Kokonainen naudan sisäfilee

Arvostele resepti
1 Kappaletta

Ainekset

MääräAinesosa
1 kpl(n. 1,4 kg) kokonainen naudan sisäfilee
1 tlrouhittua viherpippuria
1 tlrouhittua mustapippuria
1 tlsuolaa

Paistamiseen:

öljy-voi-seosta

Valmistus

  1. 1

    Kuumenna uuni 175 asteeseen. Leikkaa lihasta käyttöön vain sen tasakokoinen keskiosa. Hyödynnä yli jäävät palat esimerkiksi paistamalla niistä pihvejä. Poista lihasta kalvot terävällä veitsellä.Hiero pippurit fileen pintaan. Kuumenna pannu kuumaksi, lisää rasva ja ruskista liha siinä kauttaaltaan.Paina lihalämpömittari lihanpaksuimpaan kohtaan. Siirrä liha uunivuokaan ja kypsennä, kunnes sen sisälämpö osoittaa 57-astetta. Ripottele pinnalle suolaa.Ota liha uunista ja kääri folioon vetäytymään 30 minuutiksi. Muista, että lihan sisälämpö nousee vielä hieman tässä vaiheessa. Leikkaa liha viipaleiksi uunissa kuumennetulle tarjoiluvadille juuri ennen tarjoilua. Tarjoa homejuustokastikkeen ja valkosipuliperunoiden kanssa.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
23.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä