostutetuilla käsillä tasakokoisia paksuja tankoja. Paista kepakot öljyssä ruskeiksi. Työnnä puutikut kepakkoihin kypsentämisen jälkeen. Voit myös kypsentää kepakkoja 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Tarjoile esimerkiksi pitaleipien ja lisäkkeiden kanssa.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Katso myös nämä

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025