Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Lakkapavlova ja kinuskikastike

Lakkapavlova ja kinuskikastike

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
more-info

Ainekset

Marenki

2 kpl
kananmunanvalkuaista
125 g
sokeria
1 tl
maissijauhoa
1 tl
valkoviinietikkaa
1/2 l
vaniljajäätelöä
2 1/2 dl
pakastelakkoja tai -vadelmia

Kinuskikastike

2 dl
kuohukermaa
1 dl
fariinisokeria
1 kpl
halkaistu vaniljatanko

Reseptin ainekset Food Market Herkusta

Valmistus

1

Kuumenna uuni 180 asteeseen.

2

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi (huom. valkuaisten seassa ei saa olla tippakaan keltuaista). Lisää sokeria pieni määrä kerrallaan ja vatkaa valkuaisvaahtoa niin kauan että marenki on pehmeää ja sokeri ei ole kiteistä. Lisää maissijauho ja valkoviinietikka.

3

Lusikoi halkaisijaltaan n. 10 cm kokoisia marenkipohjia leivinpaperille, yritä saada pinta tasaiseksi jotta huiput eivät tummu ja pala.

4

Laita marengit uuniin ja laske välittömästi lämpötila 150 asteeseen.

5

Paista marenkeja n. 45 minuuttia. Anna jäähtyä. Marengit voi valmistaa ennakkoon.

6

Keitä kuohukermaa, sokeria ja vaniljatankoa n. 15 minuuttia.

7

Poista vaniljatanko.

8

Kinuskikastikkeen voi valmistaa ennakkoon ja lämmittää juuri ennen tarjoilua.

9

Aseta marenki annoslautaselle, lusikoi marengin päälle lakkoja tai vadelmia ja vaniljajäätelöä. Kaada sopiva määrä kuumaa kinuskikastiketta. Tarjoile heti.

Miltä maistui?
Kuvat:
Food Market Herkku
Julkaistu: 1.12.2016
Muokattu: 12.4.2022

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.