Kylmäsavulohi-jokirapumoussea saaristolaisleivällä | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Kylmäsavulohi-jokirapumoussea saaristolaisleivällä

Kylmäsavulohi-jokirapumoussea saaristolaisleivällä

timer-icon15 min
Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
more-info
Kulman Keittiön Suomi 100 -menun alkuruokana on herkullinen kylmäsavulohesta ja jokiravuista sekoitettu mousse. Tarjoile kylmäsavulohi-jokirapumousse saaristolaisleivän päältä. Kiireiselle kokille apu löytyy Prismojen ja S-markettien palvelutiskeiltä, joista saa helposti mukaan valmiin moussen.

Ainekset

200 g
kylmäsavulohta
2 dl
jokiravunpyrstöjä
Puolikas pieni punasipuli
1/2 dl
tuoretta tilliä
2 dl
majoneesia
1 dl
laktoositonta turkkilaista jogurttia
1 rkl
sitruunamehua
mustapippuria myllystä
(suolaa)
saaristolaisleipäsiivuja
tilliä ja ravunpyrstöjä koristeluun

Valmistus

1

Hienonna kylmäsavulohi ja jokiravunpyrstöt.

200 g
kylmäsavulohta
2 dl
jokiravunpyrstöjä
2

Hienonna punasipuli ja tilli.

Puolikas pieni punasipuli
1/2 dl
tuoretta tilliä
3

Yhdistä kaikki aineet ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria.

2 dl
majoneesia
1 dl
laktoositonta turkkilaista jogurttia
1 rkl
sitruunamehua
(suolaa)
mustapippuria myllystä
4

Laita moussea paahdetun saaristolaisleipäviipaleen päälle ja koristele tillillä ja ravunpyrstöillä.

saaristolaisleipäsiivuja
tilliä ja ravunpyrstöjä koristeluun

Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!

Kuvat:
TOK
Julkaistu: 6.12.2017
Muokattu: 18.2.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

733

175

14,7 g

2,7 g

2,8 g

2,8 g

8,2 g

1,4 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 dl jokiravunpyrstöjä,

Puolikas pieni punasipuli,

0,5 dl tuoretta tilliä,

mustapippuria myllystä,

(suolaa),

saaristolaisleipäsiivuja,

tilliä ja ravunpyrstöjä koristeluun.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli