Kukkakaali-purjokeitto - Yhteishyvä

Kukkakaali-purjokeitto

???
Annokset
2
Ruokavalio
Jaa Somessa

Ainekset

1 kpl
(400 g) kukkakaali
Pala purjon vaaleaa osaa
Murskattua valkosipulinkynttä
1 rkl
Rypsiöljyä
1 rkl
Margariinia
4 dl
Kasvislientä
100 g
Sulatejuustoa
1/2 tl
Kirveliä
1/2 tl
Suolaa
Hienonnettua ruohosipulia pinnalle

Näin teet

1

Poista kukkakaalista kanta ja pilko pieniksi paloiksi. Halkaise, huuhdo ja suikaloi purjo.Kuullota purjoa, valkosipulia ja kukkakaalipaloja kattilassa öljy-margariiniseoksessa. Lisää joukkoon kasvisliemi ja keitä kannen alla, kunnes kukkakaali on kypsää.Soseuta keitto teho- tai sauvasekoittimella. Lisää paloiteltu sulatejuusto ja mausteet. Kuumenna keitto ja saksi pinnalle ruohosipulia.

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Timo Viljakainen ja Reeta Viljakainen
Julkaistu: 20.7.2010
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa