Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan.
Tulosta Kekkosen malli täältä ja leikkaa malli ääriviivoja myöten paperista. Voit halutessa leikata Kekkosen mallin paksummasta paperista tai pahvista.
Säädä uuni 200 asteeseen.
Kauli taikina jauhotetulla pöydällä ohueksi levyksi. Leikkaa taikinasta terävällä veitsellä Kekkosen päitä ja laita ne leivinpaperin päälle pellille. Paista piparkakkuja pellillinen kerrallaan uunin keskitasolla noin 5 minuuttia, kunnes ne saavat kauniin ruskean värin.
Siirrä leivinpaperi varovasti kuumalta pelliltä ja anna piparkakkujen jäähtyä huoneenlämpöisiksi.
Tee kuorrutus. Laita valkuaiset ja puolet tomusokerista kulhoon. Vatkaa sähkövatkaimella pari minuuttia. Lisää tomusokeria vähän kerrallaan vatkaten, kunnes kuorrutus on löysähköä ja siitä jää vatkainta nostettaessa hetkeksi kuvio seoksen pinnalle. Laita seos pursotinpussiin.
Leikkaa pursotinpussin päähän pieni reikä. Pursota kuorrute ensin piparkakun reunoille ja täytä sitten keskiosa. Tasoita tarvittaessa pienellä lusikalla. Anna kuorrutteen kuivahtaa muutama tunti tai yön yli.
Sulata suklaa varovasti mikrossa tai vesihauteessa. Laita suklaa pursotinpussiin ja odota noin 5 minuuttia, jotta suklaa jäähtyy hieman.
Leikkaa pussin päähän mahdollisimman pieni reikä ja pursota Kekkoselle lasit ja kasvonpiirteet. Anna suklaakuvioinnin jähmettyä vähintään tunnin ajan.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
120
504
3,1 g
1,5 g
21,2 g
15,9 g
0,4 g
1,6 g
0,2 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Vehnäjauhoja kaulimiseen,
Tummaa suklaata,
Kertakäyttöistä pursotinpussia tai vahvaa pientä pakastuspussia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli