Kukkakaali-purjokeitto

Ainekset (2 annosta)

MääräAinesosa
1 kpl(400 g) kukkakaali
pala purjon vaaleaa osaa
murskattua valkosipulinkynttä
1 rklrypsiöljyä
1 rklmargariinia
4 dlkasvislientä
100 gsulatejuustoa
1/2 tlkirveliä
1/2 tlsuolaa
hienonnettua ruohosipulia pinnalle

Valmistus

  1. 1

    Poista kukkakaalista kanta ja pilko pieniksi paloiksi. Halkaise, huuhdo ja suikaloi purjo.Kuullota purjoa, valkosipulia ja kukkakaalipaloja kattilassa öljy-margariiniseoksessa. Lisää joukkoon kasvisliemi ja keitä kannen alla, kunnes kukkakaali on kypsää.Soseuta keitto teho- tai sauvasekoittimella. Lisää paloiteltu sulatejuusto ja mausteet. Kuumenna keitto ja saksi pinnalle ruohosipulia.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Reeta Viljakainen
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä