Kookos-puolukkamoussekakku

Ainekset (14 annosta)

MääräAinesosa
4 kplkananmunaa
2 dlsokeria
4 rklkiehuvaa vettä
100 gsulatettua voita tai margariinia
3 dlvehnäjauhoja
1 1/2 tlleivinjauhetta

Puolukkamousse

4 kplliivatelehteä
200 gpuolukoita
1 1/2 dltomusokeria
2 dlkuohukermaa
3 rklsitruunamehua

Kookosmousse

6 kplliivatelehteä
200 gmaustamatonta tuorejuustoa
1 dltomusokeria
2 dlkookoskermaa
2 dlkuohukermaa

Pinnalle

1 dlkuohukermaa
1 kplsokerimassaa (250 g)
tomusokeria

Valmistus

  1. 1

    Vaahdota munat ja sokeri. Lisää vesi ja rasva samalla sekoittaen. Sekoita leivinjauhe jauhoihin ja siivilöi taikinaan sekoittaen. Voitele ja korppujauhota irtopohjainen kakkuvuoka (halk. 24 cm). Kaada taikina vuokaan ja paista 175-asteisen uunin alatasolla noin 45 minuuttia. Kumoa kakku.

    Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä n. 5 min. Soseuta puolukat. Mausta tomusokerilla. Vaahdota kerma. Kiehauta sitruunamehu ja liuota puristetut liivatteet mehuun. Sekoita seos puolukoiden joukkoon. Sekoita kermavaahto joukkoon. Puhdista kakkuvuoka ja vuoraa leivinpaperilla. Leikkaa kakkupohja kahteen osaan. Nosta pohja vuokaan. Levitä päälle puolukkamousse. Nosta päälle kakkulevy. Siirrä kylmään.

    Valmista kookosmousse. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä n. 5 min. Notkista tuorejuusto. Sekoita joukkoon tomusokeri ja 1 1/2 dl kookoskermaa. Kiehauta loppu kookoskerma ja liuota siihen puristetut liivatelehdet. Valuta seos sekoittaen tuorejuuston joukkoon. Vaahdota kerma ja nostele kookosseokseen. Levitä kookosmousse kakun päälle ja peitä kakku kelmulla. Anna hyytyä seuraavaan päivään.

    Vaahdota kerma ja peitä vaahdolla kakun pinta ja reunat. Kauli sokerimassa tomusokeroidulla leivinpöydällä ja nosta kaulimen avulla kakun päälle. Siisti reunat veitsellä.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 4 rkl Kiehuvaa vettä, 100 g Sulatettua voita tai margariinia, 1,5 tl Leivinjauhetta, Liivatelehteä, Liivatelehteä, 1 paketti Sokerimassaa (250 g), Tomusokeria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä