Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Muurinpohjaletut

timer-icon60 min
Fork and knife
8 Kappaletta
Fork and knife
8 Kappaletta
Muurikkaletut ovat monen suosikkikesäherkku. Sekoita taikinaan kivennäisvettä, niin saat lettuihin kauniit pitsireunat. Makua nämä letut saavat ohrajauhoista. Tarjoa muurinpohjaletut marjojen ja vaahdotetun vaniljakastikkeen kanssa.

Ainekset

8 dl
Maitoa
2 dl
Kivennäisvettä
3 kpl
Munaa
50 g
margariinia tai voita tai ½ dl rypsiöljyä
2 dl
Vehnäjauhoja
2 dl
Ohrajauhoja
1 tl
Suolaa

Lisäksi

voita tai margariinia
250 ml
(1 tlk) vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
marjoja

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Vatkaa maito, kivennäisvesi ja munat tasaiseksi seokseksi. Sulata voi tai margariini. Lisää jauhot ja rasva. Mausta suolalla. Anna taikinan turvota jääkaapissa ½–1 tuntia.

8 dl
Maitoa
2 dl
Kivennäisvettä
3 kpl
Munaa
50 g
margariinia tai voita tai ½ dl rypsiöljyä
2 dl
Vehnäjauhoja
2 dl
Ohrajauhoja
1 tl
Suolaa
2

Kuumenna rasva muurinpohjapannulla. Paista letut kuumalla pannulla molemmin puolin.

voita tai margariinia
3

Vispaa vaniljakastike vaahdoksi. Tarjoa letut vaniljakastikkeen ja marjojen kanssa.

Miltä maistui?(3 arviota)
Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 6.11.2012
|
Muokattu: 19.1.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

337

1410

20,4 g

11,0 g

28,1 g

7,6 g

1,6 g

9,1 g

1,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

voita tai margariinia ,

marjoja.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli