Kesäinen kylmäsavulohikeitto
30 min

Nappaa talteen!
Savujuusto liittää yhteen suven parhaat keitot: kesäkeiton ja savulohikeiton.
| 8 kpl | varhaisperunaa |
| 2 kpl | porkkanaa |
| 600 g | (1 kpl) kukkakaalia |
| 200 g | (1 ps) broccolinia eli varsiparsakaalia |
| 1 kpl | nippu kevätsipulia |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 1 l | vettä |
| 2 kpl | kasvisliemikuutiota (gluteeniton) |
| 2 dl | pakasteherneitä |
| 150 g | (½ pkt) savujuustoa |
| 200 g | (1 pkt) kylmäsavulohta |
| 1/2 tl | suolaa |
| 2 dl | persiljaa hienonnettuna |
- 1.
Pese perunat huolellisesti. Pilko isot ja jätä pienet perunat kokonaisiksi. Kuori ja pilko porkkanat. Pilko kukkakaalit ja varsiparsakaalit suupaloiksi. Hienonna kevätsipulit.
- 2.
Kuumenna öljy kattilassa. Laita perunat, porkkanat ja sipulit kuumaan öljyyn ja kuullota 1–2 minuuttia. Lisää vesi ja liemikuutiot ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä 10 minuuttia.
- 3.
Lisää kukkakaalit, varsiparsakaalit, herneet ja juusto. Hauduta keittoa 5 minuuttia niin, että juusto sulaa ja kaalit kypsyvät.
- 4.
Viipaloi kala ja lisää se keittoon. Kuumenna nopeasti, mutta älä keitä. Mausta keitto suolalla ja tuoreella persiljalla.
Savujuusto liittää yhteen suven parhaat keitot: kesäkeiton ja savulohikeiton.
Ainekset (6 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 8 kpl | varhaisperunaa |
| 2 kpl | porkkanaa |
| 600 g | (1 kpl) kukkakaalia |
| 200 g | (1 ps) broccolinia eli varsiparsakaalia |
| 1 kpl | nippu kevätsipulia |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 1 l | vettä |
| 2 kpl | kasvisliemikuutiota (gluteeniton) |
| 2 dl | pakasteherneitä |
| 150 g | (½ pkt) savujuustoa |
| 200 g | (1 pkt) kylmäsavulohta |
| 1/2 tl | suolaa |
| 2 dl | persiljaa hienonnettuna |
Valmistus
- 1
Pese perunat huolellisesti. Pilko isot ja jätä pienet perunat kokonaisiksi. Kuori ja pilko porkkanat. Pilko kukkakaalit ja varsiparsakaalit suupaloiksi. Hienonna kevätsipulit.
Määrä Ainesosa 8 kpl varhaisperunaa 2 kpl porkkanaa 600 g (1 kpl) kukkakaalia 200 g (1 ps) broccolinia eli varsiparsakaalia 1 kpl nippu kevätsipulia - 2
Kuumenna öljy kattilassa. Laita perunat, porkkanat ja sipulit kuumaan öljyyn ja kuullota 1–2 minuuttia. Lisää vesi ja liemikuutiot ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä 10 minuuttia.
Määrä Ainesosa 2 rkl rypsiöljyä 1 l vettä 2 kpl kasvisliemikuutiota (gluteeniton) - 3
Lisää kukkakaalit, varsiparsakaalit, herneet ja juusto. Hauduta keittoa 5 minuuttia niin, että juusto sulaa ja kaalit kypsyvät.
Määrä Ainesosa 600 g (1 kpl) kukkakaalia 200 g (1 ps) broccolinia eli varsiparsakaalia 2 dl pakasteherneitä 150 g (½ pkt) savujuustoa - 4
Viipaloi kala ja lisää se keittoon. Kuumenna nopeasti, mutta älä keitä. Mausta keitto suolalla ja tuoreella persiljalla.
Määrä Ainesosa 200 g (1 pkt) kylmäsavulohta 1/2 tl suolaa 2 dl persiljaa hienonnettuna
Ravintosisältö
188
Energiaa kcal
788
Energiaa kj
13,8 g
Rasvaa
6,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
6,3 g
Hiilihydraatteja
5,2 g
Sokereita
4,2 g
Kuituja
7,8 g
Proteiinia
2,3 g
Suolaa
188
Energiaa kcal
788
Energiaa kj
13,8 g
Rasvaa
6,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
6,3 g
Hiilihydraatteja
5,2 g
Sokereita
4,2 g
Kuituja
7,8 g
Proteiinia
2,3 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Varhaisperunaa, Nippu kevätsipulia, 1 l Vettä, 200 g (1 pkt) kylmäsavulohta, 0,5 tl Suolaa, 2 dl Persiljaa hienonnettuna.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























