Säädä uuni 200 asteeseen. Vaahdota pehmeä rasva ja sokerit. Lisää joukkoon kinuskikastike. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää seokseen. Sekoita taikinaksi.
Taputtele taikina jauhotetuin käsin levyksi leivinpaperin päälle pellille. Taikinan ei tarvitse yltää aivan reunasta reunaan, sillä se leviää jonkin verran uunissa.
Paista uunin alatasolla noin 20 minuuttia tai kunnes levy on kauniin ruskea. Leikkaa levy heti uunista ottamisen jälkeen noin 3 x 6 cm kokoisiksi paloiksi veitsellä tai pizzaleikkurilla. Anna jäähtyä. Säilytä pikkuleivät kuivassa paikassa.
Vinkki: Kinuskiviipaleet maistuvat ihanilta maitoon kastettuina.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
86
358
4,2 g
1,6 g
10,7 g
3,5 g
0,3 g
1,2 g
0,1 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 dl (1 prk) kinuskikastiketta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli