
Kreikkalainen stifado


Ainekset
Reseptin ainekset Kulman keittiöstä
Valmistus
Ruskista lihat oliiviöljyssä padassa 2-3 erässä.
Lisää lihojen joukkoon silputtu valkosipuli, tomaattipyree ja kanelitangot.
Kypsennä hetki ja lisää joukkoon viini, lihaliemi, tomaatit sekä mausteet. Anna kiehua noin 5 minuuttia.
Mausta suolalla ja mustapippurilla. Hauduta pata kypsäksi kattilassa kannen alla tai kaada pata uunivuokaan ja hauduta uunissa noin 2 tuntia folion alla 160°C asteessa.
Ota folio pois ja sekoita joukkoon sipulit. Peitä uudestaan foliolla. Anna hautua vielä 1 tunti.
Ota kansi pois ja sekoita stifado tasaiseksi. Anna höyrytä ja levätä noin 15 minuuttia ennen tarjoilua.
Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
702
2937
43,3 g
12,3 g
12,8 g
7,3 g
3,3 g
50,3 g
1,3 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 rkl tomaattipyreetä,
2 kpl kanelitankoa,
3 kpl laakerinlehteä,
6 kpl kokonaista neilikkaa,
2 tl suolaa,
mustapippuria rouhittuna.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli