Kuorrutettu kalkkunanfilee ja appelsiinikastike

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
1 kplkalkkunan fileerulla (1,2 kg)
2 rklsinappia

Pistaasikuorrutus

2 kplkuivahtanutta vaaleaa leipää
4 rklkuorittuja pistaasipähkinöitä
1 kplvalkosipulinkynsi
3 rklhienonnettua persiljaa
2 rklöljyä

Appelsiinikastike

2 dlkanalientä
2 dlappelsiinimehua
1/2 dlkermaa
1 rklsinappia
2 rklmaissitärkkelysjauhoja
suolaa
rouhittua mustapippuria

Valmistus

  1. 1

    Nosta kalkkunanfilee huoneenlämpöön noin tuntia ennen kypsentämistä. Nosta se uunivuokaan. Paina paistomittari fileen keskelle. Kypsennä ensin 200 asteessa 15 minuuttia ja laske uunin lämpötila 125 asteeseen. Kypsennä, kunnes fileen sisälämpötila on noin 75-astetta. Nosta filee uunista ja kääri folioon. Anna vetäytyä hetki. Poista paistoverkko. Mittaa kastikkeen ainekset kattilaan ja keitä sekoittaen muutama minuutti.

    Valmista kuorrutus. Poista leipäviipaleista reunat ja pilko pieniksi paloiksi. Aja kaikki kuorrutteen ainekset teholeikkurissa tasaiseksi ja lisää öljyä niin, että saat seoksesta rouheisen massan. Levitä fileen pinnalle sinappia ja painele päälle kuorruteseos. Kuorruta hetki kuumien grillivastusten alla.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Valkosipulinkynsi, Suolaa, Rouhittua mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 21.11.2025

Samankaltaisia reseptejä