Kotijuusto - Yhteishyvä

Kotijuusto

???
Jaa Somessa

Ainekset

2 l
Maitoa
1 l
Piimää
4 kpl
Munaa
2 tl
Suolaa

Näin teet

1

Kuumenna maito sekoittaen vähintään 4 l kattilassa kiehumapisteeseen. Sekoita piimä ja munat erikseen ja valuta seos ohuena nauhana kuumaan maitoon huolellisesti sekoittaen. Kuumenna seos uudestaan kiehumapisteeseen ja nosta syrjään liedeltä. Älä sekoita enää vaan anna heran erottua puolisen tuntia rauhassa kirkkaaksi. Tee juustomassaan viiltoja ja kaada massa  sideharsolla vuorattuun siivilään tai erilliseen juustokehikkoon. Mausta massa suolalla ja sekoita. Peitä juusto ja nosta päälle kevyt paino, esim. lautanen. Anna juuston heran valua viileässä yön yli. Kumoa juusto varovasti tarjoiluastiaan.

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
Julkaistu: 13.11.2005
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa