Keitä kvinoa kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ja anna jäähtyä. Paahda auringonkukansiemenet kevyesti kuivalla paistinpannulla. Paloittele kukkakaali. Silppua tomaatit ja basilika tai minttu.
Sekoita ainekset keskenään. Sekoita kastike ja lisää salaattiainesten joukkoon. Anna maustua jonkin aikaa ennen tarjoamista. Lisää retiisiviipaleet päälle.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
304
1273
15,0 g
4,0 g
27,8 g
10,3 g
6,3 g
10,3 g
0,2 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 tl Suolaa,
0,5 tl Mustapippuria,
Murskattu valkosipulinkynsi, halutessasi,
1 dl Viipaloituja retiisejä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli