Sitruunamelissapesto-uunilohi

arvosana4/5

(1)arvio
4 Annosta

30 min (josta 10 min aktiivista)

Tee uudenlainen pesto basilikan sijaan sitruunamelissasta ja parmesaanin sijaan kotimaisesta emmentaljuustosta. Pesto maustaa uunilohen raikkaan sitruksiseksi ja juustoisen täyteläiseksi. Tarjoa pestolohi esimerkiksi kukkakaalimuusin kanssa.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
700 gkirjolohifileetä
1/2 tlsuolaa

Sitruunamelissapesto

1 kplruukku sitruunamelissaa
75 g(1/2 ps ) emmentalraastetta (mustaleima)
1 kplvalkosipulinkynsi
1/2 dlrypsiöljyä
1 rklsitruunanmehua
1/4 tlmustapippuria rouhittuna

Valmistus (Uuni 175°C)

  1. 1

    Soseuta sitruunamelissan lehdet ja muut peston ainekset tahnaksi sauvasekoittimella.

    MääräAinesosa
    1 kplruukku sitruunamelissaa
    1/4 tlmustapippuria rouhittuna
    1 rklsitruunanmehua
    1/2 dlrypsiöljyä
    1 kplvalkosipulinkynsi
    75 g(1/2 ps ) emmentalraastetta (mustaleima)
  2. 2

    Nosta lohifilee nahkapuoli alaspäin uunivuokaan tai pellille leivinpaperille. Mausta suolalla.

    MääräAinesosa
    1/2 tlsuolaa
    700 gkirjolohifileetä
  3. 3

    Levitä pesto kalan pintaan. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia fileen paksuudesta riippuen.

Tarjoa sitruunamelissapesto-uunilohi kukkakaalimuusin kanssa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 kpl ruukku sitruunamelissaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Henriikka, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
21.7.2020
|
Päivitetty: 3.10.2025

Samankaltaisia reseptejä