Kvinoasalaatti | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Yhteistyössä: Turun Osuuskauppa
Yhteistyössä: Turun Osuuskauppa
Kvinoasalaatti

Kvinoasalaatti

timer-icon15 min
Fork and knife
4 Annosta
Yhteistyössä: Turun Osuuskauppa
Fork and knife
4 Annosta
more-info
Monikäyttöinen ja proteiinipitoinen kvinoa sopii erinomaisesti vaikka riisin tai pastan vaihtoehdoksi.

Ainekset

300 g
kvinoaa
vettä
ripaus suolaa
Ruukku lehtipersiljaa
2 kpl
ruukkua minttua
Nippu kesäsipulin varsia tai kevätsipulia
Iso punainen paprika
2 tl
korianterin siemeniä jauhettuna
1 tl
fenkolin siemeniä jauhettuna
1 rkl
hunajaa
2 kpl
limetin mehu ja raastettu kuori
200 g
feta- tai saganakijuustoa muruina
Paahdettuja pinjansiemeniä
1/2 dl
oliiviöljyä
suolaa ja mustapippuria
viimeistelyyn tuoretta lehtipersiljaa ja minttua

Näin teet

1

Keitä kvinoa juuri ja juuri kypsäksi suolalla maustetussa vedessä, huuhtele kylmällä vedellä ja valuta lävikössä kuivaksi. Kaada kvinoa kulhoon.

300 g
kvinoaa
ripaus suolaa
vettä
2

Hienonna yrtit ja sipulien varret. Kuutioi paprika. Lisää ne kvinoan joukkoon.

Ruukku lehtipersiljaa
Nippu kesäsipulin varsia tai kevätsipulia
2 kpl
ruukkua minttua
Iso punainen paprika
3

Lisää myös mausteet, hunaja sekä limetin mehu ja raastettu kuori. Sekoita hyvin. Anna tekeytyä jääkaapissa tunnin verran.

suolaa ja mustapippuria
2 tl
korianterin siemeniä jauhettuna
1 tl
fenkolin siemeniä jauhettuna
1 rkl
hunajaa
2 kpl
limetin mehu ja raastettu kuori
4

Kääntele lopuksi joukkoon juusto ja pinjansiemenet sekä oliiviöljy. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja mustapippuria. Koristele salaatti mintun- ja persiljanlehdillä.

200 g
feta- tai saganakijuustoa muruina
Paahdettuja pinjansiemeniä
1/2 dl
oliiviöljyä
viimeistelyyn tuoretta lehtipersiljaa ja minttua

Börsin keittiömestari Jari Uusitalo muistuttaa, että kvinoan käsittelyssä tärkeintä on hyvä liotus kylmän juoksevan veden alla sekä ennen että jälkeen keittämisen.

Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!

Kuvat:
TOK
Julkaistu: 2.7.2018
Muokattu: 18.2.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

2230

533

28,3 g

9,5 g

47,3 g

8,3 g

5,3 g

19,5 g

1,8 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

vettä,

ripaus suolaa,

Ruukku lehtipersiljaa,

2 kpl ruukkua minttua,

Nippu kesäsipulin varsia tai kevätsipulia,

Iso punainen paprika,

2 tl korianterin siemeniä jauhettuna,

1 tl fenkolin siemeniä jauhettuna,

2 kpl limetin mehu ja raastettu kuori,

Paahdettuja pinjansiemeniä,

suolaa ja mustapippuria,

viimeistelyyn tuoretta lehtipersiljaa ja minttua.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli