Kreikkalainen lammasvuoka - Yhteishyvä

Kreikkalainen lammasvuoka

Kreikkalainen lammasvuoka
Annokset
6
Valmistusaika
Tunti
Uunin lämpötila
200°C
Pääsiäisen paras karitsaruoka valmistuu yhden vuoan taktiikalla. Kypsennä samassa astiassa karitsan paahtopaisti ja lisukkeet. Viimeistele fetajuustolla ja sitruunalla.
Jaa Somessa

Ainekset

1 kg
karitsan paahtopaistia
1 kg
perunaa (kiinteä lajike)
1 kpl
kesäkurpitsa
1 kpl
kokonainen valkosipuli
4 rkl
oliiviöljyä
3 tl
suolaa
1 1/2 tl
rouhittua mustapippuria
6
oksaa timjamia
200 g
(1 rs) helmitomaatteja
1 kpl
sitruuna
200 g
(1 pkt) fetajuustoa

Näin teet

1

Ota paahtopaistit huoneenlämpöön.

1 kg
karitsan paahtopaistia
2

Säädä uuni 200 asteeseen. Harjaa tai kuori perunat. Lohko kesäkurpitsa reiluiksi paloiksi. Leikkaa kokonaisen valkosipulin yläosasta noin 1 cm pois niin, että kynsien kärjet paljastuvat. Laita kasvikset uunivuokaan. Valuta päälle öljyä. Mausta 1 tl:lla suolaa ja ½ tl:lla pippuria. Kypsennä uunissa 40 minuuttia.

1 kg
perunaa (kiinteä lajike)
1 kpl
kokonainen valkosipuli
3 tl
suolaa
1 1/2 tl
rouhittua mustapippuria
1 kpl
kesäkurpitsa
4 rkl
oliiviöljyä
3

Laita pannulle öljyä ja timjaminoksat ja paista lihoihin kaunis väri. Mausta 2 tl:lla suolaa ja 1 tl:lla pippuria. Laita lihat uunivuokaan kasvisten kanssa. Lisää tomaatit. Työnnä paistin paksuimpaan kohtaan paistolämpömittari. Jatka paistamista noin 10 minuuttia, kunnes lihan sisälämpö on 58 astetta. Jos perunat eivät ole vielä kypsiä, ota liha pois uunista ja jatka perunoiden kypsentämistä.

200 g
(1 rs) helmitomaatteja
4

Pese ja raasta sitruunankuori. Murenna fetajuusto. Ripottele vuokaan feta ja 2 tl kuoriraastetta. Pirskottele päälle 1 rkl sitruunamehua. Peitä foliolla ja anna lihan vetäytyä noin 5 minuuttia.

200 g
(1 pkt) fetajuustoa
1 kpl
sitruuna
Resepti
Sanna Kekäläinen
Kuvat
Reetta Pasanen
Julkaistu: 8.4.2019
Muokattu: 8.4.2019

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja25 g148 g
Proteiinia41 g245 g
Rasvaa39 g233 g
Kuituja3 g15 g
Energiaa kj2590 15539
Energiaa kcal619 3711

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja25 g148 g
Proteiinia41 g245 g
Rasvaa39 g233 g
Kuituja3 g15 g
Energiaa kj2590 15539
Energiaa kcal619 3711
Resepti
Sanna Kekäläinen
Kuvat
Reetta Pasanen

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.