Kukkakaalimuusi | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Kukkakaalimuusi

Kukkakaalimuusi

timer-icon15 min  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Kukkakaalimuusi on vähähiilihydraattinen vaihtoehto perunamuusille ja valmistuu nopeasti. Tarjoa muusi lisukkeena kalan tai lihan kanssa.

Ainekset

2 kpl
(n. 1,2 kg) kukkakaalia
1 dl
paksua jogurttia tai ruokakermaa
2 rkl
voita tai margariinia
1/2 tl
suolaa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Huuhtele kukkakaali ja poista lehdet. Paloittele kukkakaali varsineen. Nosta kattilaan ja lisää sen verran vettä, että palat juuri ja juuri peittyvät. Keitä 10¬15 minuuttia kunnes kukkakaalit ovat pehmenneet hyvin. Kaada vesi pois.

2 kpl
(n. 1,2 kg) kukkakaalia
2

Lisää jogurtti tai ruokakerma, rasva ja suola. Soseuta sileäksi sauvasekoittimella.

1 dl
paksua jogurttia tai ruokakermaa
2 rkl
voita tai margariinia
1/2 tl
suolaa

Hyvästi hävikki: Jos jääkaapissa on ranskankermaa tai sulatejuustoa, voit käyttää niitä muusiin jogurtin tai ruokakerman sijaan.

Vinkki: Tarjoa kukkakaalimuusin kanssa sitruunamelissapestouunilohta.

Resepti:
Henriikka, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 21.7.2020
Muokattu: 4.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

543

130

8,8 g

5,5 g

5,5 g

5,3 g

4,5 g

4,5 g

1,0 g

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli