Pese ja kuori perunat ja porkkanat. Kuori sipulit. Lohko perunat suupaloiksi ja leikkaa porkkanat lanteiksi. Lohko sipulit. Nosta kasvikset kattilaan ja kaada päälle vettä sen verran, että ne peittyvät. Lisää suola ja pippurit. Keitä, kunnes perunat ovat lähes kypsiä.
Paloittele kylmäsavulohi suupaloiksi.
Kun kasvikset ovat kypsiä, kaada puolet keitinvedestä toiseen astiaan.
Lisää kattilaan kylmäsavulohipalat, kerma, soijakastike ja puolet tillistä. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua muutama minuutti. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja keitinvettä.
Lisää loppu tilli keittoon vasta juuri ennen tarjoilua.
Vinkki: Jääkaapissa yön yli säilytetyn keiton maku paranee uudelleen lämmitettäessä.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
2251
538
30,3 g
12,0 g
40,3 g
8,3 g
3,3 g
25,3 g
2,5 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
0,5 tl Suolaa,
Mustapippuria,
1 dl Tilliä hienonnettuna.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli