Pese perunat huolellisesti. Pilko isot ja jätä pienet perunat kokonaisiksi. Kuori ja pilko porkkanat. Pilko kukkakaalit ja varsiparsakaalit suupaloiksi. Hienonna kevätsipulit.
Kuumenna öljy kattilassa. Laita perunat, porkkanat ja sipulit kuumaan öljyyn ja kuullota 1–2 minuuttia. Lisää vesi ja liemikuutiot ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä 10 minuuttia.
Lisää kukkakaalit, varsiparsakaalit, herneet ja juusto. Hauduta keittoa 5 minuuttia niin, että juusto sulaa ja kaalit kypsyvät.
Viipaloi kala ja lisää se keittoon. Kuumenna nopeasti, mutta älä keitä. Mausta keitto suolalla ja tuoreella persiljalla.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
188
788
13,8 g
6,0 g
6,3 g
5,2 g
4,2 g
7,8 g
2,3 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Varhaisperunaa,
Nippu kevätsipulia,
1 l Vettä,
200 g (1 pkt) kylmäsavulohta,
0,5 tl Suolaa,
2 dl Persiljaa hienonnettuna.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli