Kukkakaali-purjokeitto

Nappaa talteen!
| 1 kpl | (400 g) kukkakaali |
| pala purjon vaaleaa osaa | |
| murskattua valkosipulinkynttä | |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 1 rkl | margariinia |
| 4 dl | kasvislientä |
| 100 g | sulatejuustoa |
| 1/2 tl | kirveliä |
| 1/2 tl | suolaa |
| hienonnettua ruohosipulia pinnalle |
- 1.
Poista kukkakaalista kanta ja pilko pieniksi paloiksi. Halkaise, huuhdo ja suikaloi purjo.Kuullota purjoa, valkosipulia ja kukkakaalipaloja kattilassa öljy-margariiniseoksessa. Lisää joukkoon kasvisliemi ja keitä kannen alla, kunnes kukkakaali on kypsää.Soseuta keitto teho- tai sauvasekoittimella. Lisää paloiteltu sulatejuusto ja mausteet. Kuumenna keitto ja saksi pinnalle ruohosipulia.
Kukkakaali-purjokeitto
Ainekset (2 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kpl | (400 g) kukkakaali |
| pala purjon vaaleaa osaa | |
| murskattua valkosipulinkynttä | |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 1 rkl | margariinia |
| 4 dl | kasvislientä |
| 100 g | sulatejuustoa |
| 1/2 tl | kirveliä |
| 1/2 tl | suolaa |
| hienonnettua ruohosipulia pinnalle |
Valmistus
- 1
Poista kukkakaalista kanta ja pilko pieniksi paloiksi. Halkaise, huuhdo ja suikaloi purjo.Kuullota purjoa, valkosipulia ja kukkakaalipaloja kattilassa öljy-margariiniseoksessa. Lisää joukkoon kasvisliemi ja keitä kannen alla, kunnes kukkakaali on kypsää.Soseuta keitto teho- tai sauvasekoittimella. Lisää paloiteltu sulatejuusto ja mausteet. Kuumenna keitto ja saksi pinnalle ruohosipulia.
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.




















