Kinuskiset viipalepiparit

arvosana4/5

(4)arviota
40 Kappaletta

30 min

Helppoja kinuskiviipaleita valmistuu kerralla pellillinen. Nämä piparit vievät kielen mennessään!

Ainekset

MääräAinesosa
200 gleivontamargariinia
1 1/2 dlsokeria
2 tlvaniljasokeria
2 dl(1 prk) kinuskikastiketta
6 dlvehnäjauhoa
2 tlleivinjauhetta

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Kuumenna uuni 200 asteeseen. Vaahdota pehmeä rasva ja sokerit. Lisää joukkoon kinuskikastike. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää seokseen. Sekoita taikinaksi.

    MääräAinesosa
    200 gleivontamargariinia
    1 1/2 dlsokeria
    2 tlvaniljasokeria
    2 dl(1 prk) kinuskikastiketta
    6 dlvehnäjauhoa
    2 tlleivinjauhetta
  2. 2

    Taputtele taikina jauhotetuin käsin levyksi leivinpaperin päälle pellille. Taikinan ei tarvitse yltää aivan reunasta reunaan, sillä se leviää jonkin verran uunissa.

  3. 3

    Paista uunin alatasolla noin 20 minuuttia tai kunnes levy on kauniin ruskea. Leikkaa levy heti uunista ottamisen jälkeen noin 3 x 6 cm kokoisiksi paloiksi veitsellä tai pizzaleikkurilla. Anna jäähtyä. Säilytä pikkuleivät kuivassa paikassa.

Vinkki: Kinuskiviipaleet maistuvat ihanilta maitoon kastettuina.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 dl (1 prk) kinuskikastiketta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder, Kati Pohja
Kuvat:
Ninna Lindström
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä