Kreikkalainen salaatti ja tsatsiki

Nappaa talteen!
Kreikkalaisessa salaatissa maistuvat tomaatti, kurkku, sipuli, fetajuusto ja oliivit. Tarjoa kreikkalainen salaatti ohjeen tsatsikin kanssa.
| 4 - 6 kpl | tomaattia |
| 1 kpl | pieni kurkku |
| 1 kpl | kelta- tai punasipuli |
| muutama vihreä oliivi | |
| 200 g | fetajuustoa |
| mustapippuria | |
| tilkka oliiviöljyä | |
| tuoretta oreganoa | |
| Tsatsiki | |
|---|---|
| 1/2 kpl | kurkku |
| suolaa | |
| 500 g | kreikkalaista tai turkkilaista jogurttia |
| 1 - 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 rkl | oliiviöljyä |
| suolaa | |
| kuivattua minttua tai muutama oksa tuoretta minttua | |
- 1.
Paloittele tomaatit lohkoiksi ja leikkaa kurkku reiluiksi suupaloiksi. Leikkaa sipuli ohuiksi renkaiksi. Laita ainekset syvälle lautaselle. Koristele annos oliiveilla. Laita annoksen päälle fetajuustopala ja rouhi pinnalle mustapippuria. Kaada joukkoon hieman oliiviöljyä. Koristele tuoreella oreganolla.
- 2.
Valmista seuraksi tsatsiki. Raasta kurkku karkeaksi raasteeksi ja laita raaste siivilään. Ripottele pinnalle hieman suolaa. Anna seistä hetki ja pusertele irtoava neste pois. Laita puristeltu kurkkuraaste kulhoon ja sekoita joukkoon jogurtti, hienonnettu valkosipuli ja minttu. Mausta ripauksella suolaa. Kaada pinnalle tilkka oliiviöljyä.
Kreikkalaisessa salaatissa maistuvat tomaatti, kurkku, sipuli, fetajuusto ja oliivit. Tarjoa kreikkalainen salaatti ohjeen tsatsikin kanssa.
Ainekset (2 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 4 - 6 kpl | tomaattia |
| 1 kpl | pieni kurkku |
| 1 kpl | kelta- tai punasipuli |
| muutama vihreä oliivi | |
| 200 g | fetajuustoa |
| mustapippuria | |
| tilkka oliiviöljyä | |
| tuoretta oreganoa | |
Tsatsiki | |
| 1/2 kpl | kurkku |
| suolaa | |
| 500 g | kreikkalaista tai turkkilaista jogurttia |
| 1 - 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 rkl | oliiviöljyä |
| suolaa | |
| kuivattua minttua tai muutama oksa tuoretta minttua | |
Valmistus
- 1
Paloittele tomaatit lohkoiksi ja leikkaa kurkku reiluiksi suupaloiksi. Leikkaa sipuli ohuiksi renkaiksi. Laita ainekset syvälle lautaselle. Koristele annos oliiveilla. Laita annoksen päälle fetajuustopala ja rouhi pinnalle mustapippuria. Kaada joukkoon hieman oliiviöljyä. Koristele tuoreella oreganolla.
Määrä Ainesosa 4 - 6 kpl tomaattia 1 kpl pieni kurkku 1 kpl kelta- tai punasipuli muutama vihreä oliivi 200 g fetajuustoa mustapippuria tilkka oliiviöljyä tuoretta oreganoa - 2
Valmista seuraksi tsatsiki. Raasta kurkku karkeaksi raasteeksi ja laita raaste siivilään. Ripottele pinnalle hieman suolaa. Anna seistä hetki ja pusertele irtoava neste pois. Laita puristeltu kurkkuraaste kulhoon ja sekoita joukkoon jogurtti, hienonnettu valkosipuli ja minttu. Mausta ripauksella suolaa. Kaada pinnalle tilkka oliiviöljyä.
Määrä Ainesosa 1/2 kpl kurkku suolaa 500 g kreikkalaista tai turkkilaista jogurttia 1 - 2 kpl valkosipulinkynttä kuivattua minttua tai muutama oksa tuoretta minttua suolaa 1 rkl oliiviöljyä
Ravintosisältö
441
Energiaa kcal
1847
Energiaa kj
32,5 g
Rasvaa
16,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
13,0 g
Hiilihydraatteja
12,0 g
Sokereita
5,0 g
Kuituja
21,0 g
Proteiinia
3,6 g
Suolaa
441
Energiaa kcal
1847
Energiaa kj
32,5 g
Rasvaa
16,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
13,0 g
Hiilihydraatteja
12,0 g
Sokereita
5,0 g
Kuituja
21,0 g
Proteiinia
3,6 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Muutama vihreä oliivi, Mustapippuria, Tilkka oliiviöljyä, Tuoretta oreganoa, Suolaa, 500 g Kreikkalaista tai turkkilaista jogurttia, Valkosipulinkynttä, Suolaa, Kuivattua minttua tai muutama oksa tuoretta minttua.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























