Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kolme terveellistä dippiä

timer-icon60 min
Fork and knife
8 Annosta
Fork and knife
8 Annosta
Napostele illalla terveellisesti valitsemalla dipattavaksi sipsien sijaan kasviksia. Kolme terveellistä dippiä toimii hyvin iltanaposteluna kuin iltapäivän välipalanakin.

Ainekset

Avokadohummus

2 kpl
avokadoa
Valkosipulinkynsi
200 g
kypsiä kikherneitä
4 tl
tahinia
1/2 sitruunan mehu
2 tl
sokeria
suolaa
1/2 dl oliiviöljyä

Srirachajogurtti

2 dl
turkkilaista jogurttia
2 rkl
srirachaa
2 rkl
hunajaa
suolaa

Feta-tsatsiki

1/2 kurkku
2,5 dl turkkilaista jogurttia
1 rkl
sitruunamehua
Valkosipulinkynsi
1/2 rkl hienonnettua tilliä
1 dl
fetajuustomurua
suolaa
pippuria

Lisäksi

parsakaalia
porkkanaa
paprikaa
kurkkua

Reseptin ainekset Kulman keittiöstä

Valmistus

1

Poista avokadoista kivi ja kuori. Kuori valkosipulin kynsi ja valuta kikherneet. Sekoita kaikki hummuksen aineet oliiviöljyä lukuun ottamatta tehosekoittimen kutterissa ja aja sileäksi. Valuta sekaan oliiviöljy ohuena nauhana.

2 kpl
avokadoa
Valkosipulinkynsi
200 g
kypsiä kikherneitä
4 tl
tahinia
1/2 sitruunan mehu
2 tl
sokeria
suolaa
1/2 dl oliiviöljyä
2

Sekoita kaikki sriracha-jogurtin aineet.

2 rkl
srirachaa
2 dl
turkkilaista jogurttia
2 rkl
hunajaa
suolaa
3

Poista kurkusta siemenet ja raasta. Sekoita tsatsikin ainekset.

1/2 kurkku
1 dl
fetajuustomurua
2,5 dl turkkilaista jogurttia
1/2 rkl hienonnettua tilliä
1 rkl
sitruunamehua
Valkosipulinkynsi
pippuria
suolaa
4

Leikkaa parsakaalista nuput ja kuori varsi. Pilko varsi tikuiksi, sekoita parsakaalin palat ja pirskota päälle oliiviöljyä. Paahda 250-asteisessa uunissa grillivastusten alla 3–5 minuuttia kunnes parsakaalit ovat saaneet hieman väriä mutta ovat edelleen rapeita. Leikkaa loput kasvikset tikuiksi. Tarjoile kolme terveellistä dippiä kasvisten kera.

parsakaalia
kurkkua
porkkanaa
paprikaa

Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!

Miltä maistui?

Lisää aiheesta

Kuvat:
TOK
Julkaistu: 17.10.2018
|
Muokattu: 18.2.2020

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

225

943

12,1 g

3,8 g

18,1 g

7,0 g

4,5 g

8,9 g

0,3 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Valkosipulinkynsi,

1/2 sitruunan mehu,

suolaa,

1/2 dl oliiviöljyä,

2 rkl srirachaa,

suolaa,

1/2 kurkku,

2,5 dl turkkilaista jogurttia,

Valkosipulinkynsi,

1/2 rkl hienonnettua tilliä,

suolaa,

pippuria,

parsakaalia,

porkkanaa,

paprikaa,

kurkkua.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli