Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kurpitsa-viikunapiiras

Fork and knife
9 Annosta
Fork and knife
9 Annosta
Syyspiiraan murea gluteeniton pohja syntyy mantelista ja tattarista.

Ainekset

Pohja

2 1/2 dl
Gluteenitonta jauhoa
2 dl
Mantelijauhetta
1 dl
Tattarijauhoja
1 dl
Margariinia + 1 rkl voiteluun
2 kpl
Kananmunaa
1/2 tl
Suolaa

Täyte

500 g
Kurpitsaa
2 kpl
Valkosipulinkynttä
1/2 kpl
Purjoa
4 kpl
Viikunaa
1 kpl
(250 g) mascarponejuustoa
1 dl
Maitoa
3 kpl
Kananmunaa
1 tl
Kuivattua timjamia
1 tl
Suolaa
1/4 tl
(1/4 tl) mustapippuria

Reseptin ainekset S-kaupoista

Valmistus

1

Kuumenna uuni 180 asteeseen. Mittaa jauhot ja pehmeä margariini tehosekoittimeen ja sekoita murumaiseksi. Lisää 2 kananmunaa ja suola. Sekoita tasaiseksi. Painele taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Esipaista 10 minuuttia.

Kuori ja kuutioi kurpitsa. Kuori ja hienonna valkosipulit. Huuhtele ja suikaloi purjo. Levitä kasvikset piirakkapohjalle. Lohko viikunat 4 osaan ja asettele täytteen päälle.

Ota ½ dl mascarponea sivuun. Sekoita kulhossa loppu juusto, maito, 3 munaa ja mausteet. Kaada seos vuokaan. Laita ½ dl mascarponea nokareina pinnalle. Paista 40–50 minuuttia.

Miltä maistui?
Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 24.8.2017
|
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

311

1301

18,6 g

3,7 g

23,0 g

7,1 g

4,3 g

10,9 g

0,3 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,5 tl Suolaa,

Valkosipulinkynttä,

1 tl Kuivattua timjamia,

1 tl Suolaa,

0,25 tl (1/4 tl) mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli