
Kolme terveellistä dippiä


Ainekset
Avokadohummus
Srirachajogurtti
Feta-tsatsiki
Lisäksi
Reseptin ainekset Kulman keittiöstä
Valmistus
Poista avokadoista kivi ja kuori. Kuori valkosipulin kynsi ja valuta kikherneet. Sekoita kaikki hummuksen aineet oliiviöljyä lukuun ottamatta tehosekoittimen kutterissa ja aja sileäksi. Valuta sekaan oliiviöljy ohuena nauhana.
Sekoita kaikki sriracha-jogurtin aineet.
Poista kurkusta siemenet ja raasta. Sekoita tsatsikin ainekset.
Leikkaa parsakaalista nuput ja kuori varsi. Pilko varsi tikuiksi, sekoita parsakaalin palat ja pirskota päälle oliiviöljyä. Paahda 250-asteisessa uunissa grillivastusten alla 3–5 minuuttia kunnes parsakaalit ovat saaneet hieman väriä mutta ovat edelleen rapeita. Leikkaa loput kasvikset tikuiksi. Tarjoile kolme terveellistä dippiä kasvisten kera.
Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
225
943
12,1 g
3,8 g
18,1 g
7,0 g
4,5 g
8,9 g
0,3 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Valkosipulinkynsi,
1/2 sitruunan mehu,
suolaa,
1/2 dl oliiviöljyä,
2 rkl srirachaa,
suolaa,
1/2 kurkku,
2,5 dl turkkilaista jogurttia,
Valkosipulinkynsi,
1/2 rkl hienonnettua tilliä,
suolaa,
pippuria,
parsakaalia,
porkkanaa,
paprikaa,
kurkkua.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli