Kotijuusto-perunasalaatti | Salaatit | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Kotijuusto-perunasalaatti

Kotijuusto-perunasalaatti

timer-icon30 min
Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Kirkas perunasalaatti saa vitamiineja vihreistä kasviksista ja ruokaisuutta kotijuustosta. Maukas salaatti viimeistellään löysäksi keitetyillä kananmunilla.

Ainekset

800 g
perunoita (kiinteä lajike)
6 kpl
kananmunaa
250 g
vihreää tankoparsaa
200 g
(1 ps) pakasteherneitä
250 g
(1 pkt) kotijuustoa
1 tl
suolaa
ripaus rouhittua mustapippuria

sipulikastike

1 kpl
sipuli
1 kpl
valkosipulinkynsi
3/4 dl
oliiviöljyä
2 kpl
kevätsipulin vartta
1/2
ruukkua ruohosipulia
1 rkl
sinappia (gluteenitonta)
1 tl
juoksevaa hunajaa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Pese tai kuori perunat. Keitä ne suolalla maustetussa vedessä kypsiksi. Keitä kananmunia 4–5 minuuttia. Jäähdytä kylmässä vedessä.

800 g
perunoita (kiinteä lajike)
1 tl
suolaa
6 kpl
kananmunaa
2

Huuhtele parsat, napsauta tyvi pois ja kuori puolivälistä alaspäin. Keitä parsoja paksuudesta riippuen 3–8 minuuttia. Sulata herneet.

200 g
(1 ps) pakasteherneitä
250 g
vihreää tankoparsaa
3

Tee kastike. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuullota niitä öljyssä noin minuutti koko ajan sekoitellen. Siirrä pannu pois liedeltä. Hienonna kevätsipulit ja ruohosipuli. Lisää ne, sinappi ja hunaja kastikkeeseen.

1 kpl
valkosipulinkynsi
2 kpl
kevätsipulin vartta
3/4 dl
oliiviöljyä
1/2
ruukkua ruohosipulia
1 kpl
sipuli
1 rkl
sinappia (gluteenitonta)
1 tl
juoksevaa hunajaa
4

Puolita tai viipaloi lämpimät perunat. Sekoita kastike joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla. Kuutioi juusto. Kääntele se ja kasvikset salaattiin. Lisää kuoritut ja puolitetut munat päälle.

250 g
(1 pkt) kotijuustoa
ripaus rouhittua mustapippuria

Vinkki: Vaihtele vihreitä vihanneksia. Korvaa parsa broccolinilla tai lisää salaattiin pinaatinlehtiä.

Resepti:
Sanna Kekäläinen
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 15.3.2019
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

2211

528

31,7 g

8,3 g

25,3 g

7,0 g

3,8 g

33,5 g

1,0 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

ruukkua ruohosipulia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli