Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kukkakaali-kvinoasalaatti

timer-icon15 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Hiilihydraatti- ja proteiinipitoinen kvinoa tekee kukkakaalisalaatista ruokaisan. Anna kvinoan kiehua hiljalleen sekoittelematta kypsäksi, jotta se pysyy ilmavana.

Ainekset

2 dl
Kvinoaa
3/4 dl
Auringonkukansiemeniä
1 kpl
Pieni kukkakaali
4 - 6 kpl
Aurinkokuivattua tomaattia
3 rkl
Silputtua minttua tai basilikaa

Kastike

2 dl
Kermaviiliä tai maustamatonta jogurttia
2 tl
Hunajaa
2 rkl
Sitruunamehua
1 tl
Suolaa
1/2 tl
Mustapippuria
1 kpl
Murskattu valkosipulinkynsi, halutessasi
1 dl
Viipaloituja retiisejä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Keitä kvinoa kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ja anna jäähtyä. Paahda auringonkukansiemenet kevyesti kuivalla paistinpannulla. Paloittele kukkakaali. Silppua tomaatit ja basilika tai minttu.

Sekoita ainekset keskenään. Sekoita kastike ja lisää salaattiainesten joukkoon. Anna maustua jonkin aikaa ennen tarjoamista. Lisää retiisiviipaleet päälle.

Miltä maistui?
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 28.6.2016
|
Muokattu: 7.8.2018

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

304

1273

15,0 g

4,0 g

27,8 g

10,3 g

6,3 g

10,3 g

0,2 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 tl Suolaa,

0,5 tl Mustapippuria,

Murskattu valkosipulinkynsi, halutessasi,

1 dl Viipaloituja retiisejä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli