Ruskista lihat oliiviöljyssä padassa 2-3 erässä.
Lisää lihojen joukkoon silputtu valkosipuli, tomaattipyree ja kanelitangot.
Kypsennä hetki ja lisää joukkoon viini, lihaliemi, tomaatit sekä mausteet. Anna kiehua noin 5 minuuttia.
Mausta suolalla ja mustapippurilla. Hauduta pata kypsäksi kattilassa kannen alla tai kaada pata uunivuokaan ja hauduta uunissa noin 2 tuntia folion alla 160°C asteessa.
Ota folio pois ja sekoita joukkoon sipulit. Peitä uudestaan foliolla. Anna hautua vielä 1 tunti.
Ota kansi pois ja sekoita stifado tasaiseksi. Anna höyrytä ja levätä noin 15 minuuttia ennen tarjoilua.
Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
3235
773
49,3 g
14,3 g
9,5 g
6,0 g
2,3 g
58,5 g
3,9 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 rkl tomaattipyreetä,
2 kpl kanelitankoa,
3 kpl laakerinlehteä,
6 kpl kokonaista neilikkaa,
2 tl suolaa,
mustapippuria rouhittuna.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli