Yhteistyössä: Kulman Keittiö

60 min

Nappaa talteen!
Lammasruoat kuuluvat perinteisesti pääsiäisen ruokapöytään. Nämä lammaskebakot eivät ole maultaan aivan yhtä vahvoja kuin vaikkapa lammaspaisti, sillä valmistukseen on käytetty miedompaa karitsan jauhelihaa ja puolet seoksesta on tuttua nautaa. Lammaskebakot tarjoillaan raikkaan tsatsikin kanssa.
| Tsatsiki | |
|---|---|
| puolikas kurkku | |
| pieni valkosipulinkynsi | |
| 6 kpl | persiljan oksaa |
| 2 kpl | mintun oksaa |
| 1 1/2 dl | turkkilaista jogurttia |
| 1/2 rkl | hunajaa |
| puolikkaan sitruunan mehu ja kuori | |
| suolaa | |
| mustapippuria | |
| Lammaskebakot | |
| puolikas sipuli | |
| 3 kpl | valkosipulinkynttä |
| puolikas nippu persiljaa | |
| puolikas nippu minttua | |
| puolikas punainen chili | |
| 200 g | meri-lapin karitsan jauhelihaa |
| 200 g | naudanjauhelihaa |
| 1 rkl | punaviinietikkaa |
| 1 tl | suolaa |
| 1 tl | rouhittua mustapippuria |
| kananmuna | |
| 2 rkl | tomaattipyreetä |
Valmista ensin tsatsiki. Pese ja halkaise kurkku, poista siemenet lusikalla ja raasta sekä purista mahdollisimman kuivaksi. Hienonna valkosipulinkynsi, persilja ja minttu.
Sekoita kaikki aineet yhteen, mausta ja tarkista maku. Peitä kastike kelmulla ja anna tekeytyä jääkaapissa tunnin verran.
Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipuli, kuullota pannulla. Hienonna yrtit ja chili.
Sekoita kaikki kebakkojen aineet yhteen ja tarkista maku paistamalla pieni koepala.
Muotoile taikinasta noin 100 gramman kokoisia kebakkoja ja tökkää niihin puutikku. Paista lammaskebakot kypsiksi pannulla voin ja öljyn sekoituksessa tai uunissa 175 asteessa puolen tunnin ajan. Jos paistat kebakot pannulla lisää puutikut vasta paistamisen jälkeen. Tarjoile lammaskebakot tsatsikin kera.


Yhteistyössä: Kulman Keittiö

Lammasruoat kuuluvat perinteisesti pääsiäisen ruokapöytään. Nämä lammaskebakot eivät ole maultaan aivan yhtä vahvoja kuin vaikkapa lammaspaisti, sillä valmistukseen on käytetty miedompaa karitsan jauhelihaa ja puolet seoksesta on tuttua nautaa. Lammaskebakot tarjoillaan raikkaan tsatsikin kanssa.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Tsatsiki | |
| puolikas kurkku | |
| pieni valkosipulinkynsi | |
| 6 kpl | persiljan oksaa |
| 2 kpl | mintun oksaa |
| 1 1/2 dl | turkkilaista jogurttia |
| 1/2 rkl | hunajaa |
| puolikkaan sitruunan mehu ja kuori | |
| suolaa | |
| mustapippuria | |
Lammaskebakot | |
| puolikas sipuli | |
| 3 kpl | valkosipulinkynttä |
| puolikas nippu persiljaa | |
| puolikas nippu minttua | |
| puolikas punainen chili | |
| 200 g | meri-lapin karitsan jauhelihaa |
| 200 g | naudanjauhelihaa |
| 1 rkl | punaviinietikkaa |
| 1 tl | suolaa |
| 1 tl | rouhittua mustapippuria |
| kananmuna | |
| 2 rkl | tomaattipyreetä |
Valmista ensin tsatsiki. Pese ja halkaise kurkku, poista siemenet lusikalla ja raasta sekä purista mahdollisimman kuivaksi. Hienonna valkosipulinkynsi, persilja ja minttu.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| puolikas kurkku | |
| pieni valkosipulinkynsi | |
| 6 kpl | persiljan oksaa |
| 2 kpl | mintun oksaa |
Sekoita kaikki aineet yhteen, mausta ja tarkista maku. Peitä kastike kelmulla ja anna tekeytyä jääkaapissa tunnin verran.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 1/2 dl | turkkilaista jogurttia |
| 1/2 rkl | hunajaa |
| suolaa | |
| mustapippuria | |
| puolikkaan sitruunan mehu ja kuori |
Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipuli, kuullota pannulla. Hienonna yrtit ja chili.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| puolikas sipuli | |
| 3 kpl | valkosipulinkynttä |
| puolikas nippu minttua | |
| puolikas nippu persiljaa | |
| puolikas punainen chili |
Sekoita kaikki kebakkojen aineet yhteen ja tarkista maku paistamalla pieni koepala.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 tl | suolaa |
| 2 rkl | tomaattipyreetä |
| 200 g | meri-lapin karitsan jauhelihaa |
| kananmuna | |
| 1 rkl | punaviinietikkaa |
| 200 g | naudanjauhelihaa |
| 1 tl | rouhittua mustapippuria |
Muotoile taikinasta noin 100 gramman kokoisia kebakkoja ja tökkää niihin puutikku. Paista lammaskebakot kypsiksi pannulla voin ja öljyn sekoituksessa tai uunissa 175 asteessa puolen tunnin ajan. Jos paistat kebakot pannulla lisää puutikut vasta paistamisen jälkeen. Tarjoile lammaskebakot tsatsikin kera.
Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!
175
Energiaa kcal
733
Energiaa kj
12,3 g
Rasvaa
6,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
4,5 g
Hiilihydraatteja
3,5 g
Sokereita
0,3 g
Kuituja
11,3 g
Proteiinia
1,0 g
Suolaa
175
Energiaa kcal
733
Energiaa kj
12,3 g
Rasvaa
6,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
4,5 g
Hiilihydraatteja
3,5 g
Sokereita
0,3 g
Kuituja
11,3 g
Proteiinia
1,0 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Puolikas kurkku, Pieni valkosipulinkynsi, 2 kpl mintun oksaa, Puolikkaan sitruunan mehu ja kuori, suolaa, mustapippuria, Puolikas sipuli, Puolikas nippu persiljaa, Puolikas nippu minttua, Puolikas punainen chili, 200 g Meri-Lapin Karitsan jauhelihaa, 1 rkl punaviinietikkaa, Kananmuna, 2 rkl tomaattipyreetä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli