Muurinpohjaletut

arvosana4/5

(3)arviota
8 Kappaletta

60 min (josta 30 min aktiivista)

Muurikkaletut ovat monen suosikkikesäherkku. Sekoita taikinaan kivennäisvettä, niin saat lettuihin kauniit pitsireunat. Makua nämä letut saavat ohrajauhoista. Tarjoa muurinpohjaletut marjojen ja vaahdotetun vaniljakastikkeen kanssa.

Ainekset

MääräAinesosa
8 dlmaitoa
2 dlkivennäisvettä
3 kplmunaa
50 gmargariinia tai voita
2 dlvehnäjauhoja
2 dlohrajauhoja
1 tlsuolaa

Lisäksi

voita tai margariinia
250 ml(1 tlk) vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
mansikoita

Valmistus

  1. 1

    Vatkaa maito, kivennäisvesi ja munat tasaiseksi seokseksi. Sulata voi tai margariini. Lisää jauhot ja rasva. Mausta suolalla. Anna taikinan turvota jääkaapissa ½–1 tuntia.

    MääräAinesosa
    8 dlmaitoa
    2 dlkivennäisvettä
    3 kplmunaa
    50 gmargariinia tai voita
    2 dlvehnäjauhoja
    2 dlohrajauhoja
    1 tlsuolaa
  2. 2

    Kuumenna rasva muurinpohjapannulla. Paista letut kuumalla pannulla molemmin puolin.

    MääräAinesosa
    voita tai margariinia
  3. 3

    Vispaa vaniljakastike vaahdoksi. Tarjoa letut vaniljakastikkeen ja mansikoiden kanssa.

    MääräAinesosa
    250 ml(1 tlk) vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
    mansikoita

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: voita tai margariinia , mansikoita.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Panu Pälviä
19.7.2018
|
Päivitetty: 3.10.2025

Samankaltaisia reseptejä