Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kurpitsa-viikunapiiras

timer-iconNoin 2 tuntia  (josta 60 min aktiivista)
Fork and knife
9 Annosta
Fork and knife
9 Annosta
Syyspiiraan murea gluteeniton pohja syntyy mantelista ja tattarista. Mascarponejuusto tekee piirakasta täyteläisen.

Ainekset

Pohja

2 1/2 dl
Gluteenitonta jauhoa
2 dl
Mantelijauhetta
1 dl
Tattarijauhoja
1 dl
Margariinia + 1 rkl voiteluun
2 kpl
Kananmunaa
1/2 tl
Suolaa

Täyte

500 g
Kurpitsaa
2 kpl
Valkosipulinkynttä
1/2 kpl
Purjoa
4 kpl
Viikunaa
1 kpl
(250 g) mascarponejuustoa
1 dl
Maitoa
3 kpl
Kananmunaa
1 tl
Kuivattua timjamia
1 tl
Suolaa
1/4 tl
(1/4 tl) mustapippuria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kuumenna uuni 180 asteeseen. Mittaa jauhot ja pehmeä margariini tehosekoittimeen ja sekoita murumaiseksi. Lisää 2 kananmunaa ja suola. Sekoita tasaiseksi. Painele taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Esipaista 10 minuuttia.

2 1/2 dl
Gluteenitonta jauhoa
1 dl
Tattarijauhoja
2 dl
Mantelijauhetta
1 dl
Margariinia + 1 rkl voiteluun
2 kpl
Kananmunaa
1/2 tl
Suolaa
2

Kuori ja kuutioi kurpitsa pieneksi. Kuori ja hienonna valkosipulit. Huuhtele ja suikaloi purjo. Levitä kasvikset piirakkapohjalle. Lohko viikunat 4 osaan ja asettele täytteen päälle.

500 g
Kurpitsaa
2 kpl
Valkosipulinkynttä
1/2 kpl
Purjoa
4 kpl
Viikunaa
3

Ota ½ dl mascarponea sivuun. Sekoita kulhossa loppu juusto, maito, 3 munaa ja mausteet. Kaada seos vuokaan. Laita ½ dl mascarponea nokareina pinnalle. Paista 40–50 minuuttia.

1 kpl
(250 g) mascarponejuustoa
1 dl
Maitoa
3 kpl
Kananmunaa
1 tl
Kuivattua timjamia
1 tl
Suolaa
1/4 tl
(1/4 tl) mustapippuria
Miltä maistui?
Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 22.10.2018
|
Muokattu: 12.9.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

311

1301

18,6 g

3,7 g

23,0 g

7,1 g

4,3 g

10,9 g

0,3 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,5 tl Suolaa,

Valkosipulinkynttä,

1 tl Kuivattua timjamia,

1 tl Suolaa,

0,25 tl (1/4 tl) mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli