Kekkospiparit | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Kekkospiparit
Play

Kekkospiparit

Fork and knife
15 Kappaletta
Fork and knife
15 Kappaletta
Juhlista itsenäisyyspäivää tai joulua leipomalla sokerikuorruteteiset piparit Suomen pitkäaikaisimman presidentin Urho Kaleva Kekkosen inspiroimana.

Ainekset

250 g
Piparkakkutaikinaa (pakaste)
Vehnäjauhoja kaulimiseen

pikeerikuorrutus

2 kpl
Valkuaista
3 dl
Tomusokeria

lisäksi

Tummaa suklaata
2 kpl
Kertakäyttöistä pursotinpussia tai vahvaa pientä pakastuspussia

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan.

250 g
Piparkakkutaikinaa (pakaste)
2

Tulosta Kekkosen malli täältä ja leikkaa malli ääriviivoja myöten paperista. Voit halutessa leikata Kekkosen mallin paksummasta paperista tai pahvista.

3

Säädä uuni 200 asteeseen.

4

Kauli taikina jauhotetulla pöydällä ohueksi levyksi. Leikkaa taikinasta terävällä veitsellä Kekkosen päitä ja laita ne leivinpaperin päälle pellille. Paista piparkakkuja pellillinen kerrallaan uunin keskitasolla noin 5 minuuttia, kunnes ne saavat kauniin ruskean värin.

Vehnäjauhoja kaulimiseen
5

Siirrä leivinpaperi varovasti kuumalta pelliltä ja anna piparkakkujen jäähtyä huoneenlämpöisiksi.

6

Tee kuorrutus. Laita valkuaiset ja puolet tomusokerista kulhoon. Vatkaa sähkövatkaimella pari minuuttia. Lisää tomusokeria vähän kerrallaan vatkaten, kunnes kuorrutus on löysähköä ja siitä jää vatkainta nostettaessa hetkeksi kuvio seoksen pinnalle. Laita seos pursotinpussiin.

2 kpl
Valkuaista
3 dl
Tomusokeria
7

Leikkaa pursotinpussin päähän pieni reikä. Pursota kuorrute ensin piparkakun reunoille ja täytä sitten keskiosa. Tasoita tarvittaessa pienellä lusikalla. Anna kuorrutteen kuivahtaa muutama tunti tai yön yli.

2 kpl
Kertakäyttöistä pursotinpussia tai vahvaa pientä pakastuspussia
8

Sulata suklaa varovasti mikrossa tai vesihauteessa. Laita suklaa pursotinpussiin ja odota noin 5 minuuttia, jotta suklaa jäähtyy hieman.

Tummaa suklaata
9

Leikkaa pussin päähän mahdollisimman pieni reikä ja pursota Kekkoselle lasit ja kasvonpiirteet. Anna suklaakuvioinnin jähmettyä vähintään tunnin ajan.

2 kpl
Kertakäyttöistä pursotinpussia tai vahvaa pientä pakastuspussia
Resepti:
Tiina Valkonen
Kuvat:
Anssi Vuohelainen
Julkaistu: 7.12.2018
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

504

120

3,1 g

1,5 g

21,2 g

15,9 g

0,4 g

1,6 g

0,2 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Vehnäjauhoja kaulimiseen,

Tummaa suklaata,

Kertakäyttöistä pursotinpussia tai vahvaa pientä pakastuspussia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli