Vaahdota munat ja sokeri. Lisää vesi ja rasva samalla sekoittaen. Sekoita leivinjauhe jauhoihin ja siivilöi taikinaan sekoittaen. Voitele ja korppujauhota irtopohjainen kakkuvuoka (halk. 24 cm). Kaada taikina vuokaan ja paista 175-asteisen uunin alatasolla noin 45 minuuttia. Kumoa kakku.
Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä n. 5 min. Soseuta puolukat. Mausta tomusokerilla. Vaahdota kerma. Kiehauta sitruunamehu ja liuota puristetut liivatteet mehuun. Sekoita seos puolukoiden joukkoon. Sekoita kermavaahto joukkoon. Puhdista kakkuvuoka ja vuoraa leivinpaperilla. Leikkaa kakkupohja kahteen osaan. Nosta pohja vuokaan. Levitä päälle puolukkamousse. Nosta päälle kakkulevy. Siirrä kylmään.
Valmista kookosmousse. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä n. 5 min. Notkista tuorejuusto. Sekoita joukkoon tomusokeri ja 1 1/2 dl kookoskermaa. Kiehauta loppu kookoskerma ja liuota siihen puristetut liivatelehdet. Valuta seos sekoittaen tuorejuuston joukkoon. Vaahdota kerma ja nostele kookosseokseen. Levitä kookosmousse kakun päälle ja peitä kakku kelmulla. Anna hyytyä seuraavaan päivään.
Vaahdota kerma ja peitä vaahdolla kakun pinta ja reunat. Kauli sokerimassa tomusokeroidulla leivinpöydällä ja nosta kaulimen avulla kakun päälle. Siisti reunat veitsellä.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
364
1523
21,6 g
14,3 g
36,6 g
26,4 g
1,0 g
5,2 g
0,3 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
4 rkl Kiehuvaa vettä,
100 g Sulatettua voita tai margariinia,
1,5 tl Leivinjauhetta,
Liivatelehteä,
Liivatelehteä,
1 paketti Sokerimassaa (250 g),
Tomusokeria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli