Kesäinen kylmäsavulohikeitto | Keitot | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Kesäinen kylmäsavulohikeitto

Kesäinen kylmäsavulohikeitto

Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Savujuusto liittää yhteen suven parhaat keitot: kesäkeiton ja savulohikeiton.

Ainekset

8 kpl
Varhaisperunaa
2 kpl
Porkkanaa
1 kpl
(600 g) kukkakaali
1 kpl
(200 g) varsiparsakaalia eli broccolinia
1 kpl
Nippu kevätsipulia
2 rkl
Rypsiöljyä
1 l
Vettä
2 kpl
Kasvisliemikuutiota (gluteeniton)
2 dl
Pakasteherneitä
1/2 kpl
(150 g) savujuustoa
1 kpl
(200 g) kylmäsavulohta
1/2 tl
Suolaa
2 dl
Persiljaa hienonnettuna

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Pese perunat huolellisesti. Pilko isot ja jätä pienet perunat kokonaisiksi. Kuori ja pilko porkkanat. Pilko kukkakaalit ja varsiparsakaalit suupaloiksi. Hienonna kevätsipulit.

8 kpl
Varhaisperunaa
2 kpl
Porkkanaa
1 kpl
(600 g) kukkakaali
1 kpl
(200 g) varsiparsakaalia eli broccolinia
1 kpl
Nippu kevätsipulia
2

Kuumenna öljy kattilassa. Laita perunat, porkkanat ja sipulit kuumaan öljyyn ja kuullota 1–2 minuuttia. Lisää vesi ja liemikuutiot ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä 10 minuuttia.

2 rkl
Rypsiöljyä
1 l
Vettä
2 kpl
Kasvisliemikuutiota (gluteeniton)
3

Lisää kukkakaalit, varsiparsakaalit, herneet ja juusto. Hauduta keittoa 5 minuuttia niin, että juusto sulaa ja kaalit kypsyvät.

1 kpl
(600 g) kukkakaali
1 kpl
(200 g) varsiparsakaalia eli broccolinia
2 dl
Pakasteherneitä
1/2 kpl
(150 g) savujuustoa
4

Viipaloi kala ja lisää se keittoon. Kuumenna nopeasti, mutta älä keitä. Mausta keitto suolalla ja tuoreella persiljalla.

1 kpl
(200 g) kylmäsavulohta
1/2 tl
Suolaa
2 dl
Persiljaa hienonnettuna
Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 10.6.2018
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

416

100

6,0 g

0,8 g

5,2 g

3,8 g

3,3 g

4,2 g

1,7 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Varhaisperunaa,

Nippu kevätsipulia,

1 l Vettä,

1 paketti (200 g) kylmäsavulohta,

0,5 tl Suolaa,

2 dl Persiljaa hienonnettuna.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli