Yhteistyössä: Food Market Herkku

60 min

Nappaa talteen!
Pääsiäisen paras karitsaruoka valmistuu yhden vuoan taktiikalla. Kypsennä samassa astiassa karitsan paahtopaisti ja lisukkeet. Viimeistele fetajuustolla ja sitruunalla.
| 1 kg | karitsan paahtopaistia |
| 1 kg | perunaa (kiinteä lajike) |
| 1 kpl | kesäkurpitsa |
| 1 kpl | kokonainen valkosipuli |
| 4 rkl | oliiviöljyä |
| 3 tl | suolaa |
| 1 1/2 tl | rouhittua mustapippuria |
| 6 | oksaa timjamia |
| 200 g | (1 rs) helmitomaatteja |
| 1 kpl | sitruuna |
| 200 g | (1 pkt) fetajuustoa |
Ota paahtopaistit huoneenlämpöön.
Säädä uuni 200 asteeseen. Harjaa tai kuori perunat. Lohko kesäkurpitsa reiluiksi paloiksi. Leikkaa kokonaisen valkosipulin yläosasta noin 1 cm pois niin, että kynsien kärjet paljastuvat. Laita kasvikset uunivuokaan. Valuta päälle öljyä. Mausta 1 tl:lla suolaa ja ½ tl:lla pippuria. Kypsennä uunissa 40 minuuttia.
Laita pannulle öljyä ja timjaminoksat ja paista lihoihin kaunis väri. Mausta 2 tl:lla suolaa ja 1 tl:lla pippuria. Laita lihat uunivuokaan kasvisten kanssa. Lisää tomaatit. Työnnä paistin paksuimpaan kohtaan paistolämpömittari. Jatka paistamista noin 10 minuuttia, kunnes lihan sisälämpö on 58 astetta. Jos perunat eivät ole vielä kypsiä, ota liha pois uunista ja jatka perunoiden kypsentämistä.
Pese ja raasta sitruunankuori. Murenna fetajuusto. Ripottele vuokaan feta ja 2 tl kuoriraastetta. Pirskottele päälle 1 rkl sitruunamehua. Peitä foliolla ja anna lihan vetäytyä noin 5 minuuttia.


Yhteistyössä: Food Market Herkku

Pääsiäisen paras karitsaruoka valmistuu yhden vuoan taktiikalla. Kypsennä samassa astiassa karitsan paahtopaisti ja lisukkeet. Viimeistele fetajuustolla ja sitruunalla.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kg | karitsan paahtopaistia |
| 1 kg | perunaa (kiinteä lajike) |
| 1 kpl | kesäkurpitsa |
| 1 kpl | kokonainen valkosipuli |
| 4 rkl | oliiviöljyä |
| 3 tl | suolaa |
| 1 1/2 tl | rouhittua mustapippuria |
| 6 | oksaa timjamia |
| 200 g | (1 rs) helmitomaatteja |
| 1 kpl | sitruuna |
| 200 g | (1 pkt) fetajuustoa |
Ota paahtopaistit huoneenlämpöön.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kg | karitsan paahtopaistia |
Säädä uuni 200 asteeseen. Harjaa tai kuori perunat. Lohko kesäkurpitsa reiluiksi paloiksi. Leikkaa kokonaisen valkosipulin yläosasta noin 1 cm pois niin, että kynsien kärjet paljastuvat. Laita kasvikset uunivuokaan. Valuta päälle öljyä. Mausta 1 tl:lla suolaa ja ½ tl:lla pippuria. Kypsennä uunissa 40 minuuttia.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kg | perunaa (kiinteä lajike) |
| 1 kpl | kokonainen valkosipuli |
| 3 tl | suolaa |
| 1 1/2 tl | rouhittua mustapippuria |
| 1 kpl | kesäkurpitsa |
| 4 rkl | oliiviöljyä |
Laita pannulle öljyä ja timjaminoksat ja paista lihoihin kaunis väri. Mausta 2 tl:lla suolaa ja 1 tl:lla pippuria. Laita lihat uunivuokaan kasvisten kanssa. Lisää tomaatit. Työnnä paistin paksuimpaan kohtaan paistolämpömittari. Jatka paistamista noin 10 minuuttia, kunnes lihan sisälämpö on 58 astetta. Jos perunat eivät ole vielä kypsiä, ota liha pois uunista ja jatka perunoiden kypsentämistä.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 200 g | (1 rs) helmitomaatteja |
Pese ja raasta sitruunankuori. Murenna fetajuusto. Ripottele vuokaan feta ja 2 tl kuoriraastetta. Pirskottele päälle 1 rkl sitruunamehua. Peitä foliolla ja anna lihan vetäytyä noin 5 minuuttia.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 200 g | (1 pkt) fetajuustoa |
| 1 kpl | sitruuna |
619
Energiaa kcal
2590
Energiaa kj
38,8 g
Rasvaa
13,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
24,7 g
Hiilihydraatteja
3,3 g
Sokereita
2,5 g
Kuituja
40,8 g
Proteiinia
1,5 g
Suolaa
619
Energiaa kcal
2590
Energiaa kj
38,8 g
Rasvaa
13,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
24,7 g
Hiilihydraatteja
3,3 g
Sokereita
2,5 g
Kuituja
40,8 g
Proteiinia
1,5 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli