Ainekset

MääräAinesosa
250 gmaitorahkaa
1 kplbulgarian- tai ruokajogurttia
1 dlsokeria
2 tlvaniljasokeria
1/2 dlmantelirouhetta
1/2 dlhillottua appelsiininkuorta
1/2 - 1 tlraastettua appelsiininkuorta
6 kplliivatelehteä
4 rklappelsiinimehua
2 dlkuohukermaa

Valmistus

  1. 1

    Sekoita keskenään maitorahka, jogurtti, sokeri ja mausteet. Liota liivatteita kylmässä vedessä viitisen minuuttia. Liuota kuivaksi puristetut liivatteet kiehuvaan appelsiinimehuun. Vatkaa kerma vaahdoksi. Yhdistä haalea liivateliuos rahkaseokseen ja lisää lopuksi kermavaahto. Siirrä seos hyytymään kelmulla vuorattuun pashamuottiin, hyytelövuokaan tai jälkiruokamaljaan. Anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään. Jos hyydytit jälkiruoan muotissa, kumoa se jälkiruokavadille.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Aila Pakarinen
Kuvat:
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
22.10.2018
|
Päivitetty: 19.11.2025

Samankaltaisia reseptejä