Kurpitsa-viikunapiiras

Arvostele resepti
8 Annosta

Noin 1,5 tuntia (josta 45 min aktiivista)

Syksyisen kurpitsa-viikunapiiraan murea gluteeniton pohja syntyy mantelista ja tattarista. Timjamilla maustettu mascarponejuusto tekee piirakasta ihanan täyteläisen.

Ainekset (8 annosta)

MääräAinesosa

Pohja

2 1/2 dlgluteenitonta jauhoseosta
2 dlmantelijauhetta
1 dltattarijauhoja
90 gvoita tai margariinia
2 kplkananmunaa
1/2 tlsuolaa

Täyte

500 gkurpitsaa
2 kplvalkosipulinkynttä
1/2 kplpurjoa
4 kplviikunaa
250 g(1 rs) mascarponejuustoa
1 dlmaitoa
3 kplkananmunaa
1 tlkuivattua timjamia
1 tlsuolaa
1/4 tlmustapippuria rouhittuna

Valmistus (Uuni 180°C)

  1. 1

    Kuumenna uuni 180 asteeseen. Mittaa jauhot ja pehmeä rasva tehosekoittimeen ja sekoita murumaiseksi. Lisää kananmunat ja suola. Sekoita tasaiseksi. Painele taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Esipaista pohjaa 10 minuuttia.

    MääräAinesosa
    2 1/2 dlgluteenitonta jauhoseosta
    1 dltattarijauhoja
    2 dlmantelijauhetta
    90 gvoita tai margariinia
    2 kplkananmunaa
    1/2 tlsuolaa
  2. 2

    Kuori ja kuutioi kurpitsa pieneksi. Kuori ja hienonna valkosipulit. Huuhtele ja suikaloi purjo. Levitä kasvikset piirakkapohjalle. Lohko viikunat 4–6 osaan ja asettele täytteen päälle.

    MääräAinesosa
    500 gkurpitsaa
    2 kplvalkosipulinkynttä
    1/2 kplpurjoa
    4 kplviikunaa
  3. 3

    Ota ½ dl mascarponea sivuun. Sekoita kulhossa loppu juusto, maito, 3 munaa ja mausteet. Kaada seos vuokaan. Laita ½ dl mascarponea nokareina pinnalle.

    MääräAinesosa
    250 g(1 rs) mascarponejuustoa
    1 dlmaitoa
    3 kplkananmunaa
    1 tlkuivattua timjamia
    1 tlsuolaa
    1/4 tlmustapippuria rouhittuna
  4. 4

    Paista piirasta uunissa noin 40–50 minuuttia. Anna jäähtyä hieman ennen tarjoilua.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
22.10.2018
|
Päivitetty: 7.10.2025

Samankaltaisia reseptejä