Keksijuustokakku | Tahna | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Keksijuustokakku
Play

Keksijuustokakku

timer-iconUseita tunteja
Fork and knife
12 Palaa
Fork and knife
12 Palaa
Kokeile herkullista kandisokerilta ja kanelilta maistuvaa levitettä juustokakussa. Kuohkea täyte sisältää raikasta jogurttia ja tuorejuustoa. Kakku valmistuu ilman uunia. Tarjoa makeiden mansikoiden kanssa.

Ainekset

pohja

200 g
(1 pkt) keksejä (esim. Marie)
100 g
voita tai margariinia

täyte

3 kpl
liivatelehteä
2 dl
(1 prk) kuohukermaa
400 g
(1 prk) keksilevitettä (Lotus Biscoff Biscuit spread)
200 g
(1 rs) maustamatonta tuorejuustoa
2 dl
turkkilaista jogurttia
1 rkl
sitruunanmehua

koristeluun

250 g
(1 rs) mansikoita

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Asettele irtopohjavuoan (halkaisija 20 cm) pohjalle leivinpaperi.

2

Hienonna keksit kaulimella vahvassa pakastuspussissa tai monitoimikoneessa. Sulata rasva ja sekoita keksimurun joukkoon. Painele seos vuoan pohjalle ja reunoille. Nosta jääkaappiin odottamaan.

200 g
(1 pkt) keksejä (esim. Marie)
100 g
voita tai margariinia
3

Pane liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Vaahdota kerma. Sekoita kulhossa sähkövatkaimella levite, tuorejuusto ja jogurtti.

3 kpl
liivatelehteä
2 dl
(1 prk) kuohukermaa
400 g
(1 prk) keksilevitettä (Lotus Biscoff Biscuit spread)
200 g
(1 rs) maustamatonta tuorejuustoa
2 dl
turkkilaista jogurttia
4

Kuumenna sitruunanmehu ja liuota puristetut liivatelehdet mehuun. Kaada liivateseos ohuena nauhana kokoajan sekoittaen tuorejuustoseoksen joukkoon. Kääntele kermavaahto varovasti seokseen. Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa yön yli tai vähintään 6 tuntia.

1 rkl
sitruunanmehua
5

Koristele mansikoilla.

250 g
(1 rs) mansikoita

Vinkki: Ulkomaiset mansikat kannattaa marinoida ennen koristelua. Lisää kuutioitujen marjojen joukkoon 1 rkl sokeria ja 1 rkl sitruunanmehua.

Resepti:
Sandra, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Ninna Lindström
Julkaistu: 1.6.2020
Muokattu: 28.10.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1106

264

20,4 g

12,6 g

15,3 g

6,4 g

0,8 g

4,8 g

0,4 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

400 g (1 prk) keksilevitettä (Lotus Biscoff Biscuit spread).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli