Kvinoa-kurkkutabboule

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
2 dlkvinoaa
4 dlvettä
1 kplkurkku
100 gpurjoa
1 dlhienonnettuja yrttejä, esim. persiljaa, basilikaa

Kastike

1 kplsitruunan mehu
3 rkloliiviöljyä
1 tlhunajaa
suolaa
rouhittua mustapippuria

Valmistus

  1. 1

    Huuhtele kvinoa siivilässä ja lisää kiehuvaan veteen. Hauduta kannen alla noin 15 minuuttia. Valuta ja anna jäähtyä.

    Pilko kurkku ja purjo. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään. Sekoita salaatin ainekset keskenään ja valuta kastike joukkoon.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 4 dl Vettä, 1 dl Hienonnettuja yrttejä, esim. persiljaa, basilikaa, Suolaa, Rouhittua mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
23.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä