Kuorrutettu punajuurikakku

Nappaa talteen!
| 2 kpl | punajuurta |
| 150 g | margariinia |
| 3 kpl | kananmunaa |
| 1 dl | sokeria |
| 1 dl | ruokokidesokeria |
| 2 dl | vehnäjauhoja |
| 1 dl | kaakaojauhetta |
| 2 tl | leivinjauhetta |
| 1/4 tl | suolaa |
| kanelia | |
| Kuorrute | |
|---|---|
| 1 kpl | (250 g) mascarponejuustoa |
| 100 g | margariinia |
| 3 dl | tomusokeria |
- 1.
Kuori ja raasta punajuuret hienoksi raasteeksi. Sulata rasva ja anna jäähtyä. Vatkaa munat ja sokerit vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja siivilöi ne vaahtoon vuorotellen margariinin kanssa. Sekoita joukkoon raastetut punajuuret. Levitä taikina leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan tai -pellille (25 x 35 cm). Paista kakku 175-asteisen uunin alatasolla noin 45 minuuttia. Vatkaa mascarponejuusto, margariini ja tomusokeri. Levitä kuorrute jäähtyneen kakun pinnalle. Leikkaa annospaloiksi.
- 2.
Yhdistä kuivat aineet ja siivilöi ne vaahtoon vuorotellen margariinin kanssa. Sekoita joukkoon raastetut punajuuret. Levitä taikina leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan tai -pellille (25 x 35 cm). Paista kakku 175-asteisen uunin alatasolla noin 45 minuuttia.
- 3.
Vatkaa mascarponejuusto, margariini ja tomusokeri. Levitä kuorrute jäähtyneen kakun pinnalle. Leikkaa annospaloiksi.
Kuorrutettu punajuurikakku
arvosana5/5
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 2 kpl | punajuurta |
| 150 g | margariinia |
| 3 kpl | kananmunaa |
| 1 dl | sokeria |
| 1 dl | ruokokidesokeria |
| 2 dl | vehnäjauhoja |
| 1 dl | kaakaojauhetta |
| 2 tl | leivinjauhetta |
| 1/4 tl | suolaa |
| kanelia | |
Kuorrute | |
| 1 kpl | (250 g) mascarponejuustoa |
| 100 g | margariinia |
| 3 dl | tomusokeria |
Valmistus (Uuni 175°C)
- 1
Kuori ja raasta punajuuret hienoksi raasteeksi. Sulata rasva ja anna jäähtyä. Vatkaa munat ja sokerit vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja siivilöi ne vaahtoon vuorotellen margariinin kanssa. Sekoita joukkoon raastetut punajuuret. Levitä taikina leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan tai -pellille (25 x 35 cm). Paista kakku 175-asteisen uunin alatasolla noin 45 minuuttia. Vatkaa mascarponejuusto, margariini ja tomusokeri. Levitä kuorrute jäähtyneen kakun pinnalle. Leikkaa annospaloiksi.
- 2
Yhdistä kuivat aineet ja siivilöi ne vaahtoon vuorotellen margariinin kanssa. Sekoita joukkoon raastetut punajuuret. Levitä taikina leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan tai -pellille (25 x 35 cm). Paista kakku 175-asteisen uunin alatasolla noin 45 minuuttia.
Määrä Ainesosa 2 dl vehnäjauhoja kanelia 1 dl kaakaojauhetta 2 tl leivinjauhetta - 3
Vatkaa mascarponejuusto, margariini ja tomusokeri. Levitä kuorrute jäähtyneen kakun pinnalle. Leikkaa annospaloiksi.
Määrä Ainesosa 1 kpl (250 g) mascarponejuustoa 100 g margariinia 3 dl tomusokeria
Ravintosisältö
282
Energiaa kcal
1182
Energiaa kj
15,2 g
Rasvaa
4,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
31,5 g
Hiilihydraatteja
23,3 g
Sokereita
1,8 g
Kuituja
3,9 g
Proteiinia
0,3 g
Suolaa
282
Energiaa kcal
1182
Energiaa kj
15,2 g
Rasvaa
4,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
31,5 g
Hiilihydraatteja
23,3 g
Sokereita
1,8 g
Kuituja
3,9 g
Proteiinia
0,3 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 dl Ruokokidesokeria, 2 tl Leivinjauhetta, 0,25 tl Suolaa, Kanelia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























