Ruskista lihat oliiviöljyssä padassa 2-3 erässä.
Lisää lihojen joukkoon silputtu valkosipuli, tomaattipyree ja kanelitangot.
Kypsennä hetki ja lisää joukkoon viini, lihaliemi, tomaatit sekä mausteet. Anna kiehua noin 5 minuuttia.
Mausta suolalla ja mustapippurilla. Hauduta pata kypsäksi kattilassa kannen alla tai kaada pata uunivuokaan ja hauduta uunissa noin 2 tuntia folion alla 160°C asteessa.
Ota folio pois ja sekoita joukkoon sipulit. Peitä uudestaan foliolla. Anna hautua vielä 1 tunti.
Ota kansi pois ja sekoita stifado tasaiseksi. Anna höyrytä ja levätä noin 15 minuuttia ennen tarjoilua.
Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
773
3235
49,3 g
14,3 g
9,5 g
6,0 g
2,3 g
58,5 g
3,9 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 rkl tomaattipyreetä,
2 kpl kanelitankoa,
3 kpl laakerinlehteä,
6 kpl kokonaista neilikkaa,
2 tl suolaa,
mustapippuria rouhittuna.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli