Pese tai kuori perunat. Keitä ne suolalla maustetussa vedessä kypsiksi. Keitä kananmunia 4–5 minuuttia. Jäähdytä kylmässä vedessä.
Huuhtele parsat, napsauta tyvi pois ja kuori puolivälistä alaspäin. Keitä parsoja paksuudesta riippuen 3–8 minuuttia. Sulata herneet.
Tee kastike. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuullota niitä öljyssä noin minuutti koko ajan sekoitellen. Siirrä pannu pois liedeltä. Hienonna kevätsipulit ja ruohosipuli. Lisää ne, sinappi ja hunaja kastikkeeseen.
Puolita tai viipaloi lämpimät perunat. Sekoita kastike joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla. Kuutioi juusto. Kääntele se ja kasvikset salaattiin. Lisää kuoritut ja puolitetut munat päälle.
Vinkki: Vaihtele vihreitä vihanneksia. Korvaa parsa broccolinilla tai lisää salaattiin pinaatinlehtiä.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
2211
528
31,7 g
8,3 g
25,3 g
7,0 g
3,8 g
33,5 g
1,0 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
ruukkua ruohosipulia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli