Kylmäsavuporokakku - Yhteishyvä

Kylmäsavuporokakku

???
Annokset
18
Ruokavalio
Jaa Somessa

Ainekset

150 g
Hapankorppuja
75 g
Sulatettua margariinia
1/2 dl
Maitoa
8 kpl
Liivatelehteä
1 kpl
Yrtti-pippurituorejuustoa
1 kpl
Rahkaa
2 kpl
Kermaviiliä
200 g
Kylmäsavuporoa
2 dl
Tuoretta kurkkua
1 dl
Ruohosipulia
Valkopippuria

KORISTELUUN:

Kylmäsavuporoa
Puolukoita

Näin teet

1

1. Valmista kakkupohja. Hienonna hapankorput tasaiseksi jauheeksi monitoimikoneessa. Lisää sulatettu rasva ja maito.2. Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja painele hapankorppuseos pohjalle.3. Valmista täyte. Pane liivatelehdet likoamaan kylmään veteen noin 5 minuutiksi. Paloittele kylmäsavuporo pieniksi kuutioiksi. Pese ja kuutioi kurkku. Hienonna ruohosipuli saksilla. Sekoita tuorejuuston joukkoon rahka, kermaviili, kuutioitu poro ja kurkku sekä hienonnettu ruohosipuli. Mausta valkopippurilla. Kiehauta puoli dl vettä ja liuota liivatelehdet siihen. Lisää liivateseos täytteeseen ja sekoita hyvin.4. Kaada täyte vuokaan hapankorppupohjan päälle. Peitä vuoka ja hyydytä jääkaapissa seuraavaan päivään. Koristele kylmäsavuporomurskalla ja puolukoilla.Ruokalehti 0505

Resepti
Minna Saarni
Kuvat
Timo Viljakainen
Julkaistu: 23.4.2005
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa