Kesäinen kylmäsavulohikeitto

arvosana4/5

(1)arvio
6 Annosta

30 min

Savujuusto liittää yhteen suven parhaat keitot: kesäkeiton ja savulohikeiton.

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
8 kplvarhaisperunaa
2 kplporkkanaa
600 g(1 kpl) kukkakaalia
200 g(1 ps) broccolinia eli varsiparsakaalia
1 kplnippu kevätsipulia
2 rklrypsiöljyä
1 lvettä
2 kplkasvisliemikuutiota (gluteeniton)
2 dlpakasteherneitä
150 g(½ pkt) savujuustoa
200 g(1 pkt) kylmäsavulohta
1/2 tlsuolaa
2 dlpersiljaa hienonnettuna

Valmistus

  1. 1

    Pese perunat huolellisesti. Pilko isot ja jätä pienet perunat kokonaisiksi. Kuori ja pilko porkkanat. Pilko kukkakaalit ja varsiparsakaalit suupaloiksi. Hienonna kevätsipulit.

    MääräAinesosa
    8 kplvarhaisperunaa
    2 kplporkkanaa
    600 g(1 kpl) kukkakaalia
    200 g(1 ps) broccolinia eli varsiparsakaalia
    1 kplnippu kevätsipulia
  2. 2

    Kuumenna öljy kattilassa. Laita perunat, porkkanat ja sipulit kuumaan öljyyn ja kuullota 1–2 minuuttia. Lisää vesi ja liemikuutiot ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä 10 minuuttia.

    MääräAinesosa
    2 rklrypsiöljyä
    1 lvettä
    2 kplkasvisliemikuutiota (gluteeniton)
  3. 3

    Lisää kukkakaalit, varsiparsakaalit, herneet ja juusto. Hauduta keittoa 5 minuuttia niin, että juusto sulaa ja kaalit kypsyvät.

    MääräAinesosa
    600 g(1 kpl) kukkakaalia
    200 g(1 ps) broccolinia eli varsiparsakaalia
    2 dlpakasteherneitä
    150 g(½ pkt) savujuustoa
  4. 4

    Viipaloi kala ja lisää se keittoon. Kuumenna nopeasti, mutta älä keitä. Mausta keitto suolalla ja tuoreella persiljalla.

    MääräAinesosa
    200 g(1 pkt) kylmäsavulohta
    1/2 tlsuolaa
    2 dlpersiljaa hienonnettuna

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Varhaisperunaa, Nippu kevätsipulia, 1 l Vettä, 200 g (1 pkt) kylmäsavulohta, 0,5 tl Suolaa, 2 dl Persiljaa hienonnettuna.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Panu Pälviä
9.7.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä