Yhteistyössä: Kulman Keittiö taustakuva

15 min

Nappaa talteen!
Monikäyttöinen ja proteiinipitoinen kvinoa sopii erinomaisesti vaikka riisin tai pastan vaihtoehdoksi.
| 300 g | kvinoaa |
| vettä | |
| ripaus suolaa | |
| ruukku lehtipersiljaa | |
| 2 kpl | ruukkua minttua |
| nippu kesäsipulin varsia tai kevätsipulia | |
| iso punainen paprika | |
| 2 tl | korianterin siemeniä jauhettuna |
| 1 tl | fenkolin siemeniä jauhettuna |
| 1 rkl | hunajaa |
| 2 kpl | limetin mehu ja raastettu kuori |
| 200 g | feta- tai saganakijuustoa muruina |
| paahdettuja pinjansiemeniä | |
| 1/2 dl | oliiviöljyä |
| suolaa ja mustapippuria | |
| viimeistelyyn tuoretta lehtipersiljaa ja minttua |
Keitä kvinoa juuri ja juuri kypsäksi suolalla maustetussa vedessä, huuhtele kylmällä vedellä ja valuta lävikössä kuivaksi. Kaada kvinoa kulhoon.
Hienonna yrtit ja sipulien varret. Kuutioi paprika. Lisää ne kvinoan joukkoon.
Lisää myös mausteet, hunaja sekä limetin mehu ja raastettu kuori. Sekoita hyvin. Anna tekeytyä jääkaapissa tunnin verran.
Kääntele lopuksi joukkoon juusto ja pinjansiemenet sekä oliiviöljy. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja mustapippuria. Koristele salaatti mintun- ja persiljanlehdillä.


Yhteistyössä: Kulman Keittiö taustakuva

Monikäyttöinen ja proteiinipitoinen kvinoa sopii erinomaisesti vaikka riisin tai pastan vaihtoehdoksi.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 300 g | kvinoaa |
| vettä | |
| ripaus suolaa | |
| ruukku lehtipersiljaa | |
| 2 kpl | ruukkua minttua |
| nippu kesäsipulin varsia tai kevätsipulia | |
| iso punainen paprika | |
| 2 tl | korianterin siemeniä jauhettuna |
| 1 tl | fenkolin siemeniä jauhettuna |
| 1 rkl | hunajaa |
| 2 kpl | limetin mehu ja raastettu kuori |
| 200 g | feta- tai saganakijuustoa muruina |
| paahdettuja pinjansiemeniä | |
| 1/2 dl | oliiviöljyä |
| suolaa ja mustapippuria | |
| viimeistelyyn tuoretta lehtipersiljaa ja minttua |
Keitä kvinoa juuri ja juuri kypsäksi suolalla maustetussa vedessä, huuhtele kylmällä vedellä ja valuta lävikössä kuivaksi. Kaada kvinoa kulhoon.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 300 g | kvinoaa |
| ripaus suolaa | |
| vettä |
Hienonna yrtit ja sipulien varret. Kuutioi paprika. Lisää ne kvinoan joukkoon.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| ruukku lehtipersiljaa | |
| nippu kesäsipulin varsia tai kevätsipulia | |
| 2 kpl | ruukkua minttua |
| iso punainen paprika |
Lisää myös mausteet, hunaja sekä limetin mehu ja raastettu kuori. Sekoita hyvin. Anna tekeytyä jääkaapissa tunnin verran.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| suolaa ja mustapippuria | |
| 2 tl | korianterin siemeniä jauhettuna |
| 1 tl | fenkolin siemeniä jauhettuna |
| 1 rkl | hunajaa |
| 2 kpl | limetin mehu ja raastettu kuori |
Kääntele lopuksi joukkoon juusto ja pinjansiemenet sekä oliiviöljy. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja mustapippuria. Koristele salaatti mintun- ja persiljanlehdillä.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 200 g | feta- tai saganakijuustoa muruina |
| paahdettuja pinjansiemeniä | |
| 1/2 dl | oliiviöljyä |
| viimeistelyyn tuoretta lehtipersiljaa ja minttua |
Börsin keittiömestari Jari Uusitalo muistuttaa, että kvinoan käsittelyssä tärkeintä on hyvä liotus kylmän juoksevan veden alla sekä ennen että jälkeen keittämisen.
Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!
533
Energiaa kcal
2230
Energiaa kj
28,3 g
Rasvaa
9,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
47,3 g
Hiilihydraatteja
8,3 g
Sokereita
5,3 g
Kuituja
19,5 g
Proteiinia
1,8 g
Suolaa
533
Energiaa kcal
2230
Energiaa kj
28,3 g
Rasvaa
9,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
47,3 g
Hiilihydraatteja
8,3 g
Sokereita
5,3 g
Kuituja
19,5 g
Proteiinia
1,8 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: vettä, ripaus suolaa, Ruukku lehtipersiljaa, 2 kpl ruukkua minttua, Nippu kesäsipulin varsia tai kevätsipulia, Iso punainen paprika, 2 tl korianterin siemeniä jauhettuna, 1 tl fenkolin siemeniä jauhettuna, 2 kpl limetin mehu ja raastettu kuori, Paahdettuja pinjansiemeniä, suolaa ja mustapippuria, viimeistelyyn tuoretta lehtipersiljaa ja minttua.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli