Kulman Keittiön lammaskebakot ja tsatsiki
Kulman Keittiön lammaskebakot ja tsatsiki
Yhteistyössä

Kulman Keittiön lammaskebakot ja tsatsiki

Arvostele resepti
4 Annosta

60 min

Yhteistyössä: Kulman Keittiö

Lammasruoat kuuluvat perinteisesti pääsiäisen ruokapöytään. Nämä lammaskebakot eivät ole maultaan aivan yhtä vahvoja kuin vaikkapa lammaspaisti, sillä valmistukseen on käytetty miedompaa karitsan jauhelihaa ja puolet seoksesta on tuttua nautaa. Lammaskebakot tarjoillaan raikkaan tsatsikin kanssa.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa

Tsatsiki

puolikas kurkku
pieni valkosipulinkynsi
6 kplpersiljan oksaa
2 kplmintun oksaa
1 1/2 dlturkkilaista jogurttia
1/2 rklhunajaa
puolikkaan sitruunan mehu ja kuori
suolaa
mustapippuria

Lammaskebakot

puolikas sipuli
3 kplvalkosipulinkynttä
puolikas nippu persiljaa
puolikas nippu minttua
puolikas punainen chili
200 gmeri-lapin karitsan jauhelihaa
200 gnaudanjauhelihaa
1 rklpunaviinietikkaa
1 tlsuolaa
1 tlrouhittua mustapippuria
kananmuna
2 rkltomaattipyreetä

Valmistus

  1. 1

    Valmista ensin tsatsiki. Pese ja halkaise kurkku, poista siemenet lusikalla ja raasta sekä purista mahdollisimman kuivaksi. Hienonna valkosipulinkynsi, persilja ja minttu.

    MääräAinesosa
    puolikas kurkku
    pieni valkosipulinkynsi
    6 kplpersiljan oksaa
    2 kplmintun oksaa
  2. 2

    Sekoita kaikki aineet yhteen, mausta ja tarkista maku. Peitä kastike kelmulla ja anna tekeytyä jääkaapissa tunnin verran.

    MääräAinesosa
    1 1/2 dlturkkilaista jogurttia
    1/2 rklhunajaa
    suolaa
    mustapippuria
    puolikkaan sitruunan mehu ja kuori
  3. 3

    Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipuli, kuullota pannulla. Hienonna yrtit ja chili.

    MääräAinesosa
    puolikas sipuli
    3 kplvalkosipulinkynttä
    puolikas nippu minttua
    puolikas nippu persiljaa
    puolikas punainen chili
  4. 4

    Sekoita kaikki kebakkojen aineet yhteen ja tarkista maku paistamalla pieni koepala.

    MääräAinesosa
    1 tlsuolaa
    2 rkltomaattipyreetä
    200 gmeri-lapin karitsan jauhelihaa
    kananmuna
    1 rklpunaviinietikkaa
    200 gnaudanjauhelihaa
    1 tlrouhittua mustapippuria
  5. 5

    Muotoile taikinasta noin 100 gramman kokoisia kebakkoja ja tökkää niihin puutikku. Paista lammaskebakot kypsiksi pannulla voin ja öljyn sekoituksessa tai uunissa 175 asteessa puolen tunnin ajan. Jos paistat kebakot pannulla lisää puutikut vasta paistamisen jälkeen. Tarjoile lammaskebakot tsatsikin kera.

Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!

Ravintosisältö

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Puolikas kurkku, Pieni valkosipulinkynsi, 2 kpl mintun oksaa, Puolikkaan sitruunan mehu ja kuori, suolaa, mustapippuria, Puolikas sipuli, Puolikas nippu persiljaa, Puolikas nippu minttua, Puolikas punainen chili, 200 g Meri-Lapin Karitsan jauhelihaa, 1 rkl punaviinietikkaa, Kananmuna, 2 rkl tomaattipyreetä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Katso myös nämä

Kuvat:
TOK
18.1.2019
|
Päivitetty: 26.9.2025