Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kulman Keittiön lammaskebakot ja tsatsiki

timer-icon60 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Lammasruoat kuuluvat perinteisesti pääsiäisen ruokapöytään. Nämä lammaskebakot eivät ole maultaan aivan yhtä vahvoja kuin vaikkapa lammaspaisti, sillä valmistukseen on käytetty miedompaa karitsan jauhelihaa ja puolet seoksesta on tuttua nautaa. Lammaskebakot tarjoillaan raikkaan tsatsikin kanssa.

Ainekset

Tsatsiki

Puolikas kurkku
Pieni valkosipulinkynsi
6 kpl
persiljan oksaa
2 kpl
mintun oksaa
1 1/2 dl
turkkilaista jogurttia
1/2 rkl
hunajaa
Puolikkaan sitruunan mehu ja kuori
suolaa
mustapippuria

Lammaskebakot

Puolikas sipuli
3 kpl
valkosipulinkynttä
Puolikas nippu persiljaa
Puolikas nippu minttua
Puolikas punainen chili
200 g
Meri-Lapin Karitsan jauhelihaa
200 g
naudanjauhelihaa
1 rkl
punaviinietikkaa
1 tl
suolaa
1 tl
rouhittua mustapippuria
Kananmuna
2 rkl
tomaattipyreetä

Reseptin ainekset Kulman keittiöstä

Valmistus

1

Valmista ensin tsatsiki. Pese ja halkaise kurkku, poista siemenet lusikalla ja raasta sekä purista mahdollisimman kuivaksi. Hienonna valkosipulinkynsi, persilja ja minttu.

Puolikas kurkku
Pieni valkosipulinkynsi
6 kpl
persiljan oksaa
2 kpl
mintun oksaa
2

Sekoita kaikki aineet yhteen, mausta ja tarkista maku. Peitä kastike kelmulla ja anna tekeytyä jääkaapissa tunnin verran.

1 1/2 dl
turkkilaista jogurttia
1/2 rkl
hunajaa
suolaa
mustapippuria
Puolikkaan sitruunan mehu ja kuori
3

Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipuli, kuullota pannulla. Hienonna yrtit ja chili.

Puolikas sipuli
3 kpl
valkosipulinkynttä
Puolikas nippu minttua
Puolikas nippu persiljaa
Puolikas punainen chili
4

Sekoita kaikki kebakkojen aineet yhteen ja tarkista maku paistamalla pieni koepala.

1 tl
suolaa
2 rkl
tomaattipyreetä
200 g
Meri-Lapin Karitsan jauhelihaa
Kananmuna
1 rkl
punaviinietikkaa
200 g
naudanjauhelihaa
1 tl
rouhittua mustapippuria
5

Muotoile taikinasta noin 100 gramman kokoisia kebakkoja ja tökkää niihin puutikku. Paista lammaskebakot kypsiksi pannulla voin ja öljyn sekoituksessa tai uunissa 175 asteessa puolen tunnin ajan. Jos paistat kebakot pannulla lisää puutikut vasta paistamisen jälkeen. Tarjoile lammaskebakot tsatsikin kera.

Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!

Miltä maistui?
Kuvat:
TOK
Julkaistu: 18.1.2019
|
Muokattu: 20.2.2020

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

176

738

12,3 g

6,3 g

4,5 g

3,5 g

0,8 g

11,3 g

1,0 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Puolikas kurkku,

Pieni valkosipulinkynsi,

2 kpl mintun oksaa,

Puolikkaan sitruunan mehu ja kuori,

suolaa,

mustapippuria,

Puolikas sipuli,

Puolikas nippu persiljaa,

Puolikas nippu minttua,

Puolikas punainen chili,

200 g Meri-Lapin Karitsan jauhelihaa,

1 rkl punaviinietikkaa,

Kananmuna,

2 rkl tomaattipyreetä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli