Kolmen kalan maa-artisokkakeitto | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Kolmen kalan maa-artisokkakeitto

Kolmen kalan maa-artisokkakeitto

timer-icon15 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
more-info
Maa-artisokka on parhaimmillaan keitossa. Mukaan kannattaa aina laittaa hieman perunaa, jotta keitosta tulee samettisempi. Paistettu kala sopii hyvin täyteläisen keiton lisäkkeeksi.

Ainekset

300 g
maa-artisokkia (noin 5 kpl)
300 g
jauhoista perunaa (puikula, rosamunda)
Sipuli
Valkosipulinkynsi
2 rkl
voita
7 dl
kasvislientä
2 dl
kuohukermaa
suolaa
ripaus muskottipähkinää
100 g
lohta kuutioina
100 g
kuhaa kuutioina
100 g
siikaa kuutioina
2 rkl
rypsiöljyä
Puolikas ruukku tilliä koristeluun

Valmistus

1

Kuori maa-artisokat ja perunat, pilko niitä vähän pienemmiksi.

300 g
maa-artisokkia (noin 5 kpl)
300 g
jauhoista perunaa (puikula, rosamunda)
2

Kuori ja pilko sipuli ja valkosipuli. Kuumenna rasva kattilassa ja kuullota siinä sipuli ja valkosipuli. Lisää maa-artisokat ja pyörittele hetki.

Sipuli
Valkosipulinkynsi
2 rkl
voita
3

Lisää kasvisliemi, kerma, perunat ja mausteet. Kypsennä, kunnes vihannekset ovat pehmenneet, eli noin 15 minuuttia.

7 dl
kasvislientä
2 dl
kuohukermaa
ripaus muskottipähkinää
suolaa
4

Soseuta keitto ja tarkista maku. Paista kalapalat kypsäksi rypsiöljyssä ja laita tarjolle keittolautaselle. Kaada keittoa lautasen pohjalle kalojen viereen ja koristele tillillä.

100 g
kuhaa kuutioina
100 g
lohta kuutioina
100 g
siikaa kuutioina
2 rkl
rypsiöljyä
Puolikas ruukku tilliä koristeluun

Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!

Kuvat:
TOK
Julkaistu: 2.7.2018
Muokattu: 18.2.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

2003

479

35,8 g

17,5 g

20,5 g

3,0 g

3,8 g

17,8 g

2,6 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Sipuli,

Valkosipulinkynsi,

suolaa,

ripaus muskottipähkinää,

Puolikas ruukku tilliä koristeluun.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli