Klassinen voi-valkoviinikastike - Yhteishyvä

Klassinen voi-valkoviinikastike

Klassinen voi-valkoviinikastike
Annokset
4
Valmistusaika
30 min
Kuohkea ja maukas beurre blanc eli voi-valkoviinikastike on rankalaisen kastikekeittiön klassikkojen klassikko. Tarjoa se kalan tai äyriäisten kanssa.
Jaa Somessa

Ainekset

1 kpl
sipuli
2 dl
vettä tai kalalientä
1 dl
valkoviiniä
1/2 dl
valkoviinietikkaa
1/4 tl
jauhettua valkopippuria
150 g
voita
ripaus suolaa
2 rkl
kuohukermaa, halutessasi

Näin teet

1

Kuori ja hienonna sipuli. Laita sipuli, vesi tai kalaliemi, viini, etikka ja pippuri kattilaan. Keitä kasaan 5–10 minuuttia, kunnes nestettä on jäljellä noin 1 desilitra.

1 kpl
sipuli
2 dl
vettä tai kalalientä
1 dl
valkoviiniä
1/2 dl
valkoviinietikkaa
1/4 tl
jauhettua valkopippuria
2

Leikkaa jääkaappikylmä voi pieniksi kuutioiksi. Ota kattila liedeltä ja soseuta sipuli liemineen sauvasekoittimella. Lisää voikuutiot pienissä erissä, koko ajan soseuttaen, kunnes voi sekoittuu tasaisesti kastikkeeseen.

150 g
voita
3

Siivilöi kastike ja kaada se takaisin kattilaan. Mausta suolalla ja lisää halutessasi kerma. Kuumenna, mutta älä keitä.

ripaus suolaa
2 rkl
kuohukermaa, halutessasi
4

Vispaa kastike kuohkeaksi juuri ennen tarjoilua.

Resepti
Anu Brask
Kuvat
Ninna Lindström
Julkaistu: 5.11.2018
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja1 g4 g
Proteiinia2 g7 g
Rasvaa33 g133 g
Kuituja0 g1 g
Energiaa kj1356 5422
Energiaa kcal324 1295

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 0.25 tl jauhettua valkopippuria

  • ripaus suolaa

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja1 g4 g
Proteiinia2 g7 g
Rasvaa33 g133 g
Kuituja0 g1 g
Energiaa kj1356 5422
Energiaa kcal324 1295

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 0.25 tl jauhettua valkopippuria

  • ripaus suolaa

Resepti
Anu Brask

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.