Kylmäsavulohi-jokirapumoussea saaristolaisleivällä
Kylmäsavulohi-jokirapumoussea saaristolaisleivällä
Yhteistyössä

Kylmäsavulohi-jokirapumoussea saaristolaisleivällä

Arvostele resepti
6 Annosta

15 min

Yhteistyössä: Kulman Keittiö

Herkullinen kylmäsavulohesta ja jokiravuista sekoitettu mousse. Tarjoile kylmäsavulohi-jokirapumousse saaristolaisleivän päältä. Kiireiselle kokille apu löytyy Prismojen ja S-markettien palvelutiskeiltä, joista saa helposti mukaan valmiin moussen.

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
200 gkylmäsavulohta
2 dljokiravunpyrstöjä
puolikas pieni punasipuli
1/2 dltuoretta tilliä
2 dlmajoneesia
1 dllaktoositonta turkkilaista jogurttia
1 rklsitruunamehua
mustapippuria myllystä
(suolaa)
saaristolaisleipäsiivuja
tilliä ja ravunpyrstöjä koristeluun

Valmistus

  1. 1

    Hienonna kylmäsavulohi ja jokiravunpyrstöt.

    MääräAinesosa
    200 gkylmäsavulohta
    2 dljokiravunpyrstöjä
  2. 2

    Hienonna punasipuli ja tilli.

    MääräAinesosa
    puolikas pieni punasipuli
    1/2 dltuoretta tilliä
  3. 3

    Yhdistä kaikki aineet ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria.

    MääräAinesosa
    2 dlmajoneesia
    1 dllaktoositonta turkkilaista jogurttia
    1 rklsitruunamehua
    (suolaa)
    mustapippuria myllystä
  4. 4

    Laita moussea paahdetun saaristolaisleipäviipaleen päälle ja koristele tillillä ja ravunpyrstöillä.

    MääräAinesosa
    saaristolaisleipäsiivuja
    tilliä ja ravunpyrstöjä koristeluun

Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!

Ravintosisältö

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 dl jokiravunpyrstöjä, Puolikas pieni punasipuli, 0.5 dl tuoretta tilliä, mustapippuria myllystä, (suolaa), saaristolaisleipäsiivuja, tilliä ja ravunpyrstöjä koristeluun.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Katso myös nämä

Kuvat:
TOK
6.11.2018
|
Päivitetty: 7.11.2025