Kinuskiset viipalepiparit | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Kinuskiset viipalepiparit

Kinuskiset viipalepiparit

timer-icon30 min
Fork and knife
40 Kappaletta
Fork and knife
40 Kappaletta
Helppoja kinuskiviipaleita valmistuu kerralla pellillinen. Nämä piparit vievät kielen mennessään!

Ainekset

200 g
Leivontamargariinia
1 1/2 dl
Sokeria
2 tl
Vaniljasokeria
2 dl
(1 prk) kinuskikastiketta
6 dl
Vehnäjauhoa
2 tl
Leivinjauhetta

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Säädä uuni 200 asteeseen. Vaahdota pehmeä rasva ja sokerit. Lisää joukkoon kinuskikastike. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää seokseen. Sekoita taikinaksi.

200 g
Leivontamargariinia
1 1/2 dl
Sokeria
2 tl
Vaniljasokeria
2 dl
(1 prk) kinuskikastiketta
6 dl
Vehnäjauhoa
2 tl
Leivinjauhetta
2

Taputtele taikina jauhotetuin käsin levyksi leivinpaperin päälle pellille. Taikinan ei tarvitse yltää aivan reunasta reunaan, sillä se leviää jonkin verran uunissa.

3

Paista uunin alatasolla noin 20 minuuttia tai kunnes levy on kauniin ruskea. Leikkaa levy heti uunista ottamisen jälkeen noin 3 x 6 cm kokoisiksi paloiksi veitsellä tai pizzaleikkurilla. Anna jäähtyä. Säilytä pikkuleivät kuivassa paikassa.

Vinkki: Kinuskiviipaleet maistuvat ihanilta maitoon kastettuina.

Resepti:
Katri Schröder, Kati Pohja
Kuvat:
Ninna Lindström
Julkaistu: 7.12.2018
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

358

86

4,2 g

1,6 g

10,7 g

3,5 g

0,3 g

1,2 g

0,1 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 dl (1 prk) kinuskikastiketta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli