Keitetty kieli kastikkeen kanssa | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Keitetty porsaan tai naudan kieli

Keitetty kieli kastikkeen kanssa

Fork and knife
1 Kappaletta
Fork and knife
1 Kappaletta

Ruokavaliot

Ainekset

1 kpl
Noin 600 gramman painoinen naudankieli tai vastaavasti sian kieliä
Kylmää vettä
10 kpl
Musta- tai valkopippuria
2 kpl
Laakerinlehteä
2 kpl
Porkkanaa
1 kpl
Iso sipuli
2 kpl
Mausteneilikkaa

suolavesi

1 l
Vettä
1 rkl
Suolaa

kastike

Voita
2 rkl
Vehnäjauhoja
4 dl
Siivilöityä keitinlientä
Suolaa
(sitruunanmehua)
(tilliä)

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Harjaa kieli joka puolelta hyvin karkealla harjalla puhtaaksi kylmän veden alla ja nosta kattilaan. Lisää sen verran vettä, että kieli tai kielet peittyvät. Lisää mausteet ja keitä liha pehmeäksi. Kypsyyttä voit koetella tikulla.Naudan kieli kypsyy hitaasti 3-4 tunnissa. Kuvan porsaankieli on pehmeämpi ja valmistuu vajaassa tunnissa. Porsaankielen keitinveteen voit laittaa myös suolan. Naudankieltä suola kovettaa entisestään.

Kylmää vettä
1 kpl
Noin 600 gramman painoinen naudankieli tai vastaavasti sian kieliä
2 kpl
Mausteneilikkaa
2 kpl
Laakerinlehteä
10 kpl
Musta- tai valkopippuria
1 kpl
Iso sipuli
2 kpl
Porkkanaa
2

Keitä naudankieli kuten edellä, mutta ilman suolaa. Ota kypsä kieli kattilasta, jäähdytä kylmässä suolavedessä aivan kylmäksi. Poista nahka nylkemällä.

1 l
Vettä
1 rkl
Suolaa
3

Leikkaa kielen alla olevat rauhaset pois ellei niitä ole jo poistettu.

4

Leikkaa kieli tarjolle ohuiksi viipaleiksi vinottain. Voit tarjota viipaleet kylminä leikkeleinä vaikkapa tartarkastikkeen kanssa tai lämmittää uudestaan ja tarjota kuuman peruskastikkeen kanssa.

5

Valmista kastike sekoittamalla ensin rasva ja jauhot kattilan pohjalla. Älä ruskista. Lisää keitinliemi, keitä 5-10 minuuttia. Mausta.Lisäkkeeksi sopivat keitetyt perunat ja etikkasäilyke.Ruokalehti 9/2001

Voita
2 rkl
Vehnäjauhoja
4 dl
Siivilöityä keitinlientä
(tilliä)
(sitruunanmehua)
Suolaa
Resepti:
Pirjo Muurinen
Kuvat:
Pekka Haraste
Julkaistu: 10.2.2005
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.