Kevennetty pasha - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kevennetty pasha

???
Kappaleita
1
Ruokavalio
Jaa Somessa

Ainekset

250 g
Maitorahkaa
1 kpl
Bulgarian- tai ruokajogurttia
1 dl
Sokeria
2 tl
Vaniljasokeria
1/2 dl
Mantelirouhetta
1/2 dl
Hillottua appelsiininkuorta
1/2 - 1 tl
Raastettua appelsiininkuorta
6 kpl
Liivatelehteä
4 rkl
Appelsiinimehua
2 dl
Kuohukermaa

Näin teet

1

Sekoita keskenään maitorahka, jogurtti, sokeri ja mausteet. Liota liivatteita kylmässä vedessä viitisen minuuttia. Liuota kuivaksi puristetut liivatteet kiehuvaan appelsiinimehuun. Vatkaa kerma vaahdoksi. Yhdistä haalea liivateliuos rahkaseokseen ja lisää lopuksi kermavaahto. Siirrä seos hyytymään kelmulla vuorattuun pashamuottiin, hyytelövuokaan tai jälkiruokamaljaan. Anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään. Jos hyydytit jälkiruoan muotissa, kumoa se jälkiruokavadille.

Resepti
Aila Pakarinen
Kuvat
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
Julkaistu: 28.3.2007
Muokattu: 15.5.2019