Yhteistyössä: Kulman Keittiö

60 min

Nappaa talteen!
Napostele illalla terveellisesti valitsemalla dipattavaksi sipsien sijaan kasviksia. Kolme terveellistä dippiä toimii hyvin iltanaposteluna kuin iltapäivän välipalanakin.
| Avokadohummus | |
|---|---|
| 2 kpl | avokadoa |
| valkosipulinkynsi | |
| 200 g | kypsiä kikherneitä |
| 4 tl | tahinia |
| 1/2 sitruunan mehu | |
| 2 tl | sokeria |
| suolaa | |
| 1/2 dl oliiviöljyä | |
| Srirachajogurtti | |
| 2 dl | turkkilaista jogurttia |
| 2 rkl | srirachaa |
| 2 rkl | hunajaa |
| suolaa | |
| Feta-tsatsiki | |
| 1/2 kurkku | |
| 2,5 dl turkkilaista jogurttia | |
| 1 rkl | sitruunamehua |
| valkosipulinkynsi | |
| 1/2 rkl hienonnettua tilliä | |
| 1 dl | fetajuustomurua |
| suolaa | |
| pippuria | |
| Lisäksi | |
| parsakaalia | |
| porkkanaa | |
| paprikaa | |
| kurkkua | |
Poista avokadoista kivi ja kuori. Kuori valkosipulin kynsi ja valuta kikherneet. Sekoita kaikki hummuksen aineet oliiviöljyä lukuun ottamatta tehosekoittimen kutterissa ja aja sileäksi. Valuta sekaan oliiviöljy ohuena nauhana.
Sekoita kaikki sriracha-jogurtin aineet.
Poista kurkusta siemenet ja raasta. Sekoita tsatsikin ainekset.
Leikkaa parsakaalista nuput ja kuori varsi. Pilko varsi tikuiksi, sekoita parsakaalin palat ja pirskota päälle oliiviöljyä. Paahda 250-asteisessa uunissa grillivastusten alla 3–5 minuuttia kunnes parsakaalit ovat saaneet hieman väriä mutta ovat edelleen rapeita. Leikkaa loput kasvikset tikuiksi. Tarjoile kolme terveellistä dippiä kasvisten kera.


Yhteistyössä: Kulman Keittiö

Napostele illalla terveellisesti valitsemalla dipattavaksi sipsien sijaan kasviksia. Kolme terveellistä dippiä toimii hyvin iltanaposteluna kuin iltapäivän välipalanakin.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Avokadohummus | |
| 2 kpl | avokadoa |
| valkosipulinkynsi | |
| 200 g | kypsiä kikherneitä |
| 4 tl | tahinia |
| 1/2 sitruunan mehu | |
| 2 tl | sokeria |
| suolaa | |
| 1/2 dl oliiviöljyä | |
Srirachajogurtti | |
| 2 dl | turkkilaista jogurttia |
| 2 rkl | srirachaa |
| 2 rkl | hunajaa |
| suolaa | |
Feta-tsatsiki | |
| 1/2 kurkku | |
| 2,5 dl turkkilaista jogurttia | |
| 1 rkl | sitruunamehua |
| valkosipulinkynsi | |
| 1/2 rkl hienonnettua tilliä | |
| 1 dl | fetajuustomurua |
| suolaa | |
| pippuria | |
Lisäksi | |
| parsakaalia | |
| porkkanaa | |
| paprikaa | |
| kurkkua | |
Poista avokadoista kivi ja kuori. Kuori valkosipulin kynsi ja valuta kikherneet. Sekoita kaikki hummuksen aineet oliiviöljyä lukuun ottamatta tehosekoittimen kutterissa ja aja sileäksi. Valuta sekaan oliiviöljy ohuena nauhana.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 2 kpl | avokadoa |
| valkosipulinkynsi | |
| 200 g | kypsiä kikherneitä |
| 4 tl | tahinia |
| 1/2 sitruunan mehu | |
| 2 tl | sokeria |
| suolaa | |
| 1/2 dl oliiviöljyä |
Sekoita kaikki sriracha-jogurtin aineet.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 2 rkl | srirachaa |
| 2 dl | turkkilaista jogurttia |
| 2 rkl | hunajaa |
| suolaa |
Poista kurkusta siemenet ja raasta. Sekoita tsatsikin ainekset.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1/2 kurkku | |
| 1 dl | fetajuustomurua |
| 2,5 dl turkkilaista jogurttia | |
| 1/2 rkl hienonnettua tilliä | |
| 1 rkl | sitruunamehua |
| valkosipulinkynsi | |
| pippuria | |
| suolaa |
Leikkaa parsakaalista nuput ja kuori varsi. Pilko varsi tikuiksi, sekoita parsakaalin palat ja pirskota päälle oliiviöljyä. Paahda 250-asteisessa uunissa grillivastusten alla 3–5 minuuttia kunnes parsakaalit ovat saaneet hieman väriä mutta ovat edelleen rapeita. Leikkaa loput kasvikset tikuiksi. Tarjoile kolme terveellistä dippiä kasvisten kera.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| parsakaalia | |
| kurkkua | |
| porkkanaa | |
| paprikaa |
Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!
225
Energiaa kcal
943
Energiaa kj
12,1 g
Rasvaa
3,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
18,1 g
Hiilihydraatteja
7,0 g
Sokereita
4,5 g
Kuituja
8,9 g
Proteiinia
0,3 g
Suolaa
225
Energiaa kcal
943
Energiaa kj
12,1 g
Rasvaa
3,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
18,1 g
Hiilihydraatteja
7,0 g
Sokereita
4,5 g
Kuituja
8,9 g
Proteiinia
0,3 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Valkosipulinkynsi, 1/2 sitruunan mehu, suolaa, 1/2 dl oliiviöljyä, 2 rkl srirachaa, suolaa, 1/2 kurkku, 2,5 dl turkkilaista jogurttia, Valkosipulinkynsi, 1/2 rkl hienonnettua tilliä, suolaa, pippuria, parsakaalia, porkkanaa, paprikaa, kurkkua.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli