Kurpitsa-viikunapiiras - Yhteishyvä

Kurpitsa-viikunapiiras

???
Annokset
9
Ruokavalio
Syyspiiraan murea gluteeniton pohja syntyy mantelista ja tattarista.
Jaa Somessa

Ainekset

POHJA

2 1/2 dl
Gluteenitonta jauhoa
2 dl
Mantelijauhetta
1 dl
Tattarijauhoja
1 dl
Margariinia + 1 rkl voiteluun
2 kpl
Kananmunaa
1/2 tl
Suolaa

TÄYTE

500 g
Kurpitsaa
2 kpl
Valkosipulinkynttä
1/2 kpl
Purjoa
4 kpl
Viikunaa
1 kpl
(250 g) mascarponejuustoa
1 dl
Maitoa
3 kpl
Kananmunaa
1 tl
Kuivattua timjamia
1 tl
Suolaa
1/4 tl
(1/4 tl) mustapippuria

Näin teet

1

Kuumenna uuni 180 asteeseen. Mittaa jauhot ja pehmeä margariini tehosekoittimeen ja sekoita murumaiseksi. Lisää 2 kananmunaa ja suola. Sekoita tasaiseksi. Painele taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Esipaista 10 minuuttia.

Kuori ja kuutioi kurpitsa. Kuori ja hienonna valkosipulit. Huuhtele ja suikaloi purjo. Levitä kasvikset piirakkapohjalle. Lohko viikunat 4 osaan ja asettele täytteen päälle.

Ota ½ dl mascarponea sivuun. Sekoita kulhossa loppu juusto, maito, 3 munaa ja mausteet. Kaada seos vuokaan. Laita ½ dl mascarponea nokareina pinnalle. Paista 40–50 minuuttia.

Resepti
Anu Brask
Kuvat
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 24.8.2017
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja23 g207 g
Proteiinia11 g98 g
Rasvaa19 g167 g
Kuituja4 g39 g
Energiaa kj1301 11705
Energiaa kcal311 2796

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 0,5 tl Suolaa

  • Valkosipulinkynttä

  • 1 tl Kuivattua timjamia

  • 1 tl Suolaa

  • 0,25 tl (1/4 tl) mustapippuria

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja23 g207 g
Proteiinia11 g98 g
Rasvaa19 g167 g
Kuituja4 g39 g
Energiaa kj1301 11705
Energiaa kcal311 2796

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 0,5 tl Suolaa

  • Valkosipulinkynttä

  • 1 tl Kuivattua timjamia

  • 1 tl Suolaa

  • 0,25 tl (1/4 tl) mustapippuria

Resepti
Anu Brask

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.