Kylmäsavuporokakku

arvosana5/5

(1)arvio
18 Annosta

Ainekset (18 annosta)

MääräAinesosa
150 ghapankorppuja
75 gsulatettua margariinia
1/2 dlmaitoa
8 kplliivatelehteä
1 kplyrtti-pippurituorejuustoa
1 kplrahkaa
2 kplkermaviiliä
200 gkylmäsavuporoa
2 dltuoretta kurkkua
1 dlruohosipulia
valkopippuria

Koristeluun:

kylmäsavuporoa
puolukoita

Valmistus

  1. 1

    1. Valmista kakkupohja. Hienonna hapankorput tasaiseksi jauheeksi monitoimikoneessa. Lisää sulatettu rasva ja maito.2. Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja painele hapankorppuseos pohjalle.3. Valmista täyte. Pane liivatelehdet likoamaan kylmään veteen noin 5 minuutiksi. Paloittele kylmäsavuporo pieniksi kuutioiksi. Pese ja kuutioi kurkku. Hienonna ruohosipuli saksilla. Sekoita tuorejuuston joukkoon rahka, kermaviili, kuutioitu poro ja kurkku sekä hienonnettu ruohosipuli. Mausta valkopippurilla. Kiehauta puoli dl vettä ja liuota liivatelehdet siihen. Lisää liivateseos täytteeseen ja sekoita hyvin.4. Kaada täyte vuokaan hapankorppupohjan päälle. Peitä vuoka ja hyydytä jääkaapissa seuraavaan päivään. Koristele kylmäsavuporomurskalla ja puolukoilla.Ruokalehti 0505

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Sanna Autio
Kuvat:
Timo Viljakainen
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä