Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Stifado

Kreikkalainen stifado

timer-icon30 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
more-info
Aromaattinen stifado lämmittää mukavasti syksyn viileinä iltoina. Kaneli ja neilikka luovat lampaalle hienon aromin, joka vain paranee uudelleen lämmitettäessä. Kannattaa siis tehdä tuplasatsi ja kutsua kaverit kylään. Kreikkalainen ilta hyvässä seurassa ja pääosassa stifado.

Ainekset

1 kg
lampaan paistikuutioita
1/2 dl
oliiviöljyä
3 kpl
valkosipulinkynttä hienonnettuna
2 rkl
tomaattipyreetä
2 kpl
kanelitankoa
3 dl
punaviiniä
4 dl
lihalientä
5 kpl
tomaattia lohkottuna
3 kpl
laakerinlehteä
6 kpl
kokonaista neilikkaa
2 tl
suolaa
mustapippuria rouhittuna
6 - 7 kpl
pientä sipulia halkaistuna

Reseptin ainekset Kulman keittiöstä

Valmistus

1

Ruskista lihat oliiviöljyssä padassa 2-3 erässä.

1 kg
lampaan paistikuutioita
1/2 dl
oliiviöljyä
2

Lisää lihojen joukkoon silputtu valkosipuli, tomaattipyree ja kanelitangot.

3 kpl
valkosipulinkynttä hienonnettuna
2 rkl
tomaattipyreetä
2 kpl
kanelitankoa
3

Kypsennä hetki ja lisää joukkoon viini, lihaliemi, tomaatit sekä mausteet. Anna kiehua noin 5 minuuttia.

3 dl
punaviiniä
4 dl
lihalientä
5 kpl
tomaattia lohkottuna
3 kpl
laakerinlehteä
6 kpl
kokonaista neilikkaa
4

Mausta suolalla ja mustapippurilla. Hauduta pata kypsäksi kattilassa kannen alla tai kaada pata uunivuokaan ja hauduta uunissa noin 2 tuntia folion alla 160°C asteessa.

2 tl
suolaa
mustapippuria rouhittuna
5

Ota folio pois ja sekoita joukkoon sipulit. Peitä uudestaan foliolla. Anna hautua vielä 1 tunti.

6 - 7 kpl
pientä sipulia halkaistuna
6

Ota kansi pois ja sekoita stifado tasaiseksi. Anna höyrytä ja levätä noin 15 minuuttia ennen tarjoilua.

Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!

Miltä maistui?
Kuvat:
TOK
Julkaistu: 25.7.2018
Muokattu: 20.2.2020

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

773

3235

49,3 g

14,3 g

9,5 g

6,0 g

2,3 g

58,5 g

3,9 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 rkl tomaattipyreetä,

2 kpl kanelitankoa,

3 kpl laakerinlehteä,

6 kpl kokonaista neilikkaa,

2 tl suolaa,

mustapippuria rouhittuna.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli