Kurttukaalikeitto

Arvostele resepti
1 Kappaletta

Keitä maukas keitto kurttukaalista. Pakastetut keittovihannekset helpottavat ruoanlaittoa. Mausta valkosipulilla ja nauti raikkaan juoman ja rapean leivän kanssa.

Ainekset

MääräAinesosa
1 kplkurttukaali
1 kplsipuli
vettä, suolaa
1 - 2 kplyrttiliemikuutiota, esim. valkosipuli-persiljakuutiota tai tomaattiliemikuutiota
1 - 2 kpl(á 200 g) pakastettuja keittokasviksia
1 - 2 kplperunaa
300 gjauhelihaa
1 - 2 kplvalkosipulinkynttä
suolaa ja pippuria
1/2 rklvehnäjauhoja

Pinnalle

persiljaa

Valmistus

  1. 1

    Huuhdo kaali ja suikaloi siitä 5-6 lehteä kattilaan. Kuori ja suikaloi joukkoon sipuli. Lisää vettä ja hiukan suolaa. Keitä kaali pehmeäksi. Murenna sekaan liemikuutiot ja lisää hiukan vettä. Kuumenna keitos uudelleen kiehuvaksi ja lisää pakastekasvikset sekä hiukan perunaa pieninä kuutioina. Keitä kasvikset kypsiksi.Ruskista samalla jauheliha muruiksi, mausta hyvin ja lisää jauhot. Kaada seos keittoon. Huuhtele pannu paistamisen jäljiltä vesitilkalla, kiehauta ja kaada sekin keittoon. Sekoita ja kypsennä 5-10 minuuttia. Silppua pinnalle persiljaa.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Katso myös nämä

Resepti:
Yhteishyvä
Kuvat:
SOK
23.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025