Kynsilaukkasämpylät

Arvostele resepti
12 Kappaletta

Ainekset

MääräAinesosa
3 dlvettä
25 ghiivaa
1 tlsuolaa
2 rklöljyä
2 kplvalkosipulin kynttä
3 dlneljänviljan hiutaleita
4 dlpuolikarkeita vehnäjauhoja

Päälle:

1 kplkananmuna
1 dlauringonkukansiemeniä

Valmistus

  1. 1

    Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola ja öljy. Murskaa joukkoon valkosipuli. Lisää hiutaleet ja jauhot vähitellen ja alusta hyvin vaivaten taikinaksi. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa. Vaivaa kohonnutta taikinaa hetki ja jaa se 12 osaan ja pyörittele ne sämpylöiksi. Anna niiden kohota kaksinkertaisiksi peitettynä lämpimässä paikassa. Voitele kananmunalla ja ripottele pinnalle auringonkukan siemeniä. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 12 minuuttia.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Katso myös nämä

Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025