Kekkospiparit

Arvostele resepti
15 Kappaletta

Juhlista itsenäisyyspäivää tai joulua leipomalla sokerikuorruteteiset piparit Suomen pitkäaikaisimman presidentin Urho Kaleva Kekkosen inspiroimana.

Ainekset

MääräAinesosa
250 gpiparkakkutaikinaa (pakaste)
vehnäjauhoja kaulimiseen

Pikeerikuorrutus

2 kplvalkuaista
3 dltomusokeria

Lisäksi

tummaa suklaata
2 kplkertakäyttöistä pursotinpussia tai vahvaa pientä pakastuspussia

Valmistus

  1. 1

    Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan.

    MääräAinesosa
    250 gpiparkakkutaikinaa (pakaste)
  2. 2

    Tulosta Kekkosen malli täältä ja leikkaa malli ääriviivoja myöten paperista. Voit halutessa leikata Kekkosen mallin paksummasta paperista tai pahvista.

  3. 3

    Säädä uuni 200 asteeseen.

  4. 4

    Kauli taikina jauhotetulla pöydällä ohueksi levyksi. Leikkaa taikinasta terävällä veitsellä Kekkosen päitä ja laita ne leivinpaperin päälle pellille. Paista piparkakkuja pellillinen kerrallaan uunin keskitasolla noin 5 minuuttia, kunnes ne saavat kauniin ruskean värin.

    MääräAinesosa
    vehnäjauhoja kaulimiseen
  5. 5

    Siirrä leivinpaperi varovasti kuumalta pelliltä ja anna piparkakkujen jäähtyä huoneenlämpöisiksi.

  6. 6

    Tee kuorrutus. Laita valkuaiset ja puolet tomusokerista kulhoon. Vatkaa sähkövatkaimella pari minuuttia. Lisää tomusokeria vähän kerrallaan vatkaten, kunnes kuorrutus on löysähköä ja siitä jää vatkainta nostettaessa hetkeksi kuvio seoksen pinnalle. Laita seos pursotinpussiin.

    MääräAinesosa
    2 kplvalkuaista
    3 dltomusokeria
  7. 7

    Leikkaa pursotinpussin päähän pieni reikä. Pursota kuorrute ensin piparkakun reunoille ja täytä sitten keskiosa. Tasoita tarvittaessa pienellä lusikalla. Anna kuorrutteen kuivahtaa muutama tunti tai yön yli.

    MääräAinesosa
    2 kplkertakäyttöistä pursotinpussia tai vahvaa pientä pakastuspussia
  8. 8

    Sulata suklaa varovasti mikrossa tai vesihauteessa. Laita suklaa pursotinpussiin ja odota noin 5 minuuttia, jotta suklaa jäähtyy hieman.

    MääräAinesosa
    tummaa suklaata
  9. 9

    Leikkaa pussin päähän mahdollisimman pieni reikä ja pursota Kekkoselle lasit ja kasvonpiirteet. Anna suklaakuvioinnin jähmettyä vähintään tunnin ajan.

    MääräAinesosa
    2 kplkertakäyttöistä pursotinpussia tai vahvaa pientä pakastuspussia

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Vehnäjauhoja kaulimiseen, Tummaa suklaata, Kertakäyttöistä pursotinpussia tai vahvaa pientä pakastuspussia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Tiina Valkonen
Kuvat:
Anssi Vuohelainen
2.8.2018
|
Päivitetty: 3.10.2025

Samankaltaisia reseptejä