Lahmacun eli turkkilainen jauhelihapizza
Lahmacun eli turkkilainen jauhelihapizza
Yhteistyössä

Lahmacun eli turkkilainen jauhelihapizza

Yhteistyössä: Food Market Herkku

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa

Pohja

1 kpl1/2 dl vettä
15 gtuorehiivaa
1/2 tl(sormi)suolaa
2 rkloliiviöljyä
n. 3 dl vehnäjauhoja

Päälle

1 kplpieni salottisipuli
2 kplvalkosipulinkynttä
1/2 kplmiedohko chilipalko
2 rkloliiviöljyä
3 rkltomattipyreetä
1 rklhienonnettua lehtipersiljaa
1/2 tlcayennepippuria
1/2 tljuustokuminaa
1/2 tlpaprikajauhetta
1/4 tlkanelia
400 gkaritsan- tai pihvikarjan jauhelihaa tai nyhtistä tai härkistä
(sormi)suolaa, mustapippuria myllystä

Päälle

Valmistus

  1. 1

    Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, öljy ja jauhot. Alusta taikina tasaiseksi. Anna sen kohota vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi, noin 30 min.

  2. 2

    Tee täyte. Kuori ja hienonna sipulit mahdollisimman pieniksi paloiksi. Kuutioi chili. Paista ne jauhelihan kanssa öljyssä kypsäksi. Sekoita tomaattipyreen, lehtipersiljan ja mausteiden kanssa.

  3. 3

    Painele kohonneesta taikinasta kuplat pois. Kauli taikinasta jauhotetulla pöydällä 4 soikeahkoa pizzaa. Paista grillissä toiselta puolelta muutama minuutti. Käännä ja painele täyte pohjille. Jatka paistamista, kunnes pohja on kypsä.

  4. 4

    Lastaa päälle sipulia, tomaattia, kurkkua ja yrttejä. Pirskota päälle hieman öljyä ja purista limettimehua. Kääri rullalle ja nauti.

  5. 5

    Jos kaipaat juustoa lahmacuniin, niin ripottele päälle murusteltua fetaa paistamisen jälkeen.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Kuvat:
Food Market Herkku
12.4.2022
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä