Kolmen kalan maa-artisokkakeitto - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kolmen kalan maa-artisokkakeitto

Kolmen kalan maa-artisokkakeitto
Annokset
4
Valmistusaika
15 min
Maa-artisokka on parhaimmillaan keitossa. Mukaan kannattaa aina laittaa hieman perunaa, jotta keitosta tulee samettisempi. Paistettu kala sopii hyvin täyteläisen keiton lisäkkeeksi.
Jaa Somessa

Ainekset

300 g
maa-artisokkia (noin 5 kpl)
300 g
jauhoista perunaa (puikula, rosamunda)
Sipuli
Valkosipulinkynsi
2 rkl
voita
7 dl
kasvislientä
2 dl
kuohukermaa
suolaa
ripaus muskottipähkinää
100 g
lohta kuutioina
100 g
kuhaa kuutioina
100 g
siikaa kuutioina
2 rkl
rypsiöljyä
Puolikas ruukku tilliä koristeluun

Näin teet

1

Kuori maa-artisokat ja perunat, pilko niitä vähän pienemmiksi.

300 g
maa-artisokkia (noin 5 kpl)
300 g
jauhoista perunaa (puikula, rosamunda)
2

Kuori ja pilko sipuli ja valkosipuli. Kuumenna rasva kattilassa ja kuullota siinä sipuli ja valkosipuli. Lisää maa-artisokat ja pyörittele hetki.

Sipuli
Valkosipulinkynsi
2 rkl
voita
3

Lisää kasvisliemi, kerma, perunat ja mausteet. Kypsennä, kunnes vihannekset ovat pehmenneet, eli noin 15 minuuttia.

7 dl
kasvislientä
2 dl
kuohukermaa
ripaus muskottipähkinää
suolaa
4

Soseuta keitto ja tarkista maku. Paista kalapalat kypsäksi rypsiöljyssä ja laita tarjolle keittolautaselle. Kaada keittoa lautasen pohjalle kalojen viereen ja koristele tillillä.

100 g
kuhaa kuutioina
100 g
lohta kuutioina
100 g
siikaa kuutioina
2 rkl
rypsiöljyä
Puolikas ruukku tilliä koristeluun
Kuvat
TOK
Julkaistu: 2.7.2018
Muokattu: 5.9.2019

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja21 g82 g
Proteiinia18 g71 g
Rasvaa36 g143 g
Kuituja4 g15 g
Energiaa kj2003 8013
Energiaa kcal479 1914

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • Sipuli

  • Valkosipulinkynsi

  • suolaa

  • ripaus muskottipähkinää

  • Puolikas ruukku tilliä koristeluun

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja21 g82 g
Proteiinia18 g71 g
Rasvaa36 g143 g
Kuituja4 g15 g
Energiaa kj2003 8013
Energiaa kcal479 1914

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • Sipuli

  • Valkosipulinkynsi

  • suolaa

  • ripaus muskottipähkinää

  • Puolikas ruukku tilliä koristeluun

Kuvat
TOK

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.