Kuori ja hienonna sipuli. Laita sipuli, vesi tai kalaliemi, viini, etikka ja pippuri kattilaan. Keitä kasaan 5–10 minuuttia, kunnes nestettä on jäljellä noin 1 desilitra.
Leikkaa jääkaappikylmä voi pieniksi kuutioiksi. Ota kattila liedeltä ja soseuta sipuli liemineen sauvasekoittimella. Lisää voikuutiot pienissä erissä, koko ajan soseuttaen, kunnes voi sekoittuu tasaisesti kastikkeeseen.
Siivilöi kastike ja kaada se takaisin kattilaan. Mausta suolalla ja lisää halutessasi kerma. Kuumenna, mutta älä keitä.
Vispaa kastike kuohkeaksi juuri ennen tarjoilua.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
1356
324
33,3 g
21,5 g
1,0 g
1,0 g
0,3 g
1,8 g
0,8 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
0,25 tl jauhettua valkopippuria,
ripaus suolaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli