Kokonainen naudan sisäfilee - Yhteishyvä

Kokonainen naudan sisäfilee

???
Kappaleita
1
Jaa Somessa

Ainekset

1 kpl
(n. 1,4 kg) kokonainen naudan sisäfilee
1 tl
Rouhittua viherpippuria
1 tl
Rouhittua mustapippuria
1 tl
Suolaa

PAISTAMISEEN:

Öljy-voi-seosta

Näin teet

1

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Leikkaa lihasta käyttöön vain sen tasakokoinen keskiosa. Hyödynnä yli jäävät palat esimerkiksi paistamalla niistä pihvejä. Poista lihasta kalvot terävällä veitsellä.Hiero pippurit fileen pintaan. Kuumenna pannu kuumaksi, lisää rasva ja ruskista liha siinä kauttaaltaan.Paina lihalämpömittari lihanpaksuimpaan kohtaan. Siirrä liha uunivuokaan ja kypsennä, kunnes sen sisälämpö osoittaa 57-astetta. Ripottele pinnalle suolaa.Ota liha uunista ja kääri folioon vetäytymään 30 minuutiksi. Muista, että lihan sisälämpö nousee vielä hieman tässä vaiheessa. Leikkaa liha viipaleiksi uunissa kuumennetulle tarjoiluvadille juuri ennen tarjoilua. Tarjoa homejuustokastikkeen ja valkosipuliperunoiden kanssa.

Resepti
Krista Niiniharju
Kuvat
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
Julkaistu: 28.10.2007
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa