Kinkku-perunapiiras

Nappaa talteen!
| Taikina | |
|---|---|
| 75 g | leivontamargariinia |
| 1 1/2 dl | emmentalraastetta |
| 1 dl | vehnäjauhoja |
| 1 tl | leivinjauhetta |
| 1/2 tl | paprikajauhetta |
| 1/2 dl | vettä, jos tarvitsee |
| Täyte | |
| 200 g | savukinkkua |
| 400 g | pakastettua peruna-sipulisekoitusta tai valkosipuiperunoita |
| 2 kpl | ranskankermaa |
| 3 kpl | munaa |
| ripaus suolaa ja mustapipurirouhetta | |
| Päälle | |
| 1 dl | juustoraastetta |
- 1.
Sulata pakasteperunat huoneenlämmössä niin, että saat ne toisistaan irti.Sekoita taikinan ainekset nopeasti sekaisin. Jos teet sen monitoimikoneessa, on rasvan oltava jääkaappikylmää - jos taas käsin, pitää rasvan olla huoneenlämpöistä. Vaivaa taikina nopeasti palloksi ja laita kelmussa puoleksi tunniksi jääkaappiin.Kuutioi tai suikaloi kinkku. Painele taikina halkaisijaltaan noin 24 cm:n piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Sekoita munat ja ranskankerma. Mausta seos suolalla ja pippurilla.Levitä taikinapohjalle vuorotellen perunoita ja kinkkua sekä kermaa. Ripottele lopuksi pintaan juustoraaste. Kypsennä piirasta uunin alaosassa 175 asteessa 30-45 minuuttia. Pitempi kypsymisaika on tarpeen, jos vuoka on paksua keramiikkaa tai fajanssia. Tarjoa piiras lämpimänä ja sen kanssa raikasta salaattia.
Kinkku-perunapiiras
Ainekset (6 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Taikina | |
| 75 g | leivontamargariinia |
| 1 1/2 dl | emmentalraastetta |
| 1 dl | vehnäjauhoja |
| 1 tl | leivinjauhetta |
| 1/2 tl | paprikajauhetta |
| 1/2 dl | vettä, jos tarvitsee |
Täyte | |
| 200 g | savukinkkua |
| 400 g | pakastettua peruna-sipulisekoitusta tai valkosipuiperunoita |
| 2 kpl | ranskankermaa |
| 3 kpl | munaa |
| ripaus suolaa ja mustapipurirouhetta | |
Päälle | |
| 1 dl | juustoraastetta |
Valmistus
- 1
Sulata pakasteperunat huoneenlämmössä niin, että saat ne toisistaan irti.Sekoita taikinan ainekset nopeasti sekaisin. Jos teet sen monitoimikoneessa, on rasvan oltava jääkaappikylmää - jos taas käsin, pitää rasvan olla huoneenlämpöistä. Vaivaa taikina nopeasti palloksi ja laita kelmussa puoleksi tunniksi jääkaappiin.Kuutioi tai suikaloi kinkku. Painele taikina halkaisijaltaan noin 24 cm:n piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Sekoita munat ja ranskankerma. Mausta seos suolalla ja pippurilla.Levitä taikinapohjalle vuorotellen perunoita ja kinkkua sekä kermaa. Ripottele lopuksi pintaan juustoraaste. Kypsennä piirasta uunin alaosassa 175 asteessa 30-45 minuuttia. Pitempi kypsymisaika on tarpeen, jos vuoka on paksua keramiikkaa tai fajanssia. Tarjoa piiras lämpimänä ja sen kanssa raikasta salaattia.
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.
Katso myös nämä
- 1.Jäätkö kaipaamaan? Nämä kolme ruokaa ovat väistymässä joulupöydästä
- 2.Kumpi ensin, imurointi vai pölyjen pyyhintä? Nyt et arvaa vastausta!
- 3.Joulun upeimmat juustokakut – katso herkulliset ideat!
- 4.Arja Elina hankki airfryerin – Sen jälkeen mikään ei ollut kuin ennen
- 5.Kaisa viihtyi Prismassa niin pitkään, että sai sakot – ”En ole maksanut itselleni vuoteen palkkaa”
- 6.Neulotut lapaset – kolme perusohjetta












