Kuorrutettu punajuurikakku

arvosana5/5

(1)arvio
12 Palaa

Ainekset

MääräAinesosa
2 kplpunajuurta
150 gmargariinia
3 kplkananmunaa
1 dlsokeria
1 dlruokokidesokeria
2 dlvehnäjauhoja
1 dlkaakaojauhetta
2 tlleivinjauhetta
1/4 tlsuolaa
kanelia

Kuorrute

1 kpl(250 g) mascarponejuustoa
100 gmargariinia
3 dltomusokeria

Valmistus (Uuni 175°C)

  1. 1

    Kuori ja raasta punajuuret hienoksi raasteeksi. Sulata rasva ja anna jäähtyä. Vatkaa munat ja sokerit vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja siivilöi ne vaahtoon vuorotellen margariinin kanssa. Sekoita joukkoon raastetut punajuuret. Levitä taikina leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan tai -pellille (25 x 35 cm). Paista kakku 175-asteisen uunin alatasolla noin 45 minuuttia. Vatkaa mascarponejuusto, margariini ja tomusokeri. Levitä kuorrute jäähtyneen kakun pinnalle. Leikkaa annospaloiksi.

  2. 2

    Yhdistä kuivat aineet ja siivilöi ne vaahtoon vuorotellen margariinin kanssa. Sekoita joukkoon raastetut punajuuret. Levitä taikina leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan tai -pellille (25 x 35 cm). Paista kakku 175-asteisen uunin alatasolla noin 45 minuuttia.

    MääräAinesosa
    2 dlvehnäjauhoja
    kanelia
    1 dlkaakaojauhetta
    2 tlleivinjauhetta
  3. 3

    Vatkaa mascarponejuusto, margariini ja tomusokeri. Levitä kuorrute jäähtyneen kakun pinnalle. Leikkaa annospaloiksi.

    MääräAinesosa
    1 kpl(250 g) mascarponejuustoa
    100 gmargariinia
    3 dltomusokeria

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 dl Ruokokidesokeria, 2 tl Leivinjauhetta, 0,25 tl Suolaa, Kanelia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 1.12.2025

Samankaltaisia reseptejä