Kurkumakala-nuudelikulho
Kurkumakala-nuudelikulho
Yhteistyössä

Kurkumakala-nuudelikulho

Yhteistyössä: Food Market Herkku

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa

Kurkumakala:

500 gahven-, siika- tai kuhafileitä
2 rklöljyä
1 tlkurkumaa
1 tlinkivääriä raastettuna
1 kplvalkosipulinkynsi raastettuna

Kastike

1 kplpieni punainen tulinen chili
3 rklkalakastiketta
1 kpllimen mehu
1 kpl½ rkl sokeria
1 kplvalkosipulinkynsi hienonnettuna

Lisäksi:

150 griisinuudeleita
10 cmpätkä retikkaa
2 kplporkkanaa
kourallinen ruusukaaleja
suolapähkinöitä
korianteria, minttua, basilikaa

Valmistus

  1. 1

    Valmista ensin kastike sekoittamalla kaikki ainekset keskenään.

  2. 2

    Kypsennä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan.

  3. 3

    Kuori retikka, halkaise se pituussuunnassa ja leikkaa ohuiksi siivuiksi. Kuori porkkana ja leikkaa se ohuiksi suikaleiksi kuorimaveitsellä. Leikkaa ruusukaaleista kova kanta pois ja irroittele lehdet. Rouhi suolapähkinät.

  4. 4

    Sekoita keskenään öljy, kurkuma, inkivääri ja valkosipuli. Sudi mausteseos kalafileille ja paista kalat kypsiksi.

  5. 5

    Kokoa annokset. Jaa kulhoihin nuudelit, retikat, porkkanat ja ruusukaalit. Asettele päälle kurkumakala ja viimeistele annokset suolapähkinöillä ja tuoreilla yrteillä. Tarjoile kastikkeen kanssa.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Lisää reseptejä aiheesta

Kuvat:
Food Market Herkku
12.4.2022
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä