Huuhtele kukkakaali ja poista lehdet. Paloittele kukkakaali varsineen. Nosta kattilaan ja lisää sen verran vettä, että palat juuri ja juuri peittyvät. Keitä 10-15 minuuttia kunnes kukkakaalit ovat pehmenneet hyvin. Kaada vesi pois.
Lisää jogurtti tai ruokakerma, rasva ja suola. Soseuta sileäksi sauvasekoittimella.
Hyvästi hävikki: Jos jääkaapissa on ranskankermaa tai sulatejuustoa, voit käyttää niitä muusiin jogurtin tai ruokakerman sijaan.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
543
130
8,8 g
5,5 g
5,5 g
5,3 g
4,5 g
4,5 g
1,0 g
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli