Kesäinen kylmäsavulohikeitto - Yhteishyvä

Kesäinen kylmäsavulohikeitto

???
Annokset
6
Ruokavalio
Savujuusto liittää yhteen suven parhaat keitot: kesäkeiton ja savulohikeiton.
Jaa Somessa

Ainekset

8 kpl
Varhaisperunaa
2 kpl
Porkkanaa
1 kpl
(600 g) kukkakaali
1 kpl
(200 g) varsiparsakaalia eli broccolinia
1 kpl
Nippu kevätsipulia
2 rkl
Rypsiöljyä
1 l
Vettä
2 kpl
Kasvisliemikuutiota (gluteeniton)
2 dl
Pakasteherneitä
1/2 kpl
(150 g) savujuustoa
1 kpl
(200 g) kylmäsavulohta
1/2 tl
Suolaa
2 dl
Persiljaa hienonnettuna

Näin teet

1

Pese perunat huolellisesti. Pilko isot ja jätä pienet perunat kokonaisiksi. Kuori ja pilko porkkanat. Pilko kukkakaalit ja varsiparsakaalit suupaloiksi. Hienonna kevätsipulit.

8 kpl
Varhaisperunaa
2 kpl
Porkkanaa
1 kpl
(600 g) kukkakaali
1 kpl
(200 g) varsiparsakaalia eli broccolinia
1 kpl
Nippu kevätsipulia
2

Kuumenna öljy kattilassa. Laita perunat, porkkanat ja sipulit kuumaan öljyyn ja kuullota 1–2 minuuttia. Lisää vesi ja liemikuutiot ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä 10 minuuttia.

2 rkl
Rypsiöljyä
1 l
Vettä
2 kpl
Kasvisliemikuutiota (gluteeniton)
3

Lisää kukkakaalit, varsiparsakaalit, herneet ja juusto. Hauduta keittoa 5 minuuttia niin, että juusto sulaa ja kaalit kypsyvät.

1 kpl
(600 g) kukkakaali
1 kpl
(200 g) varsiparsakaalia eli broccolinia
2 dl
Pakasteherneitä
1/2 kpl
(150 g) savujuustoa
4

Viipaloi kala ja lisää se keittoon. Kuumenna nopeasti, mutta älä keitä. Mausta keitto suolalla ja tuoreella persiljalla.

1 kpl
(200 g) kylmäsavulohta
1/2 tl
Suolaa
2 dl
Persiljaa hienonnettuna
Resepti
Anu Brask
Kuvat
Panu Pälviä
Julkaistu: 10.6.2018
Muokattu: 18.9.2018
Jaa Somessa

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja5 g31 g
Proteiinia4 g25 g
Rasvaa6 g36 g
Kuituja3 g20 g
Energiaa kj416 2496
Energiaa kcal100 597

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • Varhaisperunaa

  • Nippu kevätsipulia

  • 1 l Vettä

  • 1 paketti (200 g) kylmäsavulohta

  • 0,5 tl Suolaa

  • 2 dl Persiljaa hienonnettuna

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja5 g31 g
Proteiinia4 g25 g
Rasvaa6 g36 g
Kuituja3 g20 g
Energiaa kj416 2496
Energiaa kcal100 597

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • Varhaisperunaa

  • Nippu kevätsipulia

  • 1 l Vettä

  • 1 paketti (200 g) kylmäsavulohta

  • 0,5 tl Suolaa

  • 2 dl Persiljaa hienonnettuna

Resepti
Anu Brask

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.