Stifado
Stifado
Yhteistyössä

Kreikkalainen stifado

Arvostele resepti
4 Annosta

30 min

Yhteistyössä: Kulman Keittiö

Aromaattinen stifado lämmittää mukavasti syksyn viileinä iltoina. Kaneli ja neilikka luovat lampaalle hienon aromin, joka vain paranee uudelleen lämmitettäessä. Kannattaa siis tehdä tuplasatsi ja kutsua kaverit kylään. Kreikkalainen ilta hyvässä seurassa ja pääosassa stifado.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1 kglampaan paistikuutioita
1/2 dloliiviöljyä
3 kplvalkosipulinkynttä hienonnettuna
2 rkltomaattipyreetä
2 kplkanelitankoa
3 dlpunaviiniä
4 dllihalientä
5 kpltomaattia lohkottuna
3 kpllaakerinlehteä
6 kplkokonaista neilikkaa
2 tlsuolaa
mustapippuria rouhittuna
6 - 7 kplpientä sipulia halkaistuna

Valmistus

  1. 1

    Ruskista lihat oliiviöljyssä padassa 2-3 erässä.

    MääräAinesosa
    1 kglampaan paistikuutioita
    1/2 dloliiviöljyä
  2. 2

    Lisää lihojen joukkoon silputtu valkosipuli, tomaattipyree ja kanelitangot.

    MääräAinesosa
    3 kplvalkosipulinkynttä hienonnettuna
    2 rkltomaattipyreetä
    2 kplkanelitankoa
  3. 3

    Kypsennä hetki ja lisää joukkoon viini, lihaliemi, tomaatit sekä mausteet. Anna kiehua noin 5 minuuttia.

    MääräAinesosa
    3 dlpunaviiniä
    4 dllihalientä
    5 kpltomaattia lohkottuna
    3 kpllaakerinlehteä
    6 kplkokonaista neilikkaa
  4. 4

    Mausta suolalla ja mustapippurilla. Hauduta pata kypsäksi kattilassa kannen alla tai kaada pata uunivuokaan ja hauduta uunissa noin 2 tuntia folion alla 160°C asteessa.

    MääräAinesosa
    2 tlsuolaa
    mustapippuria rouhittuna
  5. 5

    Ota folio pois ja sekoita joukkoon sipulit. Peitä uudestaan foliolla. Anna hautua vielä 1 tunti.

    MääräAinesosa
    6 - 7 kplpientä sipulia halkaistuna
  6. 6

    Ota kansi pois ja sekoita stifado tasaiseksi. Anna höyrytä ja levätä noin 15 minuuttia ennen tarjoilua.

Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!

Ravintosisältö

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 rkl tomaattipyreetä, 2 kpl kanelitankoa, 3 kpl laakerinlehteä, 6 kpl kokonaista neilikkaa, 2 tl suolaa, mustapippuria rouhittuna.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Kuvat:
TOK
20.2.2020
|
Päivitetty: 9.12.2025

Samankaltaisia reseptejä