Keitä kvinoa juuri ja juuri kypsäksi suolalla maustetussa vedessä, huuhtele kylmällä vedellä ja valuta lävikössä kuivaksi. Kaada kvinoa kulhoon.
Hienonna yrtit ja sipulien varret. Kuutioi paprika. Lisää ne kvinoan joukkoon.
Lisää myös mausteet, hunaja sekä limetin mehu ja raastettu kuori. Sekoita hyvin. Anna tekeytyä jääkaapissa tunnin verran.
Kääntele lopuksi joukkoon juusto ja pinjansiemenet sekä oliiviöljy. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja mustapippuria. Koristele salaatti mintun- ja persiljanlehdillä.
Börsin keittiömestari Jari Uusitalo muistuttaa, että kvinoan käsittelyssä tärkeintä on hyvä liotus kylmän juoksevan veden alla sekä ennen että jälkeen keittämisen.
Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
533
2230
28,3 g
9,5 g
47,3 g
8,3 g
5,3 g
19,5 g
1,8 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
vettä,
ripaus suolaa,
Ruukku lehtipersiljaa,
2 kpl ruukkua minttua,
Nippu kesäsipulin varsia tai kevätsipulia,
Iso punainen paprika,
2 tl korianterin siemeniä jauhettuna,
1 tl fenkolin siemeniä jauhettuna,
2 kpl limetin mehu ja raastettu kuori,
Paahdettuja pinjansiemeniä,
suolaa ja mustapippuria,
viimeistelyyn tuoretta lehtipersiljaa ja minttua.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli