Yhteistyössä: Kulman Keittiö

30 min

Nappaa talteen!
Aromaattinen stifado lämmittää mukavasti syksyn viileinä iltoina. Kaneli ja neilikka luovat lampaalle hienon aromin, joka vain paranee uudelleen lämmitettäessä. Kannattaa siis tehdä tuplasatsi ja kutsua kaverit kylään. Kreikkalainen ilta hyvässä seurassa ja pääosassa stifado.
| 1 kg | lampaan paistikuutioita |
| 1/2 dl | oliiviöljyä |
| 3 kpl | valkosipulinkynttä hienonnettuna |
| 2 rkl | tomaattipyreetä |
| 2 kpl | kanelitankoa |
| 3 dl | punaviiniä |
| 4 dl | lihalientä |
| 5 kpl | tomaattia lohkottuna |
| 3 kpl | laakerinlehteä |
| 6 kpl | kokonaista neilikkaa |
| 2 tl | suolaa |
| mustapippuria rouhittuna | |
| 6 - 7 kpl | pientä sipulia halkaistuna |
Ruskista lihat oliiviöljyssä padassa 2-3 erässä.
Lisää lihojen joukkoon silputtu valkosipuli, tomaattipyree ja kanelitangot.
Kypsennä hetki ja lisää joukkoon viini, lihaliemi, tomaatit sekä mausteet. Anna kiehua noin 5 minuuttia.
Mausta suolalla ja mustapippurilla. Hauduta pata kypsäksi kattilassa kannen alla tai kaada pata uunivuokaan ja hauduta uunissa noin 2 tuntia folion alla 160°C asteessa.
Ota folio pois ja sekoita joukkoon sipulit. Peitä uudestaan foliolla. Anna hautua vielä 1 tunti.
Ota kansi pois ja sekoita stifado tasaiseksi. Anna höyrytä ja levätä noin 15 minuuttia ennen tarjoilua.


Yhteistyössä: Kulman Keittiö

Aromaattinen stifado lämmittää mukavasti syksyn viileinä iltoina. Kaneli ja neilikka luovat lampaalle hienon aromin, joka vain paranee uudelleen lämmitettäessä. Kannattaa siis tehdä tuplasatsi ja kutsua kaverit kylään. Kreikkalainen ilta hyvässä seurassa ja pääosassa stifado.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kg | lampaan paistikuutioita |
| 1/2 dl | oliiviöljyä |
| 3 kpl | valkosipulinkynttä hienonnettuna |
| 2 rkl | tomaattipyreetä |
| 2 kpl | kanelitankoa |
| 3 dl | punaviiniä |
| 4 dl | lihalientä |
| 5 kpl | tomaattia lohkottuna |
| 3 kpl | laakerinlehteä |
| 6 kpl | kokonaista neilikkaa |
| 2 tl | suolaa |
| mustapippuria rouhittuna | |
| 6 - 7 kpl | pientä sipulia halkaistuna |
Ruskista lihat oliiviöljyssä padassa 2-3 erässä.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kg | lampaan paistikuutioita |
| 1/2 dl | oliiviöljyä |
Lisää lihojen joukkoon silputtu valkosipuli, tomaattipyree ja kanelitangot.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 3 kpl | valkosipulinkynttä hienonnettuna |
| 2 rkl | tomaattipyreetä |
| 2 kpl | kanelitankoa |
Kypsennä hetki ja lisää joukkoon viini, lihaliemi, tomaatit sekä mausteet. Anna kiehua noin 5 minuuttia.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 3 dl | punaviiniä |
| 4 dl | lihalientä |
| 5 kpl | tomaattia lohkottuna |
| 3 kpl | laakerinlehteä |
| 6 kpl | kokonaista neilikkaa |
Mausta suolalla ja mustapippurilla. Hauduta pata kypsäksi kattilassa kannen alla tai kaada pata uunivuokaan ja hauduta uunissa noin 2 tuntia folion alla 160°C asteessa.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 2 tl | suolaa |
| mustapippuria rouhittuna |
Ota folio pois ja sekoita joukkoon sipulit. Peitä uudestaan foliolla. Anna hautua vielä 1 tunti.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 6 - 7 kpl | pientä sipulia halkaistuna |
Ota kansi pois ja sekoita stifado tasaiseksi. Anna höyrytä ja levätä noin 15 minuuttia ennen tarjoilua.
Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!
702
Energiaa kcal
2937
Energiaa kj
43,3 g
Rasvaa
12,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
12,8 g
Hiilihydraatteja
7,3 g
Sokereita
3,3 g
Kuituja
50,3 g
Proteiinia
1,3 g
Suolaa
702
Energiaa kcal
2937
Energiaa kj
43,3 g
Rasvaa
12,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
12,8 g
Hiilihydraatteja
7,3 g
Sokereita
3,3 g
Kuituja
50,3 g
Proteiinia
1,3 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 rkl tomaattipyreetä, 2 kpl kanelitankoa, 3 kpl laakerinlehteä, 6 kpl kokonaista neilikkaa, 2 tl suolaa, mustapippuria rouhittuna.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli