
Kulman Keittiön lammaskebakot ja tsatsiki


Ainekset
Tsatsiki
Lammaskebakot
Reseptin ainekset Kulman keittiöstä
Valmistus
Valmista ensin tsatsiki. Pese ja halkaise kurkku, poista siemenet lusikalla ja raasta sekä purista mahdollisimman kuivaksi. Hienonna valkosipulinkynsi, persilja ja minttu.
Sekoita kaikki aineet yhteen, mausta ja tarkista maku. Peitä kastike kelmulla ja anna tekeytyä jääkaapissa tunnin verran.
Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipuli, kuullota pannulla. Hienonna yrtit ja chili.
Sekoita kaikki kebakkojen aineet yhteen ja tarkista maku paistamalla pieni koepala.
Muotoile taikinasta noin 100 gramman kokoisia kebakkoja ja tökkää niihin puutikku. Paista lammaskebakot kypsiksi pannulla voin ja öljyn sekoituksessa tai uunissa 175 asteessa puolen tunnin ajan. Jos paistat kebakot pannulla lisää puutikut vasta paistamisen jälkeen. Tarjoile lammaskebakot tsatsikin kera.
Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
191
802
14,3 g
7,5 g
4,0 g
3,0 g
0,8 g
10,8 g
1,1 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Puolikas kurkku,
Pieni valkosipulinkynsi,
2 kpl mintun oksaa,
Puolikkaan sitruunan mehu ja kuori,
suolaa,
mustapippuria,
Puolikas sipuli,
Puolikas nippu persiljaa,
Puolikas nippu minttua,
Puolikas punainen chili,
200 g Meri-Lapin Karitsan jauhelihaa,
1 rkl punaviinietikkaa,
Kananmuna,
2 rkl tomaattipyreetä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli