Kuorrutettu kalkkunanfilee ja appelsiinikastike | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Kuorrutettu kalkkunanfilee ja appelsiinikastike

Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta

Ainekset

1 kpl
Kalkkunan fileerulla (1,2 kg)
2 rkl
Sinappia

pistaasikuorrutus

2 kpl
Kuivahtanutta vaaleaa leipää
4 rkl
Kuorittuja pistaasipähkinöitä
1 kpl
Valkosipulinkynsi
3 rkl
Hienonnettua persiljaa
2 rkl
Öljyä

appelsiinikastike

2 dl
Kanalientä
2 dl
Appelsiinimehua
1/2 dl
Kermaa
1 rkl
Sinappia
2 rkl
Maissitärkkelysjauhoja
Suolaa
Rouhittua mustapippuria

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Näin teet

1

Nosta kalkkunanfilee huoneenlämpöön noin tuntia ennen kypsentämistä. Nosta se uunivuokaan. Paina paistomittari fileen keskelle. Kypsennä ensin 200 asteessa 15 minuuttia ja laske uunin lämpötila 125 asteeseen. Kypsennä, kunnes fileen sisälämpötila on noin 75-astetta. Nosta filee uunista ja kääri folioon. Anna vetäytyä hetki. Poista paistoverkko. Mittaa kastikkeen ainekset kattilaan ja keitä sekoittaen muutama minuutti.

Valmista kuorrutus. Poista leipäviipaleista reunat ja pilko pieniksi paloiksi. Aja kaikki kuorrutteen ainekset teholeikkurissa tasaiseksi ja lisää öljyä niin, että saat seoksesta rouheisen massan. Levitä fileen pinnalle sinappia ja painele päälle kuorruteseos. Kuorruta hetki kuumien grillivastusten alla.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 22.2.2013
Muokattu: 15.5.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

879

210

12,7 g

3,2 g

11,8 g

5,5 g

1,3 g

11,8 g

0,9 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Valkosipulinkynsi,

Suolaa,

Rouhittua mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli