Kosijan kylmäsavulohikeitto
Ainekset
Valmistus
Pese ja kuori perunat ja porkkanat. Kuori sipulit. Lohko perunat suupaloiksi ja leikkaa porkkanat lanteiksi. Lohko sipulit. Nosta kasvikset kattilaan ja kaada päälle vettä sen verran, että ne peittyvät. Lisää suola ja pippurit. Keitä, kunnes perunat ovat lähes kypsiä.
Paloittele kylmäsavulohi suupaloiksi.
Kun kasvikset ovat kypsiä, kaada puolet keitinvedestä toiseen astiaan.
Lisää kattilaan kylmäsavulohipalat, kerma, soijakastike ja puolet tillistä. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua muutama minuutti. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja keitinvettä.
Lisää loppu tilli keittoon vasta juuri ennen tarjoilua.
Vinkki: Jääkaapissa yön yli säilytetyn keiton maku paranee uudelleen lämmitettäessä.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
538
2251
30,3 g
12,0 g
40,3 g
8,3 g
3,3 g
25,3 g
2,5 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
0,5 tl Suolaa,
Mustapippuria,
1 dl Tilliä hienonnettuna.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli