Yhteistyössä: Kulman Keittiö

15 min

Nappaa talteen!
Maa-artisokka on parhaimmillaan keitossa. Mukaan kannattaa aina laittaa hieman perunaa, jotta keitosta tulee samettisempi. Paistettu kala sopii hyvin täyteläisen keiton lisäkkeeksi.
| 300 g | maa-artisokkia (noin 5 kpl) |
| 300 g | jauhoista perunaa (puikula, rosamunda) |
| sipuli | |
| valkosipulinkynsi | |
| 2 rkl | voita |
| 7 dl | kasvislientä |
| 2 dl | kuohukermaa |
| suolaa | |
| ripaus muskottipähkinää | |
| 100 g | lohta kuutioina |
| 100 g | kuhaa kuutioina |
| 100 g | siikaa kuutioina |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| puolikas ruukku tilliä koristeluun |
Kuori maa-artisokat ja perunat, pilko niitä vähän pienemmiksi.
Kuori ja pilko sipuli ja valkosipuli. Kuumenna rasva kattilassa ja kuullota siinä sipuli ja valkosipuli. Lisää maa-artisokat ja pyörittele hetki.
Lisää kasvisliemi, kerma, perunat ja mausteet. Kypsennä, kunnes vihannekset ovat pehmenneet, eli noin 15 minuuttia.
Soseuta keitto ja tarkista maku. Paista kalapalat kypsäksi rypsiöljyssä ja laita tarjolle keittolautaselle. Kaada keittoa lautasen pohjalle kalojen viereen ja koristele tillillä.


Yhteistyössä: Kulman Keittiö

Maa-artisokka on parhaimmillaan keitossa. Mukaan kannattaa aina laittaa hieman perunaa, jotta keitosta tulee samettisempi. Paistettu kala sopii hyvin täyteläisen keiton lisäkkeeksi.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 300 g | maa-artisokkia (noin 5 kpl) |
| 300 g | jauhoista perunaa (puikula, rosamunda) |
| sipuli | |
| valkosipulinkynsi | |
| 2 rkl | voita |
| 7 dl | kasvislientä |
| 2 dl | kuohukermaa |
| suolaa | |
| ripaus muskottipähkinää | |
| 100 g | lohta kuutioina |
| 100 g | kuhaa kuutioina |
| 100 g | siikaa kuutioina |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| puolikas ruukku tilliä koristeluun |
Kuori maa-artisokat ja perunat, pilko niitä vähän pienemmiksi.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 300 g | maa-artisokkia (noin 5 kpl) |
| 300 g | jauhoista perunaa (puikula, rosamunda) |
Kuori ja pilko sipuli ja valkosipuli. Kuumenna rasva kattilassa ja kuullota siinä sipuli ja valkosipuli. Lisää maa-artisokat ja pyörittele hetki.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| sipuli | |
| valkosipulinkynsi | |
| 2 rkl | voita |
Lisää kasvisliemi, kerma, perunat ja mausteet. Kypsennä, kunnes vihannekset ovat pehmenneet, eli noin 15 minuuttia.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 7 dl | kasvislientä |
| 2 dl | kuohukermaa |
| ripaus muskottipähkinää | |
| suolaa |
Soseuta keitto ja tarkista maku. Paista kalapalat kypsäksi rypsiöljyssä ja laita tarjolle keittolautaselle. Kaada keittoa lautasen pohjalle kalojen viereen ja koristele tillillä.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 100 g | kuhaa kuutioina |
| 100 g | lohta kuutioina |
| 100 g | siikaa kuutioina |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| puolikas ruukku tilliä koristeluun |
Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!
479
Energiaa kcal
2003
Energiaa kj
35,8 g
Rasvaa
17,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
20,5 g
Hiilihydraatteja
3,0 g
Sokereita
3,8 g
Kuituja
17,8 g
Proteiinia
2,6 g
Suolaa
479
Energiaa kcal
2003
Energiaa kj
35,8 g
Rasvaa
17,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
20,5 g
Hiilihydraatteja
3,0 g
Sokereita
3,8 g
Kuituja
17,8 g
Proteiinia
2,6 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Sipuli, Valkosipulinkynsi, suolaa, ripaus muskottipähkinää, Puolikas ruukku tilliä koristeluun.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli