Kinkku-perunapiiras

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa

Taikina

75 gleivontamargariinia
1 1/2 dlemmentalraastetta
1 dlvehnäjauhoja
1 tlleivinjauhetta
1/2 tlpaprikajauhetta
1/2 dlvettä, jos tarvitsee

Täyte

200 gsavukinkkua
400 gpakastettua peruna-sipulisekoitusta tai valkosipuiperunoita
2 kplranskankermaa
3 kplmunaa
ripaus suolaa ja mustapipurirouhetta

Päälle

1 dljuustoraastetta

Valmistus

  1. 1

    Sulata pakasteperunat huoneenlämmössä niin, että saat ne toisistaan irti.Sekoita taikinan ainekset nopeasti sekaisin. Jos teet sen monitoimikoneessa, on rasvan oltava jääkaappikylmää - jos taas käsin, pitää rasvan olla huoneenlämpöistä. Vaivaa taikina nopeasti palloksi ja laita kelmussa puoleksi tunniksi jääkaappiin.Kuutioi tai suikaloi kinkku. Painele taikina halkaisijaltaan noin 24 cm:n piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Sekoita munat ja ranskankerma. Mausta seos suolalla ja pippurilla.Levitä taikinapohjalle vuorotellen perunoita ja kinkkua sekä kermaa. Ripottele lopuksi pintaan juustoraaste. Kypsennä piirasta uunin alaosassa 175 asteessa 30-45 minuuttia. Pitempi kypsymisaika on tarpeen, jos vuoka on paksua keramiikkaa tai fajanssia. Tarjoa piiras lämpimänä ja sen kanssa raikasta salaattia.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Katso myös nämä

Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025