Kookos-puolukkamoussekakku | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Kookos-puolukkamoussekakku

Fork and knife
14 Annosta
Fork and knife
14 Annosta

Ainekset

4 kpl
Kananmunaa
2 dl
Sokeria
4 rkl
Kiehuvaa vettä
100 g
Sulatettua voita tai margariinia
3 dl
Vehnäjauhoja
1 1/2 tl
Leivinjauhetta

puolukkamousse

4 kpl
Liivatelehteä
200 g
Puolukoita
1 1/2 dl
Tomusokeria
2 dl
Kuohukermaa
3 rkl
Sitruunamehua

kookosmousse

6 kpl
Liivatelehteä
200 g
Maustamatonta tuorejuustoa
1 dl
Tomusokeria
2 dl
Kookoskermaa
2 dl
Kuohukermaa

pinnalle

1 dl
Kuohukermaa
1 kpl
Sokerimassaa (250 g)
Tomusokeria

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Vaahdota munat ja sokeri. Lisää vesi ja rasva samalla sekoittaen. Sekoita leivinjauhe jauhoihin ja siivilöi taikinaan sekoittaen. Voitele ja korppujauhota irtopohjainen kakkuvuoka (halk. 24 cm). Kaada taikina vuokaan ja paista 175-asteisen uunin alatasolla noin 45 minuuttia. Kumoa kakku.

Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä n. 5 min. Soseuta puolukat. Mausta tomusokerilla. Vaahdota kerma. Kiehauta sitruunamehu ja liuota puristetut liivatteet mehuun. Sekoita seos puolukoiden joukkoon. Sekoita kermavaahto joukkoon. Puhdista kakkuvuoka ja vuoraa leivinpaperilla. Leikkaa kakkupohja kahteen osaan. Nosta pohja vuokaan. Levitä päälle puolukkamousse. Nosta päälle kakkulevy. Siirrä kylmään.

Valmista kookosmousse. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä n. 5 min. Notkista tuorejuusto. Sekoita joukkoon tomusokeri ja 1 1/2 dl kookoskermaa. Kiehauta loppu kookoskerma ja liuota siihen puristetut liivatelehdet. Valuta seos sekoittaen tuorejuuston joukkoon. Vaahdota kerma ja nostele kookosseokseen. Levitä kookosmousse kakun päälle ja peitä kakku kelmulla. Anna hyytyä seuraavaan päivään.

Vaahdota kerma ja peitä vaahdolla kakun pinta ja reunat. Kauli sokerimassa tomusokeroidulla leivinpöydällä ja nosta kaulimen avulla kakun päälle. Siisti reunat veitsellä.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 22.11.2012
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1523

364

21,6 g

14,3 g

36,6 g

26,4 g

1,0 g

5,2 g

0,3 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

4 rkl Kiehuvaa vettä,

100 g Sulatettua voita tai margariinia,

1,5 tl Leivinjauhetta,

Liivatelehteä,

Liivatelehteä,

1 paketti Sokerimassaa (250 g),

Tomusokeria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli