Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Kesäkurpitsapiirakka

Kesäkurpitsapiirakka

timer-iconNoin tunti  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
8 Palaa
Fork and knife
8 Palaa
Satokauden supertähti kesäkurpitsa ladotaan suolaiseen piirakkaan. Mieto kesäkurpitsa saa kaverikseen valkosipulilla ja yrteillä maustettua tuorejuustoa. Rouskuviksi paahdetut pähkinät ja rapea pekonimuru viimeistelevät kokonaisuuden.

Ainekset

Pohja

150 g
voita tai leivontamargariinia
3 dl
vehnäjauhoja
50 g
(1 dl) voimakasta juustoraastetta
1 rkl
kylmää vettä

Täyte

350 g
(1 kpl) kesäkurpitsaa
200 g
(2 rs) valkosipuli & yrtit -tuorejuustoa
100 g
(2 dl) voimakasta juustoraastetta
1 kpl
kananmuna
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna

Pähkinä-pekonimuru

140 g
(1 pkt) pekonia
50 g
(1 dl) saksanpähkinöitä

Lisäksi

1 rkl
rypsiöljyä vuoan voiteluun
(basilikaa)

Reseptin ainekset S-kaupoista

Valmistus

1

Levitä pekonit vierekkäin leivinpaperille pellille ja paahda 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Nosta kypsät viipaleet talouspaperin päälle valumaan.

140 g
(1 pkt) pekonia
2

Nypi pehmeä rasva, jauhot ja juustoraaste murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Öljyä reunallinen paistovuoka (noin 24 x 32 cm). Painele taikina sen pohjalle ja muutama sentti reunoille. Pistele pohja haarukalla ja esipaista 200 asteessa noin 10 minuuttia.

150 g
voita tai leivontamargariinia
3 dl
vehnäjauhoja
50 g
(1 dl) voimakasta juustoraastetta
1 rkl
kylmää vettä
1 rkl
rypsiöljyä vuoan voiteluun
3

Huuhtele kesäkurpitsa ja poista kanta. Leikkaa kurpitsa juustohöylällä pitkittäin ohuiksi viipaleiksi. Sekoita tuorejuusto, juustoraaste, muna ja pippuri kulhossa.

350 g
(1 kpl) kesäkurpitsaa
200 g
(2 rs) valkosipuli & yrtit -tuorejuustoa
100 g
(2 dl) voimakasta juustoraastetta
1 kpl
kananmuna
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
4

Levitä puolet kurpitsaviipaleista esipaistetulle pohjalle. Lusikoi juustoseos tasaisesti kurpitsojen päälle. Lisää toinen kerros viipaleita. Paista piirakkaa uunissa noin 25 minuuttia.

5

Rouhi pähkinät. Murenna jäähtynyt pekoni pähkinämurun joukkoon. Ripota muruseos piirakan pinnalle. Koristele halutessasi basilikalla.

50 g
(1 dl) saksanpähkinöitä
(basilikaa)
Miltä maistui?(3 arviota)
Resepti:
Anne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 6.7.2022
Muokattu: 5.7.2022

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

507

2121

40,6 g

20,4 g

20,3 g

2,4 g

1,6 g

14,6 g

1,2 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

(basilikaa).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli