Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Kukkakaalimuusi

Kukkakaalimuusi

timer-icon15 min  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Kukkakaalimuusi on vähähiilihydraattinen vaihtoehto perunamuusille ja valmistuu nopeasti. Tarjoa muusi lisukkeena kalan tai lihan kanssa.

Ainekset

2 kpl
(n. 1,2 kg) kukkakaalia
1 dl
paksua jogurttia tai ruokakermaa
2 rkl
voita tai margariinia
1/2 tl
suolaa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Huuhtele kukkakaali ja poista lehdet. Paloittele kukkakaali varsineen. Nosta kattilaan ja lisää sen verran vettä, että palat juuri ja juuri peittyvät. Keitä 10-15 minuuttia kunnes kukkakaalit ovat pehmenneet hyvin. Kaada vesi pois.

2 kpl
(n. 1,2 kg) kukkakaalia
2

Lisää jogurtti tai ruokakerma, rasva ja suola. Soseuta sileäksi sauvasekoittimella.

1 dl
paksua jogurttia tai ruokakermaa
2 rkl
voita tai margariinia
1/2 tl
suolaa

Hyvästi hävikki: Jos jääkaapissa on ranskankermaa tai sulatejuustoa, voit käyttää niitä muusiin jogurtin tai ruokakerman sijaan.

Vinkki: Tarjoa kukkakaalimuusin kanssa sitruunamelissapestouunilohta.

Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Henriikka, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 21.7.2020
Muokattu: 3.8.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

130

543

8,8 g

5,5 g

5,5 g

5,3 g

4,5 g

4,5 g

1,0 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli