Tämä kotijuusto ohje on yksi simppelimmistä tavoista valmistaa kotona maukas annos juustoa!

Ainekset (10 annosta)

MääräAinesosa
2 lmaitoa
1 lpiimää
4 kplmunaa
2 tlsuolaa

Valmistus

  1. 1

    Kuumenna maito sekoittaen vähintään 4 l kattilassa kiehumapisteeseen. Sekoita piimä ja munat erikseen ja valuta seos ohuena nauhana kuumaan maitoon huolellisesti sekoittaen. Kuumenna seos uudestaan kiehumapisteeseen ja nosta syrjään liedeltä. Älä sekoita enää vaan anna heran erottua puolisen tuntia rauhassa kirkkaaksi. Tee juustomassaan viiltoja ja kaada massa  sideharsolla vuorattuun siivilään tai erilliseen juustokehikkoon. Mausta massa suolalla ja sekoita. Peitä juusto ja nosta päälle kevyt paino, esim. lautanen. Anna juuston heran valua viileässä yön yli. Kumoa juusto varovasti tarjoiluastiaan.

  2. 2

    Älä sekoita enää vaan anna heran erottua puolisen tuntia rauhassa kirkkaaksi. Tee juustomassaan viiltoja ja kaada massa  sideharsolla vuorattuun siivilään tai erilliseen juustokehikkoon. Mausta massa suolalla ja sekoita.

    MääräAinesosa
    2 tlsuolaa
  3. 3

    Peitä juusto ja nosta päälle kevyt paino, esim. lautanen. Anna juuston heran valua viileässä yön yli. Kumoa juusto varovasti tarjoiluastiaan.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä