Kotijuusto

Nappaa talteen!
Tämä kotijuusto ohje on yksi simppelimmistä tavoista valmistaa kotona maukas annos juustoa!
| 2 l | maitoa |
| 1 l | piimää |
| 4 kpl | munaa |
| 2 tl | suolaa |
- 1.
Kuumenna maito sekoittaen vähintään 4 l kattilassa kiehumapisteeseen. Sekoita piimä ja munat erikseen ja valuta seos ohuena nauhana kuumaan maitoon huolellisesti sekoittaen. Kuumenna seos uudestaan kiehumapisteeseen ja nosta syrjään liedeltä. Älä sekoita enää vaan anna heran erottua puolisen tuntia rauhassa kirkkaaksi. Tee juustomassaan viiltoja ja kaada massa sideharsolla vuorattuun siivilään tai erilliseen juustokehikkoon. Mausta massa suolalla ja sekoita. Peitä juusto ja nosta päälle kevyt paino, esim. lautanen. Anna juuston heran valua viileässä yön yli. Kumoa juusto varovasti tarjoiluastiaan.
- 2.
Älä sekoita enää vaan anna heran erottua puolisen tuntia rauhassa kirkkaaksi. Tee juustomassaan viiltoja ja kaada massa sideharsolla vuorattuun siivilään tai erilliseen juustokehikkoon. Mausta massa suolalla ja sekoita.
- 3.
Peitä juusto ja nosta päälle kevyt paino, esim. lautanen. Anna juuston heran valua viileässä yön yli. Kumoa juusto varovasti tarjoiluastiaan.
Kotijuusto
Tämä kotijuusto ohje on yksi simppelimmistä tavoista valmistaa kotona maukas annos juustoa!
Ainekset (10 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 2 l | maitoa |
| 1 l | piimää |
| 4 kpl | munaa |
| 2 tl | suolaa |
Valmistus
- 1
Kuumenna maito sekoittaen vähintään 4 l kattilassa kiehumapisteeseen. Sekoita piimä ja munat erikseen ja valuta seos ohuena nauhana kuumaan maitoon huolellisesti sekoittaen. Kuumenna seos uudestaan kiehumapisteeseen ja nosta syrjään liedeltä. Älä sekoita enää vaan anna heran erottua puolisen tuntia rauhassa kirkkaaksi. Tee juustomassaan viiltoja ja kaada massa sideharsolla vuorattuun siivilään tai erilliseen juustokehikkoon. Mausta massa suolalla ja sekoita. Peitä juusto ja nosta päälle kevyt paino, esim. lautanen. Anna juuston heran valua viileässä yön yli. Kumoa juusto varovasti tarjoiluastiaan.
- 2
Älä sekoita enää vaan anna heran erottua puolisen tuntia rauhassa kirkkaaksi. Tee juustomassaan viiltoja ja kaada massa sideharsolla vuorattuun siivilään tai erilliseen juustokehikkoon. Mausta massa suolalla ja sekoita.
Määrä Ainesosa 2 tl suolaa - 3
Peitä juusto ja nosta päälle kevyt paino, esim. lautanen. Anna juuston heran valua viileässä yön yli. Kumoa juusto varovasti tarjoiluastiaan.
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.





























