Kosijan kylmäsavulohikeitto - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kosijan kylmäsavulohikeitto

Kosijan kylmäsavulohikeitto
Annokset
4
Valmistusaika
15 min
Kun Antti Kangas lähti Ghanaan kosimaan Katheryniä, hän pakkasi mukaansa kylmäsavulohta ja tilliä. Hyvin kävi. Nykyisin Limingassa asuva Antti valmistaa kylmäsavulohikeittoa itse savustamastaan lohesta, ja tarjoilee sen sekä vaimolleen Katherynille että kahdelle lapselleen.
Jaa Somessa

Ainekset

1 kg
Perunoita
2 - 3 kpl
Porkkanaa
1 - 2 kpl
Sipulia
1/2 tl
Suolaa
10 kpl
Mustapippuria
400 g
Kylmäsavulohta
4 dl
Ruokakermaa
1 rkl
Soijakastiketta
1 dl
Tilliä hienonnettuna

Vinkki: Jääkaapissa yön yli säilytetyn keiton maku paranee uudelleen lämmitettäessä.

Näin teet

1

Pese ja kuori perunat ja porkkanat. Kuori sipulit. Lohko perunat suupaloiksi ja leikkaa porkkanat lanteiksi. Lohko sipulit. Nosta kasvikset kattilaan ja kaada päälle vettä sen verran, että ne peittyvät. Lisää suola ja pippurit. Keitä, kunnes perunat ovat lähes kypsiä.

1 kg
Perunoita
2 - 3 kpl
Porkkanaa
1 - 2 kpl
Sipulia
1/2 tl
Suolaa
10 kpl
Mustapippuria
2

Paloittele kylmäsavulohi suupaloiksi.

400 g
Kylmäsavulohta
3

Kun kasvikset ovat kypsiä, kaada puolet keitinvedestä toiseen astiaan.

4

Lisää kattilaan kylmäsavulohipalat, kerma, soijakastike ja puolet tillistä. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua muutama minuutti. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja keitinvettä.

4 dl
Ruokakermaa
1 rkl
Soijakastiketta
1 dl
Tilliä hienonnettuna
5

Lisää loppu tilli keittoon vasta juuri ennen tarjoilua.

Resepti
Antti Kangas + Kati Pohja
Kuvat
Elvi Rista
Julkaistu: 11.7.2017
Muokattu: 15.5.2019

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja40 g161 g
Proteiinia25 g101 g
Rasvaa30 g121 g
Kuituja3 g13 g
Energiaa kj2251 9002
Energiaa kcal538 2150

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 0,5 tl Suolaa

  • Mustapippuria

  • 1 dl Tilliä hienonnettuna

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja40 g161 g
Proteiinia25 g101 g
Rasvaa30 g121 g
Kuituja3 g13 g
Energiaa kj2251 9002
Energiaa kcal538 2150

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 0,5 tl Suolaa

  • Mustapippuria

  • 1 dl Tilliä hienonnettuna

Resepti
Antti Kangas + Kati Pohja
Kuvat
Elvi Rista

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.