Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kylmäsavuporokakku

Fork and knife
18 Annosta
Fork and knife
18 Annosta

Ainekset

150 g
Hapankorppuja
75 g
Sulatettua margariinia
1/2 dl
Maitoa
8 kpl
Liivatelehteä
1 kpl
Yrtti-pippurituorejuustoa
1 kpl
Rahkaa
2 kpl
Kermaviiliä
200 g
Kylmäsavuporoa
2 dl
Tuoretta kurkkua
1 dl
Ruohosipulia
Valkopippuria

Koristeluun:

Kylmäsavuporoa
Puolukoita

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

1. Valmista kakkupohja. Hienonna hapankorput tasaiseksi jauheeksi monitoimikoneessa. Lisää sulatettu rasva ja maito.2. Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja painele hapankorppuseos pohjalle.3. Valmista täyte. Pane liivatelehdet likoamaan kylmään veteen noin 5 minuutiksi. Paloittele kylmäsavuporo pieniksi kuutioiksi. Pese ja kuutioi kurkku. Hienonna ruohosipuli saksilla. Sekoita tuorejuuston joukkoon rahka, kermaviili, kuutioitu poro ja kurkku sekä hienonnettu ruohosipuli. Mausta valkopippurilla. Kiehauta puoli dl vettä ja liuota liivatelehdet siihen. Lisää liivateseos täytteeseen ja sekoita hyvin.4. Kaada täyte vuokaan hapankorppupohjan päälle. Peitä vuoka ja hyydytä jääkaapissa seuraavaan päivään. Koristele kylmäsavuporomurskalla ja puolukoilla.Ruokalehti 0505

Miltä maistui?
Resepti:
Sanna Autio
Kuvat:
Timo Viljakainen
Julkaistu: 23.4.2005
|
Muokattu: 17.10.2024

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.