Ota paahtopaistit huoneenlämpöön.
Säädä uuni 200 asteeseen. Harjaa tai kuori perunat. Lohko kesäkurpitsa reiluiksi paloiksi. Leikkaa kokonaisen valkosipulin yläosasta noin 1 cm pois niin, että kynsien kärjet paljastuvat. Laita kasvikset uunivuokaan. Valuta päälle öljyä. Mausta 1 tl:lla suolaa ja ½ tl:lla pippuria. Kypsennä uunissa 40 minuuttia.
Laita pannulle öljyä ja timjaminoksat ja paista lihoihin kaunis väri. Mausta 2 tl:lla suolaa ja 1 tl:lla pippuria. Laita lihat uunivuokaan kasvisten kanssa. Lisää tomaatit. Työnnä paistin paksuimpaan kohtaan paistolämpömittari. Jatka paistamista noin 10 minuuttia, kunnes lihan sisälämpö on 58 astetta. Jos perunat eivät ole vielä kypsiä, ota liha pois uunista ja jatka perunoiden kypsentämistä.
Pese ja raasta sitruunankuori. Murenna fetajuusto. Ripottele vuokaan feta ja 2 tl kuoriraastetta. Pirskottele päälle 1 rkl sitruunamehua. Peitä foliolla ja anna lihan vetäytyä noin 5 minuuttia.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
2590
619
38,8 g
13,3 g
24,7 g
3,3 g
2,5 g
40,8 g
1,5 g
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli