Kukkakaali-kvinoasalaatti

Arvostele resepti
4 Annosta

15 min

Hiilihydraatti- ja proteiinipitoinen kvinoa tekee kukkakaalisalaatista ruokaisan. Anna kvinoan kiehua hiljalleen sekoittelematta kypsäksi, jotta se pysyy ilmavana.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
2 dlkvinoaa
3/4 dlauringonkukansiemeniä
1 kplpieni kukkakaali
4 - 6 kplaurinkokuivattua tomaattia
3 rklsilputtua minttua tai basilikaa

Kastike

2 dlkermaviiliä tai maustamatonta jogurttia
2 tlhunajaa
2 rklsitruunamehua
1 tlsuolaa
1/2 tlmustapippuria
1 kplmurskattu valkosipulinkynsi, halutessasi
1 dlviipaloituja retiisejä

Valmistus

  1. 1

    Keitä kvinoa kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ja anna jäähtyä. Paahda auringonkukansiemenet kevyesti kuivalla paistinpannulla. Paloittele kukkakaali. Silppua tomaatit ja basilika tai minttu.

    Sekoita ainekset keskenään. Sekoita kastike ja lisää salaattiainesten joukkoon. Anna maustua jonkin aikaa ennen tarjoamista. Lisää retiisiviipaleet päälle.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl Suolaa, 0,5 tl Mustapippuria, Murskattu valkosipulinkynsi, halutessasi, 1 dl Viipaloituja retiisejä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
23.7.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä