Kesäkurpitsa-tillirelissi

Arvostele resepti
1 Kappaletta

Kesäkurpitsarelissi säilyy jääkaapissa noin viikon.

Ainekset

MääräAinesosa
2 kplkesäkurpitsaa (n. 600 g)
1 kplsipuli
3 rklhienonnettua tilliä

Mausteliemi

1 1/2 dlvettä
1 dlväkiviinaetikkaa
2 rklsokeria
1 rklsuolaa
1 tlsinapinsiemeniä

Valmistus

  1. 1

    Huuhtele kesäkurpitsat ja raasta karkeaksi. Kuori ja hienonna sipuli. Kiehauta liemen ainekset kattilassa ja lisää joukkoon kesäkurpitsaraaste ja sipulit.

    MääräAinesosa
    1 tlsinapinsiemeniä
    1 1/2 dlvettä
    1 dlväkiviinaetikkaa
    2 rklsokeria
    1 rklsuolaa
    2 kplkesäkurpitsaa (n. 600 g)
    1 kplsipuli
  2. 2

    Nosta seos syrjään ja lisää joukkoon hienonnettu tilli. Purkita seos puhtaisiin lasipurkkeihin ja sulje heti kansilla. Anna jäähtyä. Säilytä viileässä.

    MääräAinesosa
    3 rklhienonnettua tilliä

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 3 rkl Hienonnettua tilliä, 1.5 dl Vettä, 1 rkl Suolaa, 1 tl Sinapinsiemeniä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
2.8.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä