Kylmäsavulohikakku - Yhteishyvä

Kylmäsavulohikakku

???
Annokset
18
Jaa Somessa

Ainekset

POHJA:

150 g
Ruisleipää tai hapankorppuja
3/4 dl
Juoksevaa margariinia
1/2 dl
Maitoa

TÄYTE:

8 kpl
Liivatelehteä
4 dl
Kermaviiliä
600 g
Maustamatonta tuorejuustoa
300 g
Kylmäsavulohta
1 tl
Sitruunapippuria
1/2 dl
Sitruunamehua

KORISTELUUN:

Kylmäsavulohta
Mätiä
Tilliä tai herneenversoja

Näin teet

1

Aseta levinpaperi irtopohjaisen vuoan pohjalevylle. Kiristä vuoan reuna kiinni, jolloin paperi jää väliin. Hienonna hapankorput tasaiseksi jauheeksi monitoimikoneessa. Lisää juokseva rasva ja maito. Painele hapankorppuseos vuoan pohjalle. Valmista täyte. Pane liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Kuutioi kylmäsavulohi. Sekoita täyte kermaviilistä, tuorejuustosta ja lohesta. Mausta seos sitruunapippurilla. Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi. Purista liivatelehdistä vesi pois ja liuota ne kiehuvaan sitruunamehuun. Kaada liivateseos täytteen joukkoon. Leikkaa leivinpaperista vuoan reunan korkuiset suikaleet ja kastele paperi vedellä. "Liimaa" paperi vuoan reunoihin ja kaada täyte vuokaan. Hyydytä kylmässä seuraavaan päivään. Avaa vuoka ja poista reunapaperit. Siirrä kakku tarjoilulautaselle, leikkaa ylimääräinen paperi pois ja koristele kakun pinta kylmäsavulohella, mädillä ja tillillä tai herneenversoilla.

Resepti
MInna Saarni
Kuvat
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
Julkaistu: 26.4.2006
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa