Kosijan kylmäsavulohikeitto
15 min

Nappaa talteen!
Kun Antti Kangas lähti Ghanaan kosimaan Katheryniä, hän pakkasi mukaansa kylmäsavulohta ja tilliä. Hyvin kävi. Nykyisin Limingassa asuva Antti valmistaa kylmäsavulohikeittoa itse savustamastaan lohesta, ja tarjoilee sen sekä vaimolleen Katherynille että kahdelle lapselleen.
| 1 kg | perunoita |
| 2 - 3 kpl | porkkanaa |
| 1 - 2 kpl | sipulia |
| 1/2 tl | suolaa |
| 10 kpl | mustapippuria |
| 400 g | kylmäsavulohta |
| 4 dl | ruokakermaa |
| 1 rkl | soijakastiketta |
| 1 dl | tilliä hienonnettuna |
- 1.
Pese ja kuori perunat ja porkkanat. Kuori sipulit. Lohko perunat suupaloiksi ja leikkaa porkkanat lanteiksi. Lohko sipulit. Nosta kasvikset kattilaan ja kaada päälle vettä sen verran, että ne peittyvät. Lisää suola ja pippurit. Keitä, kunnes perunat ovat lähes kypsiä.
- 2.
Paloittele kylmäsavulohi suupaloiksi.
- 3.
Kun kasvikset ovat kypsiä, kaada puolet keitinvedestä toiseen astiaan.
- 4.
Lisää kattilaan kylmäsavulohipalat, kerma, soijakastike ja puolet tillistä. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua muutama minuutti. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja keitinvettä.
- 5.
Lisää loppu tilli keittoon vasta juuri ennen tarjoilua.
Kun Antti Kangas lähti Ghanaan kosimaan Katheryniä, hän pakkasi mukaansa kylmäsavulohta ja tilliä. Hyvin kävi. Nykyisin Limingassa asuva Antti valmistaa kylmäsavulohikeittoa itse savustamastaan lohesta, ja tarjoilee sen sekä vaimolleen Katherynille että kahdelle lapselleen.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kg | perunoita |
| 2 - 3 kpl | porkkanaa |
| 1 - 2 kpl | sipulia |
| 1/2 tl | suolaa |
| 10 kpl | mustapippuria |
| 400 g | kylmäsavulohta |
| 4 dl | ruokakermaa |
| 1 rkl | soijakastiketta |
| 1 dl | tilliä hienonnettuna |
Valmistus
- 1
Pese ja kuori perunat ja porkkanat. Kuori sipulit. Lohko perunat suupaloiksi ja leikkaa porkkanat lanteiksi. Lohko sipulit. Nosta kasvikset kattilaan ja kaada päälle vettä sen verran, että ne peittyvät. Lisää suola ja pippurit. Keitä, kunnes perunat ovat lähes kypsiä.
Määrä Ainesosa 1 kg perunoita 2 - 3 kpl porkkanaa 1 - 2 kpl sipulia 1/2 tl suolaa 10 kpl mustapippuria - 2
Paloittele kylmäsavulohi suupaloiksi.
Määrä Ainesosa 400 g kylmäsavulohta - 3
Kun kasvikset ovat kypsiä, kaada puolet keitinvedestä toiseen astiaan.
- 4
Lisää kattilaan kylmäsavulohipalat, kerma, soijakastike ja puolet tillistä. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua muutama minuutti. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja keitinvettä.
Määrä Ainesosa 4 dl ruokakermaa 1 rkl soijakastiketta 1 dl tilliä hienonnettuna - 5
Lisää loppu tilli keittoon vasta juuri ennen tarjoilua.
Vinkki: Jääkaapissa yön yli säilytetyn keiton maku paranee uudelleen lämmitettäessä.
Ravintosisältö
543
Energiaa kcal
2274
Energiaa kj
30,3 g
Rasvaa
12,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
41,3 g
Hiilihydraatteja
8,5 g
Sokereita
3,5 g
Kuituja
25,5 g
Proteiinia
2,5 g
Suolaa
543
Energiaa kcal
2274
Energiaa kj
30,3 g
Rasvaa
12,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
41,3 g
Hiilihydraatteja
8,5 g
Sokereita
3,5 g
Kuituja
25,5 g
Proteiinia
2,5 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0,5 tl Suolaa, Mustapippuria, 1 dl Tilliä hienonnettuna.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























