Huuhtele kukkakaali ja poista lehdet. Paloittele kukkakaali varsineen. Nosta kattilaan ja lisää sen verran vettä, että palat juuri ja juuri peittyvät. Keitä 10-15 minuuttia kunnes kukkakaalit ovat pehmenneet hyvin. Kaada vesi pois.
Lisää ruokakerma, rasva ja suola. Soseuta sileäksi sauvasekoittimella.
Hyvästi hävikki: Jos jääkaapissa on ranskankermaa, paksua maustamatonta jogurttia tai sulatejuustoa, voit käyttää niitä muusiin ruokakerman sijaan.
Vinkki: Tarjoa kukkakaalimuusin kanssa sitruunamelissapestouunilohta.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
140
585
10,0 g
6,3 g
5,3 g
5,0 g
4,5 g
4,3 g
1,1 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli