Kynsilaukkasämpylät | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Kynsilaukkasämpylät

Fork and knife
12 Kappaletta
Fork and knife
12 Kappaletta

Ainekset

3 dl
Vettä
25 g
Hiivaa
1 tl
Suolaa
2 rkl
Öljyä
2 kpl
Valkosipulin kynttä
3 dl
Neljänviljan hiutaleita
4 dl
Puolikarkeita vehnäjauhoja

päälle:

1 kpl
Kananmuna
1 dl
Auringonkukansiemeniä

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola ja öljy. Murskaa joukkoon valkosipuli. Lisää hiutaleet ja jauhot vähitellen ja alusta hyvin vaivaten taikinaksi. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa. Vaivaa kohonnutta taikinaa hetki ja jaa se 12 osaan ja pyörittele ne sämpylöiksi. Anna niiden kohota kaksinkertaisiksi peitettynä lämpimässä paikassa. Voitele kananmunalla ja ripottele pinnalle auringonkukan siemeniä. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 12 minuuttia.

Resepti:
Krista Niiniharju
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
Julkaistu: 20.12.2008
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.