Keitetty kieli kastikkeen kanssa

Nappaa talteen!
| 1 kpl | noin 600 gramman painoinen naudankieli tai vastaavasti sian kieliä |
| kylmää vettä | |
| 10 kpl | musta- tai valkopippuria |
| 2 kpl | laakerinlehteä |
| 2 kpl | porkkanaa |
| 1 kpl | iso sipuli |
| 2 kpl | mausteneilikkaa |
| Suolavesi | |
|---|---|
| 1 l | vettä |
| 1 rkl | suolaa |
| Kastike | |
| voita | |
| 2 rkl | vehnäjauhoja |
| 4 dl | siivilöityä keitinlientä |
| suolaa | |
| (sitruunanmehua) | |
| (tilliä) | |
- 1.
Harjaa kieli joka puolelta hyvin karkealla harjalla puhtaaksi kylmän veden alla ja nosta kattilaan. Lisää sen verran vettä, että kieli tai kielet peittyvät. Lisää mausteet ja keitä liha pehmeäksi. Kypsyyttä voit koetella tikulla.Naudan kieli kypsyy hitaasti 3-4 tunnissa. Kuvan porsaankieli on pehmeämpi ja valmistuu vajaassa tunnissa. Porsaankielen keitinveteen voit laittaa myös suolan. Naudankieltä suola kovettaa entisestään.
- 2.
Keitä naudankieli kuten edellä, mutta ilman suolaa. Ota kypsä kieli kattilasta, jäähdytä kylmässä suolavedessä aivan kylmäksi. Poista nahka nylkemällä.
- 3.
Leikkaa kielen alla olevat rauhaset pois ellei niitä ole jo poistettu.
- 4.
Leikkaa kieli tarjolle ohuiksi viipaleiksi vinottain. Voit tarjota viipaleet kylminä leikkeleinä vaikkapa tartarkastikkeen kanssa tai lämmittää uudestaan ja tarjota kuuman peruskastikkeen kanssa.
- 5.
Valmista kastike sekoittamalla ensin rasva ja jauhot kattilan pohjalla. Älä ruskista. Lisää keitinliemi, keitä 5-10 minuuttia. Mausta.Lisäkkeeksi sopivat keitetyt perunat ja etikkasäilyke.Ruokalehti 9/2001
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kpl | noin 600 gramman painoinen naudankieli tai vastaavasti sian kieliä |
| kylmää vettä | |
| 10 kpl | musta- tai valkopippuria |
| 2 kpl | laakerinlehteä |
| 2 kpl | porkkanaa |
| 1 kpl | iso sipuli |
| 2 kpl | mausteneilikkaa |
Suolavesi | |
| 1 l | vettä |
| 1 rkl | suolaa |
Kastike | |
| voita | |
| 2 rkl | vehnäjauhoja |
| 4 dl | siivilöityä keitinlientä |
| suolaa | |
| (sitruunanmehua) | |
| (tilliä) | |
Valmistus
- 1
Harjaa kieli joka puolelta hyvin karkealla harjalla puhtaaksi kylmän veden alla ja nosta kattilaan. Lisää sen verran vettä, että kieli tai kielet peittyvät. Lisää mausteet ja keitä liha pehmeäksi. Kypsyyttä voit koetella tikulla.Naudan kieli kypsyy hitaasti 3-4 tunnissa. Kuvan porsaankieli on pehmeämpi ja valmistuu vajaassa tunnissa. Porsaankielen keitinveteen voit laittaa myös suolan. Naudankieltä suola kovettaa entisestään.
Määrä Ainesosa kylmää vettä 1 kpl noin 600 gramman painoinen naudankieli tai vastaavasti sian kieliä 2 kpl mausteneilikkaa 2 kpl laakerinlehteä 10 kpl musta- tai valkopippuria 1 kpl iso sipuli 2 kpl porkkanaa - 2
Keitä naudankieli kuten edellä, mutta ilman suolaa. Ota kypsä kieli kattilasta, jäähdytä kylmässä suolavedessä aivan kylmäksi. Poista nahka nylkemällä.
Määrä Ainesosa 1 l vettä 1 rkl suolaa - 3
Leikkaa kielen alla olevat rauhaset pois ellei niitä ole jo poistettu.
- 4
Leikkaa kieli tarjolle ohuiksi viipaleiksi vinottain. Voit tarjota viipaleet kylminä leikkeleinä vaikkapa tartarkastikkeen kanssa tai lämmittää uudestaan ja tarjota kuuman peruskastikkeen kanssa.
- 5
Valmista kastike sekoittamalla ensin rasva ja jauhot kattilan pohjalla. Älä ruskista. Lisää keitinliemi, keitä 5-10 minuuttia. Mausta.Lisäkkeeksi sopivat keitetyt perunat ja etikkasäilyke.Ruokalehti 9/2001
Määrä Ainesosa voita 2 rkl vehnäjauhoja 4 dl siivilöityä keitinlientä (tilliä) (sitruunanmehua) suolaa
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.





