Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kreikkalainen lammasvuoka

timer-icon60 min
Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Pääsiäisen paras karitsaruoka valmistuu yhden vuoan taktiikalla. Kypsennä samassa astiassa karitsan paahtopaisti ja lisukkeet. Viimeistele fetajuustolla ja sitruunalla.

Ainekset

1 kg
karitsan paahtopaistia
1 kg
perunaa (kiinteä lajike)
1 kpl
kesäkurpitsa
1 kpl
kokonainen valkosipuli
4 rkl
oliiviöljyä
3 tl
suolaa
1 1/2 tl
rouhittua mustapippuria
6
oksaa timjamia
200 g
(1 rs) helmitomaatteja
1 kpl
sitruuna
200 g
(1 pkt) fetajuustoa

Reseptin ainekset Food Market Herkusta

Valmistus

1

Ota paahtopaistit huoneenlämpöön.

1 kg
karitsan paahtopaistia
2

Säädä uuni 200 asteeseen. Harjaa tai kuori perunat. Lohko kesäkurpitsa reiluiksi paloiksi. Leikkaa kokonaisen valkosipulin yläosasta noin 1 cm pois niin, että kynsien kärjet paljastuvat. Laita kasvikset uunivuokaan. Valuta päälle öljyä. Mausta 1 tl:lla suolaa ja ½ tl:lla pippuria. Kypsennä uunissa 40 minuuttia.

1 kg
perunaa (kiinteä lajike)
1 kpl
kokonainen valkosipuli
3 tl
suolaa
1 1/2 tl
rouhittua mustapippuria
1 kpl
kesäkurpitsa
4 rkl
oliiviöljyä
3

Laita pannulle öljyä ja timjaminoksat ja paista lihoihin kaunis väri. Mausta 2 tl:lla suolaa ja 1 tl:lla pippuria. Laita lihat uunivuokaan kasvisten kanssa. Lisää tomaatit. Työnnä paistin paksuimpaan kohtaan paistolämpömittari. Jatka paistamista noin 10 minuuttia, kunnes lihan sisälämpö on 58 astetta. Jos perunat eivät ole vielä kypsiä, ota liha pois uunista ja jatka perunoiden kypsentämistä.

200 g
(1 rs) helmitomaatteja
4

Pese ja raasta sitruunankuori. Murenna fetajuusto. Ripottele vuokaan feta ja 2 tl kuoriraastetta. Pirskottele päälle 1 rkl sitruunamehua. Peitä foliolla ja anna lihan vetäytyä noin 5 minuuttia.

200 g
(1 pkt) fetajuustoa
1 kpl
sitruuna
Miltä maistui?
Resepti:
Sanna Kekäläinen
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 8.4.2019
|
Muokattu: 8.4.2019

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

619

2590

38,8 g

13,3 g

24,7 g

3,3 g

2,5 g

40,8 g

1,5 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli