Kreikkalainen lammasvuoka | Uuniruoat | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Kreikkalainen lammasvuoka

Kreikkalainen lammasvuoka

timer-iconNoin tunti
Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Pääsiäisen paras karitsaruoka valmistuu yhden vuoan taktiikalla. Kypsennä samassa astiassa karitsan paahtopaisti ja lisukkeet. Viimeistele fetajuustolla ja sitruunalla.

Ainekset

1 kg
karitsan paahtopaistia
1 kg
perunaa (kiinteä lajike)
1 kpl
kesäkurpitsa
1 kpl
kokonainen valkosipuli
4 rkl
oliiviöljyä
3 tl
suolaa
1 1/2 tl
rouhittua mustapippuria
6
oksaa timjamia
200 g
(1 rs) helmitomaatteja
1 kpl
sitruuna
200 g
(1 pkt) fetajuustoa

Valmistus

1

Ota paahtopaistit huoneenlämpöön.

1 kg
karitsan paahtopaistia
2

Säädä uuni 200 asteeseen. Harjaa tai kuori perunat. Lohko kesäkurpitsa reiluiksi paloiksi. Leikkaa kokonaisen valkosipulin yläosasta noin 1 cm pois niin, että kynsien kärjet paljastuvat. Laita kasvikset uunivuokaan. Valuta päälle öljyä. Mausta 1 tl:lla suolaa ja ½ tl:lla pippuria. Kypsennä uunissa 40 minuuttia.

1 kg
perunaa (kiinteä lajike)
1 kpl
kokonainen valkosipuli
3 tl
suolaa
1 1/2 tl
rouhittua mustapippuria
1 kpl
kesäkurpitsa
4 rkl
oliiviöljyä
3

Laita pannulle öljyä ja timjaminoksat ja paista lihoihin kaunis väri. Mausta 2 tl:lla suolaa ja 1 tl:lla pippuria. Laita lihat uunivuokaan kasvisten kanssa. Lisää tomaatit. Työnnä paistin paksuimpaan kohtaan paistolämpömittari. Jatka paistamista noin 10 minuuttia, kunnes lihan sisälämpö on 58 astetta. Jos perunat eivät ole vielä kypsiä, ota liha pois uunista ja jatka perunoiden kypsentämistä.

200 g
(1 rs) helmitomaatteja
4

Pese ja raasta sitruunankuori. Murenna fetajuusto. Ripottele vuokaan feta ja 2 tl kuoriraastetta. Pirskottele päälle 1 rkl sitruunamehua. Peitä foliolla ja anna lihan vetäytyä noin 5 minuuttia.

200 g
(1 pkt) fetajuustoa
1 kpl
sitruuna
Resepti:
Sanna Kekäläinen
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 8.4.2019
Muokattu: 8.4.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

2590

619

38,8 g

13,3 g

24,7 g

3,3 g

2,5 g

40,8 g

1,5 g

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli