Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Lahmacun eli turkkilainen jauhelihapizza

Lahmacun eli turkkilainen jauhelihapizza

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
more-info

Ainekset

Pohja

1 kpl
1/2 dl vettä
15 g
tuorehiivaa
1/2 tl
(sormi)suolaa
2 rkl
oliiviöljyä
n. 3 dl vehnäjauhoja

Päälle

1 kpl
pieni salottisipuli
2 kpl
valkosipulinkynttä
1/2 kpl
miedohko chilipalko
2 rkl
oliiviöljyä
3 rkl
tomattipyreetä
1 rkl
hienonnettua lehtipersiljaa
1/2 tl
cayennepippuria
1/2 tl
juustokuminaa
1/2 tl
paprikajauhetta
1/4 tl
kanelia
400 g
karitsan- tai pihvikarjan jauhelihaa tai nyhtistä tai härkistä
(sormi)suolaa, mustapippuria myllystä

Päälle

Reseptin ainekset Food Market Herkusta

Valmistus

1

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, öljy ja jauhot. Alusta taikina tasaiseksi. Anna sen kohota vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi, noin 30 min.

2

Tee täyte. Kuori ja hienonna sipulit mahdollisimman pieniksi paloiksi. Kuutioi chili. Paista ne jauhelihan kanssa öljyssä kypsäksi. Sekoita tomaattipyreen, lehtipersiljan ja mausteiden kanssa.

3

Painele kohonneesta taikinasta kuplat pois. Kauli taikinasta jauhotetulla pöydällä 4 soikeahkoa pizzaa. Paista grillissä toiselta puolelta muutama minuutti. Käännä ja painele täyte pohjille. Jatka paistamista, kunnes pohja on kypsä.

4

Lastaa päälle sipulia, tomaattia, kurkkua ja yrttejä. Pirskota päälle hieman öljyä ja purista limettimehua. Kääri rullalle ja nauti.

5

Jos kaipaat juustoa lahmacuniin, niin ripottele päälle murusteltua fetaa paistamisen jälkeen.

Miltä maistui?
Kuvat:
Food Market Herkku
Julkaistu: 15.5.2018
Muokattu: 12.4.2022

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.