Sitruunamelissapesto-uunilohi | Uuniruoat | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Sitruunamelissapesto-uunilohi
Play

Sitruunamelissapesto-uunilohi

timer-icon30 min  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Tee uudenlainen pesto basilikan sijaan sitruunamelissasta ja parmesaanin sijaan kotimaisesta emmentaljuustosta. Pesto maustaa uunilohen raikkaan sitruksiseksi ja juustoisen täyteläiseksi. Tarjoa pestolohi esimerkiksi kukkakaalimuusin kanssa.

Ainekset

700 g
kirjolohifileetä
1/2 tl
suolaa

sitruunamelissapesto

1 kpl
ruukku sitruunamelissaa
75 g
(1/2 ps ) emmentalraastetta (mustaleima)
1 kpl
valkosipulinkynsi
1/2 dl
rypsiöljyä
1 rkl
sitruunanmehua
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Soseuta sitruunamelissan lehdet ja muut peston ainekset tahnaksi sauvasekoittimella.

1 kpl
ruukku sitruunamelissaa
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna
1 rkl
sitruunanmehua
1/2 dl
rypsiöljyä
1 kpl
valkosipulinkynsi
75 g
(1/2 ps ) emmentalraastetta (mustaleima)
2

Nosta lohifilee nahkapuoli alaspäin uunivuokaan tai pellille leivinpaperille. Mausta suolalla.

1/2 tl
suolaa
700 g
kirjolohifileetä
3

Levitä pesto kalan pintaan. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia fileen paksuudesta riippuen.

Tarjoa sitruunamelissapestouunilohi kukkakaalimuusin kanssa.

Resepti:
Henriikka, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 21.7.2020
Muokattu: 3.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1841

440

33,8 g

7,5 g

0,3 g

34,5 g

1,2 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 kpl ruukku sitruunamelissaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli