Kvinoasalaatti
Kvinoasalaatti
Yhteistyössä

Kvinoasalaatti

Arvostele resepti
4 Annosta

15 min

Yhteistyössä: Kulman Keittiö taustakuva

Monikäyttöinen ja proteiinipitoinen kvinoa sopii erinomaisesti vaikka riisin tai pastan vaihtoehdoksi.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
300 gkvinoaa
vettä
ripaus suolaa
ruukku lehtipersiljaa
2 kplruukkua minttua
nippu kesäsipulin varsia tai kevätsipulia
iso punainen paprika
2 tlkorianterin siemeniä jauhettuna
1 tlfenkolin siemeniä jauhettuna
1 rklhunajaa
2 kpllimetin mehu ja raastettu kuori
200 gfeta- tai saganakijuustoa muruina
paahdettuja pinjansiemeniä
1/2 dloliiviöljyä
suolaa ja mustapippuria
viimeistelyyn tuoretta lehtipersiljaa ja minttua

Valmistus

  1. 1

    Keitä kvinoa juuri ja juuri kypsäksi suolalla maustetussa vedessä, huuhtele kylmällä vedellä ja valuta lävikössä kuivaksi. Kaada kvinoa kulhoon.

    MääräAinesosa
    300 gkvinoaa
    ripaus suolaa
    vettä
  2. 2

    Hienonna yrtit ja sipulien varret. Kuutioi paprika. Lisää ne kvinoan joukkoon.

    MääräAinesosa
    ruukku lehtipersiljaa
    nippu kesäsipulin varsia tai kevätsipulia
    2 kplruukkua minttua
    iso punainen paprika
  3. 3

    Lisää myös mausteet, hunaja sekä limetin mehu ja raastettu kuori. Sekoita hyvin. Anna tekeytyä jääkaapissa tunnin verran.

    MääräAinesosa
    suolaa ja mustapippuria
    2 tlkorianterin siemeniä jauhettuna
    1 tlfenkolin siemeniä jauhettuna
    1 rklhunajaa
    2 kpllimetin mehu ja raastettu kuori
  4. 4

    Kääntele lopuksi joukkoon juusto ja pinjansiemenet sekä oliiviöljy. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja mustapippuria. Koristele salaatti mintun- ja persiljanlehdillä.

    MääräAinesosa
    200 gfeta- tai saganakijuustoa muruina
    paahdettuja pinjansiemeniä
    1/2 dloliiviöljyä
    viimeistelyyn tuoretta lehtipersiljaa ja minttua

Börsin keittiömestari Jari Uusitalo muistuttaa, että kvinoan käsittelyssä tärkeintä on hyvä liotus kylmän juoksevan veden alla sekä ennen että jälkeen keittämisen.

Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!

Ravintosisältö

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: vettä, ripaus suolaa, Ruukku lehtipersiljaa, 2 kpl ruukkua minttua, Nippu kesäsipulin varsia tai kevätsipulia, Iso punainen paprika, 2 tl korianterin siemeniä jauhettuna, 1 tl fenkolin siemeniä jauhettuna, 2 kpl limetin mehu ja raastettu kuori, Paahdettuja pinjansiemeniä, suolaa ja mustapippuria, viimeistelyyn tuoretta lehtipersiljaa ja minttua.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Kuvat:
TOK
28.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä