Paloittele tomaatit lohkoiksi ja leikkaa kurkku reiluiksi suupaloiksi. Leikkaa sipuli ohuiksi renkaiksi. Laita ainekset syvälle lautaselle. Koristele annos oliiveilla. Laita annoksen päälle fetajuustopala ja rouhi pinnalle mustapippuria. Kaada joukkoon hieman oliiviöljyä. Koristele tuoreella oreganolla.
Valmista seuraksi tsatsiki. Raasta kurkku karkeaksi raasteeksi ja laita raaste siivilään. Ripottele pinnalle hieman suolaa. Anna seistä hetki ja pusertele irtoava neste pois. Laita puristeltu kurkkuraaste kulhoon ja sekoita joukkoon jogurtti, hienonnettu valkosipuli ja minttu. Mausta ripauksella suolaa. Kaada pinnalle tilkka oliiviöljyä.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
1823
435
32,5 g
16,0 g
12,0 g
11,5 g
5,0 g
20,5 g
3,6 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Muutama vihreä oliivi,
Mustapippuria,
Tilkka oliiviöljyä,
Tuoretta oreganoa,
Suolaa,
500 g Kreikkalaista tai turkkilaista jogurttia,
Valkosipulinkynttä,
Suolaa,
Kuivattua minttua tai muutama oksa tuoretta minttua.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli