Kolmen sipulin annospiiraat

Arvostele resepti
1 Kappaletta

Ainekset

MääräAinesosa
400 gvalmista piirakkataikinaa

Täyte

3 kplpunasipulia
5 kplkeltasipulia
3 kplvalkosipulinkynttä
1/2 dlhienonnettua ruohosipulia
rasvaa tai öljyä paistamiseen
1/2 tlsuolaa
1/2 tlyrttiseosta
1/2 kplkasvisliemikuutio
1 dltavallista tai ranskalaisin yrtein maustettua ranskankermaa
2 dlkevytkermaa tai maitoa
3 kplkananmunaa
40 - 50 gkuorruttamiseen sopivaa juustoraastetta
1 kplkeskikokoinen purjo

Valmistus

  1. 1

    Sulata piirastaikina pakkauksen ohjeen mukaan ja jaa sulanut taikina neljään osaan. Vuoraa taikinalla neljä annosvuokaa ja esipaista taikinaa 200 asteessa noin 5-10 minuuttia.Kuori ja pilko sipulit. Pese ja paloittele purjo. Kuullota sipuli- ja purjopalat pannulla pehmeiksi. Lisää sekaan murskatut valkosipulinkynnet. Nosta pannu liedeltä ja lisää sekaan hienonnettu ruohosipuli ja mausteet. Levitä täyte valmiin piirastaikinan päälle annosvuokiin. Sekoita keskenään kananmunat, ranskan- ja kevytkerma tai maito. Kaada seos sipuleiden päälle ja ripottele päälle juustoraaste. Paista 200 asteessa noin 35-40 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt ja piiraat ovat saaneet kauniin kullankeltaisen värin.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Katso myös nämä

Resepti:
Yhteishyvä
Kuvat:
SOK
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025