Kirjolohikeitto
Kirjolohikeitto
Yhteistyössä

Kirjolohikeitto

Yhteistyössä: Food Market Herkku

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
2 rklöljyä paistamiseen
4 tlred curry -tahnaa
1 kplkesäkurpitsa
2 kplporkkanaa
1 kpliso bataatti
1 lvettä
2 rklkalakastiketta
1 tlsuolaa
2 kpllimen mehu
4 kplvartta kevätsipulia tai 1 pieni purjo
1 kplruukku korianteria
n. 600 g kirjolohta
1-2 prk kookosmaitoa
puolikas punainen chili

Valmistus

  1. 1

    Halkaise kesäkurpitsa ja koverra siemenet pois lusikalla. Suikaloi ohuesti.

  2. 2

    Kuori porkkanat ja bataatti. Leikkaa bataatit n. 1 x 1 cm palasiksi ja porkkanat pienemmäksi.

  3. 3

    Lämmitä öljy ja red curry -tahna kattilassa, lisää pilkotut kasvikset ja kuullota niitä hetki.

  4. 4

    Lisää vesi, suola, kalakastike ja kookosmaito. Anna kiehua hiljalleen, kunnes kasvikset ovat pehmenneet.

  5. 5

    Halkaise chili ja poista siemenet. Suikaloi chili ja kevätsipulin varret ohuiksi suikaleiksi ja lisää keittoon. Lisää lopuksi myös limen mehu.

  6. 6

    Poista kirjolohesta nahka ja leikkaa kirjolohi kuutioksi. Lisää kirjolohi keittoon ja siirrä kattila liedeltä pois. Anna kirjolohen kypsyä n. 5 minuuttia.

  7. 7

    Tarjoile korianterin kanssa.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Katso myös nämä

Kuvat:
Food Market Herkku
12.4.2022
|
Päivitetty: 26.9.2025