Kuohkeat hot dog -sämpylät

Arvostele resepti
25 Kappaletta

60 min

Täyteläiset hot dog -sämpylät sopivat täytettäväksi nakeilla tai nyhtölihalla. Tuorejuustolla ja vihanneksilla täytettynä hodarisämpylät maistuvat brunssilla.

Ainekset

MääräAinesosa
5 dltäysmaitoa
50 ghiivaa
1 rklhienoa merisuolaa
2 rklsokeria
1 kplkananmuna
75 gpehmeää voita
12 dlvehnäjauhoja
1 kplmunan valkuainen + tilkka vettä
3 rklauringonkukan- tai seesaminsiemeniä

Valmistus (Uuni 225°C)

  1. 1

    Liuota hiiva haaleaan maitoon.

    MääräAinesosa
    50 ghiivaa
    5 dltäysmaitoa
  2. 2

    Erottele munasta keltuainen. Lisää maitoon  suola, sokeri ja keltuainen.

    MääräAinesosa
    1 rklhienoa merisuolaa
    2 rklsokeria
  3. 3

    Alusta jauhot taikinaan. Vaivaa vähintään 10 minuuttia. Lisää voi vaivaamisen lopussa. Anna taikinan kohota 2 tuntia.

    MääräAinesosa
    12 dlvehnäjauhoja
    75 gpehmeää voita
  4. 4

    Kaada taikina leivinpöydälle, vaivaa hyvin. Leivo taikina tangoksi ja leikkaa tanko 25 palaan. Kohota 1/2 tuntia. Voitele sämpylät vesitilkalla ohennetulla valkuaisella. Ripottele päälle siemeniä. Paista 225-asteisessa uunissa 10–12 minuuttia.

    MääräAinesosa
    1 kplmunan valkuainen + tilkka vettä
    3 rklauringonkukan- tai seesaminsiemeniä

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 50 g Hiivaa, 1 rkl Hienoa merisuolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
24.7.2018
|
Päivitetty: 2.10.2025

Samankaltaisia reseptejä