Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Klassinen voi-valkoviinikastike

timer-icon30 min
Fork and knife
4 Annosta
Kuohkea ja maukas beurre blanc eli voi-valkoviinikastike on rankalaisen kastikekeittiön klassikkojen klassikko. Tarjoa se kalan tai äyriäisten kanssa.

Ainekset

1 kpl
sipuli
2 dl
vettä tai kalalientä
1 dl
valkoviiniä
1/2 dl
valkoviinietikkaa
1/4 tl
jauhettua valkopippuria
150 g
voita
ripaus suolaa
2 rkl
kuohukermaa, halutessasi

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kuori ja hienonna sipuli. Laita sipuli, vesi tai kalaliemi, viini, etikka ja pippuri kattilaan. Keitä kasaan 5–10 minuuttia, kunnes nestettä on jäljellä noin 1 desilitra.

1 kpl
sipuli
2 dl
vettä tai kalalientä
1 dl
valkoviiniä
1/2 dl
valkoviinietikkaa
1/4 tl
jauhettua valkopippuria
2

Leikkaa jääkaappikylmä voi pieniksi kuutioiksi. Ota kattila liedeltä ja soseuta sipuli liemineen sauvasekoittimella. Lisää voikuutiot pienissä erissä, koko ajan soseuttaen, kunnes voi sekoittuu tasaisesti kastikkeeseen.

150 g
voita
3

Siivilöi kastike ja kaada se takaisin kattilaan. Mausta suolalla ja lisää halutessasi kerma. Kuumenna, mutta älä keitä.

ripaus suolaa
2 rkl
kuohukermaa, halutessasi
4

Vispaa kastike kuohkeaksi juuri ennen tarjoilua.

Miltä maistui?
Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Ninna Lindström
Julkaistu: 5.11.2018
|
Muokattu: 19.1.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

324

1357

33,3 g

21,5 g

1,0 g

1,0 g

0,3 g

1,8 g

0,8 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

ripaus suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli