Kukkakaalimuusi

arvosana5/5

(2)arviota
4 Annosta

15 min (josta 15 min aktiivista)

Kukkakaalimuusi on vähähiilihydraattinen vaihtoehto perunamuusille ja valmistuu nopeasti. Tarjoa muusi lisukkeena kalan tai lihan kanssa.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
2 kpl(n. 1,2 kg) kukkakaalia
1 dlruokakermaa
2 rklvoita tai margariinia
1/2 tlsuolaa

Valmistus

  1. 1

    Huuhtele kukkakaali ja poista lehdet. Paloittele kukkakaali varsineen. Nosta kattilaan ja lisää sen verran vettä, että palat juuri ja juuri peittyvät. Keitä 10-15 minuuttia kunnes kukkakaalit ovat pehmenneet hyvin. Kaada vesi pois.

    MääräAinesosa
    2 kpl(n. 1,2 kg) kukkakaalia
  2. 2

    Lisää ruokakerma, rasva ja suola. Soseuta sileäksi sauvasekoittimella.

    MääräAinesosa
    1 dlruokakermaa
    2 rklvoita tai margariinia
    1/2 tlsuolaa

Hyvästi hävikki: Jos jääkaapissa on ranskankermaa, paksua maustamatonta jogurttia tai sulatejuustoa, voit käyttää niitä muusiin ruokakerman sijaan.

Vinkki: Tarjoa kukkakaalimuusin kanssa sitruunamelissapestouunilohta.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Henriikka, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
21.7.2020
|
Päivitetty: 1.10.2025

Samankaltaisia reseptejä