Kurpitsapikkelsi
Kurpitsapikkelsi
Yhteistyössä

Kurpitsapikkelsi

Arvostele resepti
2 Kappaletta

15 min

Yhteistyössä: Kulman Keittiö

Kurpitsapikkelsi saa uutta twistiä Alitalon tyrni-porkkanamehusta, joka tuo mukavasti väriä sekä raikasta makua pikkelsiin. Voit kokeilla erilaisia kuivamausteita makusi mukaan. Nauti pikkelsiä salaatin joukossa tai vaikka lisukkeena paahdetun broilerin kera.

Ainekset

MääräAinesosa
myskikurpitsa kuutioituna

Mausteliemi

2 1/2 dlväkiviinaetikkaa
3 dl vettä
1 dlporkkanamehua (esim. alitalon tyrni-porkkanamehu)
3 dlsokeria
10 kplneilikkaa
2 kplkanelitankoa
2 kpltähtianista

Valmistus

  1. 1

    Kiehauta mausteliemi ja lisää kurpitsakuutiot.

    MääräAinesosa
    3 dlsokeria
    2 kpltähtianista
    3 dl vettä
    2 1/2 dlväkiviinaetikkaa
    1 dlporkkanamehua (esim. alitalon tyrni-porkkanamehu)
    10 kplneilikkaa
    2 kplkanelitankoa
    myskikurpitsa kuutioituna
  2. 2

    Jatka keittämistä hiljalleen noin 4-5 minuuttia, kunnes kurpitsat ovat läpikuultavia, mutta ei hajonneita.

  3. 3

    Annostele kurpitsapikkelsi puhtaisiin kannellisiin lasipurkkeihin ja sulje kansi. Anna maustua vähintään 2 päivää ja säilytä jääkaapissa. Kurpitsapikkelsi säilyy jääkaappilämpötilassa ainakin kuukauden.

Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Kuvat:
TOK
16.11.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä