Muurinpohjaletut | Makeat leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Muurinpohjaletut
Play

Muurinpohjaletut

timer-iconNoin tunti
Fork and knife
8 Kappaletta
Fork and knife
8 Kappaletta
Muurikkaletut ovat monen suosikkikesäherkku. Sekoita taikinaan kivennäisvettä, niin saat lettuihin kauniit pitsireunat. Makua nämä letut saavat ohrajauhoista. Tarjoa muurinpohjaletut marjojen ja vaahdotetun vaniljakastikkeen kanssa.

Ruokavaliot

Ainekset

8 dl
Maitoa
2 dl
Kivennäisvettä
3 kpl
Munaa
50 g
margariinia tai voita tai ½ dl rypsiöljyä
2 dl
Vehnäjauhoja
2 dl
Ohrajauhoja
1 tl
Suolaa

lisäksi

voita tai margariinia
250 ml
(1 tlk) vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
marjoja

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Vatkaa maito, kivennäisvesi ja munat tasaiseksi seokseksi. Sulata voi tai margariini. Lisää jauhot ja rasva. Mausta suolalla. Anna taikinan turvota jääkaapissa ½–1 tuntia.

8 dl
Maitoa
2 dl
Kivennäisvettä
3 kpl
Munaa
50 g
margariinia tai voita tai ½ dl rypsiöljyä
2 dl
Vehnäjauhoja
2 dl
Ohrajauhoja
1 tl
Suolaa
2

Kuumenna rasva muurinpohjapannulla. Paista letut kuumalla pannulla molemmin puolin.

voita tai margariinia
3

Vispaa vaniljakastike vaahdoksi. Tarjoa letut vaniljakastikkeen ja marjojen kanssa.

Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 6.11.2012
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1410

337

20,4 g

11,0 g

28,1 g

7,6 g

1,6 g

9,1 g

1,1 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

voita tai margariinia ,

marjoja.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli