Kekkospiparit - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kekkospiparit

Kappaleita
15
Juhlista itsenäisyyspäivää tai joulua leipomalla sokerikuorruteteiset piparit Suomen pitkäaikaisimman presidentin Urho Kaleva Kekkosen inspiroimana.
Jaa Somessa

Ainekset

250 g
Piparkakkutaikinaa (pakaste)
Vehnäjauhoja kaulimiseen

PIKEERIKUORRUTUS

2 kpl
Valkuaista
3 dl
Tomusokeria

LISÄKSI

Tummaa suklaata
2 kpl
Kertakäyttöistä pursotinpussia tai vahvaa pientä pakastuspussia

Näin teet

1

Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan.

250 g
Piparkakkutaikinaa (pakaste)
2

Tulosta Kekkosen malli täältä ja leikkaa malli ääriviivoja myöten paperista. Voit halutessa leikata Kekkosen mallin paksummasta paperista tai pahvista.

3

Säädä uuni 200 asteeseen.

4

Kauli taikina jauhotetulla pöydällä ohueksi levyksi. Leikkaa taikinasta terävällä veitsellä Kekkosen päitä ja laita ne leivinpaperin päälle pellille. Paista piparkakkuja pellillinen kerrallaan uunin keskitasolla noin 5 minuuttia, kunnes ne saavat kauniin ruskean värin.

Vehnäjauhoja kaulimiseen
5

Siirrä leivinpaperi varovasti kuumalta pelliltä ja anna piparkakkujen jäähtyä huoneenlämpöisiksi.

6

Tee kuorrutus. Laita valkuaiset ja puolet tomusokerista kulhoon. Vatkaa sähkövatkaimella pari minuuttia. Lisää tomusokeria vähän kerrallaan vatkaten, kunnes kuorrutus on löysähköä ja siitä jää vatkainta nostettaessa hetkeksi kuvio seoksen pinnalle. Laita seos pursotinpussiin.

2 kpl
Valkuaista
3 dl
Tomusokeria
7

Leikkaa pursotinpussin päähän pieni reikä. Pursota kuorrute ensin piparkakun reunoille ja täytä sitten keskiosa. Tasoita tarvittaessa pienellä lusikalla. Anna kuorrutteen kuivahtaa muutama tunti tai yön yli.

2 kpl
Kertakäyttöistä pursotinpussia tai vahvaa pientä pakastuspussia
8

Sulata suklaa varovasti mikrossa tai vesihauteessa. Laita suklaa pursotinpussiin ja odota noin 5 minuuttia, jotta suklaa jäähtyy hieman.

Tummaa suklaata
9

Leikkaa pussin päähän mahdollisimman pieni reikä ja pursota Kekkoselle lasit ja kasvonpiirteet. Anna suklaakuvioinnin jähmettyä vähintään tunnin ajan.

2 kpl
Kertakäyttöistä pursotinpussia tai vahvaa pientä pakastuspussia
Resepti
Tiina Valkonen
Kuvat
Anssi Vuohelainen
Julkaistu: 17.11.2017
Muokattu: 15.5.2019

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja12 g180 g
Proteiinia1 g8 g
Rasvaa0 g0 g
Kuituja0 g0 g
Energiaa kj213 3194
Energiaa kcal51 763

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 250 g Piparkakkutaikinaa (pakaste)

  • Vehnäjauhoja kaulimiseen

  • Tummaa suklaata

  • Kertakäyttöistä pursotinpussia tai vahvaa pientä pakastuspussia

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja12 g180 g
Proteiinia1 g8 g
Rasvaa0 g0 g
Kuituja0 g0 g
Energiaa kj213 3194
Energiaa kcal51 763

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 250 g Piparkakkutaikinaa (pakaste)

  • Vehnäjauhoja kaulimiseen

  • Tummaa suklaata

  • Kertakäyttöistä pursotinpussia tai vahvaa pientä pakastuspussia

Resepti
Tiina Valkonen
Kuvat
Anssi Vuohelainen

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.