Kynsilaukkasämpylät - Yhteishyvä

Kynsilaukkasämpylät

Kappaleita
12
Jaa Somessa

Ainekset

3 dl
Vettä
25 g
Hiivaa
1 tl
Suolaa
2 rkl
Öljyä
2 kpl
Valkosipulin kynttä
3 dl
Neljänviljan hiutaleita
4 dl
Puolikarkeita vehnäjauhoja

PÄÄLLE:

1 kpl
Kananmuna
1 dl
Auringonkukansiemeniä

Näin teet

1

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola ja öljy. Murskaa joukkoon valkosipuli. Lisää hiutaleet ja jauhot vähitellen ja alusta hyvin vaivaten taikinaksi. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa. Vaivaa kohonnutta taikinaa hetki ja jaa se 12 osaan ja pyörittele ne sämpylöiksi. Anna niiden kohota kaksinkertaisiksi peitettynä lämpimässä paikassa. Voitele kananmunalla ja ripottele pinnalle auringonkukan siemeniä. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 12 minuuttia.

Resepti
Krista Niiniharju
Kuvat
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
Julkaistu: 20.12.2008
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa