Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kurpitsapikkelsi

timer-icon15 min
Fork and knife
2 Kappaletta
Fork and knife
2 Kappaletta
Kurpitsapikkelsi saa uutta twistiä Alitalon tyrni-porkkanamehusta, joka tuo mukavasti väriä sekä raikasta makua pikkelsiin. Voit kokeilla erilaisia kuivamausteita makusi mukaan. Nauti pikkelsiä salaatin joukossa tai vaikka lisukkeena paahdetun broilerin kera.

Ainekset

Myskikurpitsa kuutioituna

Mausteliemi

2 1/2 dl
väkiviinaetikkaa
3 dl
vettä
1 dl
porkkanamehua (esim. Alitalon tyrni-porkkanamehu)
3 dl
sokeria
10 kpl
neilikkaa
2 kpl
kanelitankoa
2 kpl
tähtianista

Reseptin ainekset Kulman keittiöstä

Valmistus

1

Kiehauta mausteliemi ja lisää kurpitsakuutiot.

3 dl
sokeria
2 kpl
tähtianista
3 dl
vettä
2 1/2 dl
väkiviinaetikkaa
1 dl
porkkanamehua (esim. Alitalon tyrni-porkkanamehu)
10 kpl
neilikkaa
2 kpl
kanelitankoa
Myskikurpitsa kuutioituna
2

Jatka keittämistä hiljalleen noin 4-5 minuuttia, kunnes kurpitsat ovat läpikuultavia, mutta ei hajonneita.

3

Annostele kurpitsapikkelsi puhtaisiin kannellisiin lasipurkkeihin ja sulje kansi. Anna maustua vähintään 2 päivää ja säilytä jääkaapissa. Kurpitsapikkelsi säilyy jääkaappilämpötilassa ainakin kuukauden.

Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!

Miltä maistui?
Kuvat:
TOK
Julkaistu: 16.11.2018
|
Muokattu: 18.2.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.