Liuota hiiva haaleaan maitoon.
Erottele munasta keltuainen. Lisää maitoon suola, sokeri ja keltuainen.
Alusta jauhot taikinaan. Vaivaa vähintään 10 minuuttia. Lisää voi vaivaamisen lopussa. Anna taikinan kohota 2 tuntia.
Kaada taikina leivinpöydälle, vaivaa hyvin. Leivo taikina tangoksi ja leikkaa tanko 25 palaan. Kohota 1/2 tuntia. Voitele sämpylät vesitilkalla ohennetulla valkuaisella. Ripottele päälle siemeniä. Paista 225-asteisessa uunissa 10–12 minuuttia.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
164
687
4,5 g
2,2 g
25,1 g
2,4 g
1,2 g
5,0 g
0,1 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
50 g Hiivaa,
1 rkl Hienoa merisuolaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli