Nosta kalkkunanfilee huoneenlämpöön noin tuntia ennen kypsentämistä. Nosta se uunivuokaan. Paina paistomittari fileen keskelle. Kypsennä ensin 200 asteessa 15 minuuttia ja laske uunin lämpötila 125 asteeseen. Kypsennä, kunnes fileen sisälämpötila on noin 75-astetta. Nosta filee uunista ja kääri folioon. Anna vetäytyä hetki. Poista paistoverkko. Mittaa kastikkeen ainekset kattilaan ja keitä sekoittaen muutama minuutti.
Valmista kuorrutus. Poista leipäviipaleista reunat ja pilko pieniksi paloiksi. Aja kaikki kuorrutteen ainekset teholeikkurissa tasaiseksi ja lisää öljyä niin, että saat seoksesta rouheisen massan. Levitä fileen pinnalle sinappia ja painele päälle kuorruteseos. Kuorruta hetki kuumien grillivastusten alla.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
879
210
12,7 g
3,2 g
11,8 g
5,5 g
1,3 g
11,8 g
0,9 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Valkosipulinkynsi,
Suolaa,
Rouhittua mustapippuria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli