Kesäkurpitsa-tillirelissi

Nappaa talteen!
Kesäkurpitsarelissi säilyy jääkaapissa noin viikon.
| 2 kpl | kesäkurpitsaa (n. 600 g) |
| 1 kpl | sipuli |
| 3 rkl | hienonnettua tilliä |
| Mausteliemi | |
|---|---|
| 1 1/2 dl | vettä |
| 1 dl | väkiviinaetikkaa |
| 2 rkl | sokeria |
| 1 rkl | suolaa |
| 1 tl | sinapinsiemeniä |
- 1.
Huuhtele kesäkurpitsat ja raasta karkeaksi. Kuori ja hienonna sipuli. Kiehauta liemen ainekset kattilassa ja lisää joukkoon kesäkurpitsaraaste ja sipulit.
- 2.
Nosta seos syrjään ja lisää joukkoon hienonnettu tilli. Purkita seos puhtaisiin lasipurkkeihin ja sulje heti kansilla. Anna jäähtyä. Säilytä viileässä.
Kesäkurpitsa-tillirelissi
Kesäkurpitsarelissi säilyy jääkaapissa noin viikon.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 2 kpl | kesäkurpitsaa (n. 600 g) |
| 1 kpl | sipuli |
| 3 rkl | hienonnettua tilliä |
Mausteliemi | |
| 1 1/2 dl | vettä |
| 1 dl | väkiviinaetikkaa |
| 2 rkl | sokeria |
| 1 rkl | suolaa |
| 1 tl | sinapinsiemeniä |
Valmistus
- 1
Huuhtele kesäkurpitsat ja raasta karkeaksi. Kuori ja hienonna sipuli. Kiehauta liemen ainekset kattilassa ja lisää joukkoon kesäkurpitsaraaste ja sipulit.
Määrä Ainesosa 1 tl sinapinsiemeniä 1 1/2 dl vettä 1 dl väkiviinaetikkaa 2 rkl sokeria 1 rkl suolaa 2 kpl kesäkurpitsaa (n. 600 g) 1 kpl sipuli - 2
Nosta seos syrjään ja lisää joukkoon hienonnettu tilli. Purkita seos puhtaisiin lasipurkkeihin ja sulje heti kansilla. Anna jäähtyä. Säilytä viileässä.
Määrä Ainesosa 3 rkl hienonnettua tilliä
Ravintosisältö
222
Energiaa kcal
934
Energiaa kj
2,0 g
Rasvaa
—
Tyydyttynyttä rasvaa
38,0 g
Hiilihydraatteja
37,0 g
Sokereita
4,0 g
Kuituja
3,0 g
Proteiinia
0,0 g
Suolaa
222
Energiaa kcal
934
Energiaa kj
2,0 g
Rasvaa
—
Tyydyttynyttä rasvaa
38,0 g
Hiilihydraatteja
37,0 g
Sokereita
4,0 g
Kuituja
3,0 g
Proteiinia
0,0 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 3 rkl Hienonnettua tilliä, 1.5 dl Vettä, 1 rkl Suolaa, 1 tl Sinapinsiemeniä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























