Kolmen kalan maa-artisokkakeitto
Kolmen kalan maa-artisokkakeitto
Yhteistyössä

Kolmen kalan maa-artisokkakeitto

Arvostele resepti
4 Annosta

15 min

Yhteistyössä: Kulman Keittiö

Maa-artisokka on parhaimmillaan keitossa. Mukaan kannattaa aina laittaa hieman perunaa, jotta keitosta tulee samettisempi. Paistettu kala sopii hyvin täyteläisen keiton lisäkkeeksi.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
300 gmaa-artisokkia (noin 5 kpl)
300 gjauhoista perunaa (puikula, rosamunda)
sipuli
valkosipulinkynsi
2 rklvoita
7 dlkasvislientä
2 dlkuohukermaa
suolaa
ripaus muskottipähkinää
100 glohta kuutioina
100 gkuhaa kuutioina
100 gsiikaa kuutioina
2 rklrypsiöljyä
puolikas ruukku tilliä koristeluun

Valmistus

  1. 1

    Kuori maa-artisokat ja perunat, pilko niitä vähän pienemmiksi.

    MääräAinesosa
    300 gmaa-artisokkia (noin 5 kpl)
    300 gjauhoista perunaa (puikula, rosamunda)
  2. 2

    Kuori ja pilko sipuli ja valkosipuli. Kuumenna rasva kattilassa ja kuullota siinä sipuli ja valkosipuli. Lisää maa-artisokat ja pyörittele hetki.

    MääräAinesosa
    sipuli
    valkosipulinkynsi
    2 rklvoita
  3. 3

    Lisää kasvisliemi, kerma, perunat ja mausteet. Kypsennä, kunnes vihannekset ovat pehmenneet, eli noin 15 minuuttia.

    MääräAinesosa
    7 dlkasvislientä
    2 dlkuohukermaa
    ripaus muskottipähkinää
    suolaa
  4. 4

    Soseuta keitto ja tarkista maku. Paista kalapalat kypsäksi rypsiöljyssä ja laita tarjolle keittolautaselle. Kaada keittoa lautasen pohjalle kalojen viereen ja koristele tillillä.

    MääräAinesosa
    100 gkuhaa kuutioina
    100 glohta kuutioina
    100 gsiikaa kuutioina
    2 rklrypsiöljyä
    puolikas ruukku tilliä koristeluun

Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!

Ravintosisältö

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Sipuli, Valkosipulinkynsi, suolaa, ripaus muskottipähkinää, Puolikas ruukku tilliä koristeluun.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Katso myös nämä

Kuvat:
TOK
28.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025