Kolmen sipulin annospiiraat | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Kolmen sipulin annospiiraat

Fork and knife
1 Kappaletta
Fork and knife
1 Kappaletta

Ainekset

400 g
Valmista piirakkataikinaa

täyte

3 kpl
Punasipulia
5 kpl
Keltasipulia
3 kpl
Valkosipulinkynttä
1/2 dl
Hienonnettua ruohosipulia
Rasvaa tai öljyä paistamiseen
1/2 tl
Suolaa
1/2 tl
Yrttiseosta
1/2 kpl
Kasvisliemikuutio
1 dl
Tavallista tai ranskalaisin yrtein maustettua ranskankermaa
2 dl
Kevytkermaa tai maitoa
3 kpl
Kananmunaa
40 - 50 g
Kuorruttamiseen sopivaa juustoraastetta
1 kpl
Keskikokoinen purjo

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Sulata piirastaikina pakkauksen ohjeen mukaan ja jaa sulanut taikina neljään osaan. Vuoraa taikinalla neljä annosvuokaa ja esipaista taikinaa 200 asteessa noin 5-10 minuuttia.Kuori ja pilko sipulit. Pese ja paloittele purjo. Kuullota sipuli- ja purjopalat pannulla pehmeiksi. Lisää sekaan murskatut valkosipulinkynnet. Nosta pannu liedeltä ja lisää sekaan hienonnettu ruohosipuli ja mausteet. Levitä täyte valmiin piirastaikinan päälle annosvuokiin. Sekoita keskenään kananmunat, ranskan- ja kevytkerma tai maito. Kaada seos sipuleiden päälle ja ripottele päälle juustoraaste. Paista 200 asteessa noin 35-40 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt ja piiraat ovat saaneet kauniin kullankeltaisen värin.

Koostaja:
Yhteishyvä
Kuvat:
SOK
Julkaistu: 23.2.2007
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.