Kurttukaalikeitto

Nappaa talteen!
Keitä maukas keitto kurttukaalista. Pakastetut keittovihannekset helpottavat ruoanlaittoa. Mausta valkosipulilla ja nauti raikkaan juoman ja rapean leivän kanssa.
| 1 kpl | kurttukaali |
| 1 kpl | sipuli |
| vettä, suolaa | |
| 1 - 2 kpl | yrttiliemikuutiota, esim. valkosipuli-persiljakuutiota tai tomaattiliemikuutiota |
| 1 - 2 kpl | (á 200 g) pakastettuja keittokasviksia |
| 1 - 2 kpl | perunaa |
| 300 g | jauhelihaa |
| 1 - 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| suolaa ja pippuria | |
| 1/2 rkl | vehnäjauhoja |
| Pinnalle | |
|---|---|
| persiljaa | |
- 1.
Huuhdo kaali ja suikaloi siitä 5-6 lehteä kattilaan. Kuori ja suikaloi joukkoon sipuli. Lisää vettä ja hiukan suolaa. Keitä kaali pehmeäksi. Murenna sekaan liemikuutiot ja lisää hiukan vettä. Kuumenna keitos uudelleen kiehuvaksi ja lisää pakastekasvikset sekä hiukan perunaa pieninä kuutioina. Keitä kasvikset kypsiksi.Ruskista samalla jauheliha muruiksi, mausta hyvin ja lisää jauhot. Kaada seos keittoon. Huuhtele pannu paistamisen jäljiltä vesitilkalla, kiehauta ja kaada sekin keittoon. Sekoita ja kypsennä 5-10 minuuttia. Silppua pinnalle persiljaa.
Kurttukaalikeitto
Keitä maukas keitto kurttukaalista. Pakastetut keittovihannekset helpottavat ruoanlaittoa. Mausta valkosipulilla ja nauti raikkaan juoman ja rapean leivän kanssa.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kpl | kurttukaali |
| 1 kpl | sipuli |
| vettä, suolaa | |
| 1 - 2 kpl | yrttiliemikuutiota, esim. valkosipuli-persiljakuutiota tai tomaattiliemikuutiota |
| 1 - 2 kpl | (á 200 g) pakastettuja keittokasviksia |
| 1 - 2 kpl | perunaa |
| 300 g | jauhelihaa |
| 1 - 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| suolaa ja pippuria | |
| 1/2 rkl | vehnäjauhoja |
Pinnalle | |
| persiljaa | |
Valmistus
- 1
Huuhdo kaali ja suikaloi siitä 5-6 lehteä kattilaan. Kuori ja suikaloi joukkoon sipuli. Lisää vettä ja hiukan suolaa. Keitä kaali pehmeäksi. Murenna sekaan liemikuutiot ja lisää hiukan vettä. Kuumenna keitos uudelleen kiehuvaksi ja lisää pakastekasvikset sekä hiukan perunaa pieninä kuutioina. Keitä kasvikset kypsiksi.Ruskista samalla jauheliha muruiksi, mausta hyvin ja lisää jauhot. Kaada seos keittoon. Huuhtele pannu paistamisen jäljiltä vesitilkalla, kiehauta ja kaada sekin keittoon. Sekoita ja kypsennä 5-10 minuuttia. Silppua pinnalle persiljaa.
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.
Katso myös nämä
- 1.Tätä kasvovettä suomalaiset rakastavat – Sokoksella kestohitti
- 2.Ethän tee kylässä kuten lähes kaikki suomalaiset? Se ei ole kiva tapa
- 3.Haaveiletko otsatukasta? Tällaisille ihmisille se sopii parhaiten
- 4.Kumpi ensin, imurointi vai pölyjen pyyhintä? Nyt et arvaa vastausta!
- 5.Kokeile ammattisiivoojien taika-ainetta! Nyt lähtee lika uunista
- 6.Kaisa viihtyi Prismassa niin pitkään, että sai sakot – ”En ole maksanut itselleni vuoteen palkkaa”












