Yhteistyössä: Kulman Keittiö

15 min

Nappaa talteen!
Herkullinen kylmäsavulohesta ja jokiravuista sekoitettu mousse. Tarjoile kylmäsavulohi-jokirapumousse saaristolaisleivän päältä. Kiireiselle kokille apu löytyy Prismojen ja S-markettien palvelutiskeiltä, joista saa helposti mukaan valmiin moussen.
| 200 g | kylmäsavulohta |
| 2 dl | jokiravunpyrstöjä |
| puolikas pieni punasipuli | |
| 1/2 dl | tuoretta tilliä |
| 2 dl | majoneesia |
| 1 dl | laktoositonta turkkilaista jogurttia |
| 1 rkl | sitruunamehua |
| mustapippuria myllystä | |
| (suolaa) | |
| saaristolaisleipäsiivuja | |
| tilliä ja ravunpyrstöjä koristeluun |
Hienonna kylmäsavulohi ja jokiravunpyrstöt.
Hienonna punasipuli ja tilli.
Yhdistä kaikki aineet ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria.
Laita moussea paahdetun saaristolaisleipäviipaleen päälle ja koristele tillillä ja ravunpyrstöillä.


Yhteistyössä: Kulman Keittiö

Herkullinen kylmäsavulohesta ja jokiravuista sekoitettu mousse. Tarjoile kylmäsavulohi-jokirapumousse saaristolaisleivän päältä. Kiireiselle kokille apu löytyy Prismojen ja S-markettien palvelutiskeiltä, joista saa helposti mukaan valmiin moussen.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 200 g | kylmäsavulohta |
| 2 dl | jokiravunpyrstöjä |
| puolikas pieni punasipuli | |
| 1/2 dl | tuoretta tilliä |
| 2 dl | majoneesia |
| 1 dl | laktoositonta turkkilaista jogurttia |
| 1 rkl | sitruunamehua |
| mustapippuria myllystä | |
| (suolaa) | |
| saaristolaisleipäsiivuja | |
| tilliä ja ravunpyrstöjä koristeluun |
Hienonna kylmäsavulohi ja jokiravunpyrstöt.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 200 g | kylmäsavulohta |
| 2 dl | jokiravunpyrstöjä |
Hienonna punasipuli ja tilli.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| puolikas pieni punasipuli | |
| 1/2 dl | tuoretta tilliä |
Yhdistä kaikki aineet ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 2 dl | majoneesia |
| 1 dl | laktoositonta turkkilaista jogurttia |
| 1 rkl | sitruunamehua |
| (suolaa) | |
| mustapippuria myllystä |
Laita moussea paahdetun saaristolaisleipäviipaleen päälle ja koristele tillillä ja ravunpyrstöillä.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| saaristolaisleipäsiivuja | |
| tilliä ja ravunpyrstöjä koristeluun |
Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!
175
Energiaa kcal
733
Energiaa kj
14,7 g
Rasvaa
2,7 g
Tyydyttynyttä rasvaa
2,8 g
Hiilihydraatteja
2,8 g
Sokereita
—
Kuituja
8,2 g
Proteiinia
1,4 g
Suolaa
175
Energiaa kcal
733
Energiaa kj
14,7 g
Rasvaa
2,7 g
Tyydyttynyttä rasvaa
2,8 g
Hiilihydraatteja
2,8 g
Sokereita
—
Kuituja
8,2 g
Proteiinia
1,4 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 dl jokiravunpyrstöjä, Puolikas pieni punasipuli, 0.5 dl tuoretta tilliä, mustapippuria myllystä, (suolaa), saaristolaisleipäsiivuja, tilliä ja ravunpyrstöjä koristeluun.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli