Lakkapavlova ja kinuskikastike
Lakkapavlova ja kinuskikastike
Yhteistyössä

Lakkapavlova ja kinuskikastike

Yhteistyössä: Food Market Herkku

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa

Marenki

2 kplkananmunanvalkuaista
125 gsokeria
1 tlmaissijauhoa
1 tlvalkoviinietikkaa
1/2 lvaniljajäätelöä
2 1/2 dlpakastelakkoja tai -vadelmia

Kinuskikastike

2 dlkuohukermaa
1 dlfariinisokeria
1 kplhalkaistu vaniljatanko

Valmistus

  1. 1

    Kuumenna uuni 180 asteeseen.

  2. 2

    Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi (huom. valkuaisten seassa ei saa olla tippakaan keltuaista). Lisää sokeria pieni määrä kerrallaan ja vatkaa valkuaisvaahtoa niin kauan että marenki on pehmeää ja sokeri ei ole kiteistä. Lisää maissijauho ja valkoviinietikka.

  3. 3

    Lusikoi halkaisijaltaan n. 10 cm kokoisia marenkipohjia leivinpaperille, yritä saada pinta tasaiseksi jotta huiput eivät tummu ja pala.

  4. 4

    Laita marengit uuniin ja laske välittömästi lämpötila 150 asteeseen.

  5. 5

    Paista marenkeja n. 45 minuuttia. Anna jäähtyä. Marengit voi valmistaa ennakkoon.

  6. 6

    Keitä kuohukermaa, sokeria ja vaniljatankoa n. 15 minuuttia.

  7. 7

    Poista vaniljatanko.

  8. 8

    Kinuskikastikkeen voi valmistaa ennakkoon ja lämmittää juuri ennen tarjoilua.

  9. 9

    Aseta marenki annoslautaselle, lusikoi marengin päälle lakkoja tai vadelmia ja vaniljajäätelöä. Kaada sopiva määrä kuumaa kinuskikastiketta. Tarjoile heti.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Kuvat:
Food Market Herkku
12.4.2022
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä