Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kotijuusto

Fork and knife
10 Annosta
Tämä kotijuusto ohje on yksi simppelimmistä tavoista valmistaa kotona maukas annos juustoa!

Ainekset

2 l
Maitoa
1 l
Piimää
4 kpl
Munaa
2 tl
Suolaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kuumenna maito sekoittaen vähintään 4 l kattilassa kiehumapisteeseen. Sekoita piimä ja munat erikseen ja valuta seos ohuena nauhana kuumaan maitoon huolellisesti sekoittaen. Kuumenna seos uudestaan kiehumapisteeseen ja nosta syrjään liedeltä. Älä sekoita enää vaan anna heran erottua puolisen tuntia rauhassa kirkkaaksi. Tee juustomassaan viiltoja ja kaada massa  sideharsolla vuorattuun siivilään tai erilliseen juustokehikkoon. Mausta massa suolalla ja sekoita. Peitä juusto ja nosta päälle kevyt paino, esim. lautanen. Anna juuston heran valua viileässä yön yli. Kumoa juusto varovasti tarjoiluastiaan.

2

Älä sekoita enää vaan anna heran erottua puolisen tuntia rauhassa kirkkaaksi. Tee juustomassaan viiltoja ja kaada massa  sideharsolla vuorattuun siivilään tai erilliseen juustokehikkoon. Mausta massa suolalla ja sekoita.

2 tl
Suolaa
3

Peitä juusto ja nosta päälle kevyt paino, esim. lautanen. Anna juuston heran valua viileässä yön yli. Kumoa juusto varovasti tarjoiluastiaan.

Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
Julkaistu: 13.11.2005
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.