Huuhtele kukkakaali ja poista lehdet. Paloittele kukkakaali varsineen. Nosta kattilaan ja lisää sen verran vettä, että palat juuri ja juuri peittyvät. Keitä 10-15 minuuttia kunnes kukkakaalit ovat pehmenneet hyvin. Kaada vesi pois.
Lisää jogurtti tai ruokakerma, rasva ja suola. Soseuta sileäksi sauvasekoittimella.
Hyvästi hävikki: Jos jääkaapissa on ranskankermaa tai sulatejuustoa, voit käyttää niitä muusiin jogurtin tai ruokakerman sijaan.
Vinkki: Tarjoa kukkakaalimuusin kanssa sitruunamelissapestouunilohta.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
130
543
8,8 g
5,5 g
5,5 g
5,3 g
4,5 g
4,5 g
1,0 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli